• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.11.2022

08:00

Odgovorno poslovanje! HEMOFARM – primer održivog razvoja u Srbiji i regionu!

Hemofarm

Društvo

Odgovorno poslovanje! HEMOFARM – primer održivog razvoja u Srbiji i regionu!

Podeli vest

Na osnovu najnovijih studija o aktivnostima u društveno odgovornom poslovanju, čak 60 odsto urbane svetske populacije smatra da svojim izborima i delovanjem kompanije mogu pozitivno da utiču na društvo i okruženje. Ipak, danas tek svaki deseti brend globalno nudi takve izbore. Kompanija Hemofarm spada u okvir savesnih i odgovornih kompanija koja svojim održivim proizvodima i poslovanjem nastoji da inspiriše svoje korisnike, ali i druge brendove u zemlji i regionu

Odgovornost koju kompanija Hemofarm pokazuje u svemu što radi, čini je dostojnom liderske pozicije, kako u farmaceutskoj industriji, tako i u održivom razvoju. Predstavljanjem najnovijeg desetog izveštaja o održivom razvoju, za 2021. godinu, pod nazivom “Čuvar održive sadašnjosti i izvesnije budućnosti” Hemofarm istovremeno ove godine započinje i svoj novi ciklus na putu održivog razvoja.

Kada je reč o poslovanju u postpandemijskoj godini, Hemofarm je nastavio da se kreće uzlaznom putanjom održivosti. Od 6,6 milijardi tableta i drugih formi koje je Hemofarm proizveo, čak 89 odsto upakovano je u ambalažu od recikliranog kartona. Kao domaći i regionalni tržišni lider u održivom razvoju, kompanija je prepoznata u javnosti kao kompanija kojoj se bez izuzetka poverava zdravlje cele porodice.

Foto: Hemofarm

Sanda Savic, Anke Konrad, Ronald Zeliger

„Hemofarm je danas prepoznat kao jedan od lidera održivog razvoja u Srbiji i regionu, ali i kao najjača karika u održivom razvoju STADA Grupe. Održivost se ne odnosi samo na poslovanje i na dobre poslovne rezultate, već i na to da se, na neki način, smanji potrošnja svih resursa. Iza nas je decenija izveštavanja o održivom razvoju tokom koje smo uložili mnogo truda i zalaganja da doprinesemo da svet bude bolje mesto za život. Radili smo na tome da edukujemo i motivišemo zaposlene u Hemofarmu, njihove porodice, poslovne partnere, potrošače i zajednicu da razumeju i primenjuju principe održivog razvoja u svakodnevnom životu,” kaže dr Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

Anke Konrad, ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji ističe da uspeh i rezultati Hemofarma istovremeno pokazuju usredsređenost nemačkih investitora na tržište Srbije i njen razvoj.

Brojke o održivom uspehu

 Tokom 10 godina ušteđeno je električne energije i vode koju Hemofarm prosečno
potroši za oko 400 dana rada.

 178.995 stabala je sačuvao Hemofarm tokom 10 godina upotrebom recikliranog
kartona za pakovanje proizvoda. Ta površina je jednaka teritoriji opštine Vračar (ili
242 fudbalska terena).

 Tokom 10 godina ušteđeno je električne energije i vode koju Hemofarm prosečno
potroši za oko 400 dana rada.

 Skoro 50% zaposlenih čine milenijalci i pripadnici mlađih generacija.

„Održivost je aspekt koji je čvrsto integrisan u našoj bilateralnoj saradnji sa Srbijom. 90 % tekućih projekata razvojne saradnje vezano je za klimu. Nemačke kompanije, među njima i Hemofarm, u velikoj meri doprinose održivosti u Srbiji. Kako bismo otvorili put za nove, kreativne ideje u cilju održive, klimatski neutralne ekonomije, potrebno je adekvatno okruženje za sve kompanije. Sastavni deo toga je, pored vladavine prava, i Nacionalni energetski i klimatski plan koji predstavlja okvir za održive inovacije,” ocenjuje Konrad.

Kako kaže Sanda Savić, senior direktorka korporativnih poslova i komunikacija, Hemofarm je jubilarnim desetim izveštajem dokazao da su principi održivog razvoja utkani u kompanijski DNK.

„Ponosni smo na činjenicu da skoro 50 odsto naših zaposlenih čine milenijalci i mlađe generacije, dok žene čine većinu zaposlenih, od čega se preko 60 odsto nalazi na rukovodećim pozicijama. Nadam se da će naš primer biti inspiracija i za druge, da učinimo naš svet održivijim i boljim za buduće generacije,” zaključuje Sanda Savić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija