• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

29.11.2022

14:17

ZBOG NEDOVOLJNE OCENE IZ VLADANJA ĐACI ĆE PONAVLJATI RAZRED! Hitna promena propisa, u Ministarstvu održan sastanak!

printscreen/pixels

Društvo

ZBOG NEDOVOLJNE OCENE IZ VLADANJA ĐACI ĆE PONAVLJATI RAZRED! Hitna promena propisa, u Ministarstvu održan sastanak!

Podeli vest

Danas je u Ministarstvu prosvete oformljena Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja, saopštila je Unija SPRS, koju je predstavljala Jelena Tomić, koordinator Pravnog tima. Grupa je formirana na inicijativu ministra prosvete Branka Ružića, posle poslednjeg talasa nasilja u srpskim školama

 Pored predstavnika sindikata, Društva direktora i različitih ministarstava Vlade Srbije, grupu čine i stručnjaci iz oblasti psihologije i bezbednosti. Na današnjem sastanku razgovaralo se o promeni podzakonskih akata koji se bave nasiljem, zlostavljanjem i zanemarivanjem u ustanovama obrazovanja i vaspitanja. Napravljen je plan rada da bi pravilnici bili promenjeni do 20. decembra ove godine, što je zahtev samog ministra prosvete - saopštila je USPRS.

Unija SPRS je stava da se konkretno mora razgovarati o skraćenju procedura u vaspitno disciplinskom postupku, da ocena iz vladanja bude prihvaćena i kao ocena za neprolazak u sledeći razred, a pre svega za povratak psihologa, pedagoga, sekretara, logopeda u škole u punom kapacitetu i uvođenje socijalnih radnika i specijalnih pedagoga.

Ono na čemu insistiramo je bolja saradnja škola sa drugim relevantnim insititucijama iz socijalne i zdravstvene zaštite, koje bi školi pružile adekvatnu pomoć.

Sledeći sastanak će se održati nakon prikupljenih predloga, te vas ovom prilikom pozivamo da nam iste pošaljete na mejl kancelarije kancelarijausprs@gmail.com.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 1 godinu

Samo dodeliti profesorima i nastavnicima status sluzbenog lica. Napad na sluzbeno lice je kaznjiv. Snimanje sluzbenog lica u vrsenju sluzbene duznosti je kaznjivo. Ometanje sluzbenog lica u vrsenju sluzbene duznosti je kaznjivo. Novcana kazna za roditelje/staratelje, drtustveno koristan rad za maloletnike. KRAJ. Resen problem.

Rade R

pre 1 godinu

Nemoj da "ugrožavate dečija i ljudska prava"! "Pustite" decu neka biju koga hoće! Neka biju nastavnike, učitelje, drugu decu, ali da dođete i vi koji ste doneli zakone! Zakone po kojima ne smeju nastavnici niti bilo ko drugi, ni mrko da ih pogledaju! Sramota dokle smo došli!

srbinbre

pre 1 godinu

A onda ce u nizem razredu tek da maltretiraju mladju decu od njih... c c c c ideja je glupa za medalju.

robijaće Vučićev kartel i Roša

pre 1 godinu

Jel' idemo u četvrtak 1. decembra na protest prosvetara?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija