• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.12.2022

15:05

MINISTAR MALI OBJAVIO LEPE VESTI! U toku sledeće godine biće izrađena studentska kartica, i to nije sve - Stiže povećanje naknade za...

printscreen instagram

Društvo

MINISTAR MALI OBJAVIO LEPE VESTI! U toku sledeće godine biće izrađena studentska kartica, i to nije sve - Stiže povećanje naknade za...

Podeli vest

Intenzivno se radi na softverskom rešenju i na modelu za izradu kartice, kojom bi studenti mogli da plaćaju sa povlasticama, najavio ministar finansija Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se intenzivno radi na softverskom rešenju i na modelu za izradu studentske kartice, kojom bi se vršila plaćanja sa određenim povlasticama.

- Mi ćemo tu inicijativu završiti naredne godine - rekao je Mali u Skupštini Srbije, dodajući da je to bio jedan od poslednjih zahteva studentskih organizacija.

On je naveo da je briga o mladima izuzetno važna tema za državu i da se to vidi i u budžetu za 2023.godinu.

- Za naše mlade je važno da Srbija ide napred, da vide optimizam, da vide nove škole, nove bolnice, nove autoputeve, da vide da se otvaraju nove fabrike, da oni imaju mogućnost da zasnuju radni odnos, da svoje snove ostvare ovde. Taj optimizam je veoma važan i nije čudo što po istraživanju bečkog instituta imate podatak da se veći broj mladih u Srbiju vraća nego što odlazi iz nje - rekao je Mali.

Program moja prva plata

On je ukazao na nekoliko konkretnih inicijativa koje su realizovane u 2022.godini, ističući da je kroz program “Moja prva plata” od 2020.godine do danas svoje prvo iskustvo u kompanijama steklo više od 30.000 mladih.

- Za narednu godinu povećali smo naknade gde će svako od mladih koji dobije posao, uz platu koju dobija u toj kompaniji, za prvo radno iskustvo od države dobiti i 30.000 dinara ukoliko ima fakultetsko obrazovanje, odnosno 25.000 dinara ukoliko ima srednju školu - najavio je Mali.

Ministar je naveo da oko 10.000 kompanija učestvuje u tom programu.

- Mi smo uveli da plaćamo ukoliko student idu na praksu kod državnih organa. To do sada nije bilo i to je upravo jedan od načina da našim studnetima obezbedimo i dodatni prihod kako bismo im olakšali njihovu poziciju u ovom trenutku - rekao je Mali.

Ministar je naglasio da su ove godine povećane učeničke stipendije i krediti sa 5.400 na 8.100 dinara, odnosno studentske stipendije i krediti sa 8.400 na 13.000 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija