• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2022

13:50

SKANDAL! IZBACILI DETE IZ PREDSTAVE JER IMA DAUNOV SINDROM!

Printscreen / Instagram

Društvo

SKANDAL! IZBACILI DETE IZ PREDSTAVE JER IMA DAUNOV SINDROM!

Podeli vest

Neviđeni skandal dogodio se detetu i majci iz Hrvatske u jednom vrtiću.

Preslatki dečak Jakov koji se rodio sa Daunovim sindromom izbačen je iz predstave u vrtiću bez ikakvog objašnjenja. 

Iako je dečak naučio tačku, upravnica vrtića nije dozvolila da izađe na binu, što je razbesnelo njegovu majku:

Foto: Printscreen / Instagram

- Dok su druga deca na pozornici pevaju, Jakov je na klupi pleše i čeka da sve završi. Znači da se radilo sa njim, kojim povodom on nije mogao na binu i zašto je skinut sa iste? Kad sam pitala upravnicu zašto Jakov nije učestvovao rekla je:" Gospođo, ako vam se ne sviđa ima jos 10 drugih vrtića idite slobodno!"
Mi idemo naravno, ali nećemo ćutati i stavit sve pod tepih. To ne zaslužuje niko, a najmanje dete od pet godina - napisala je majka malog Jakova, Dragana. 

 

Ona je dodala da nikada nije osetila toliku nevericu i šok:

- Božična predstava, vreme blagostanja ljubavi i mira, Jakov i Rita će učestovavti u božićnoj predstavi, pripremaju se nedeljama pre. Tu sam i ja sa strane gledam i čekam svoju djecu. Rita izlazi u grupi sa drugom decom na pozornicu, Jakova drži teta sa strane i sede na stolici. Sva druga deca su na pozornici obuveni spremljeni za nastup. Jakov sa strane na teti u patofnama. Znači, neće mi nastupati.Pitam tetu zašto Jakov nije na pozornici. kaže bolje da nije tamo smetaće im. U šoku uzimam Jakova sebi, on plače i pokazuje rukom da želi da ide drugoj deci. Pustila sam ga da ide... Ostatak mozete videti u videu. Mene je doslovno duša zabolila, toliku tugu i ogorčenost nisam nikad osetila. Bolelo me je što moje dete, koje želi da bude sa svojim prijateljima, koje želi učestvovati, želi se veseliti, a nije mu dopušteno. Oduzeto mu je pravo da bude dete, na bude veseli dečak na božićnoj predstavi. Čemu? Zašto da ja sad ćutim? Zašto da pustim? Zasto im smeta dete koje želi da plešet? Ruši im ugled vrtića? Šta želite? Savršenu sliku vrtića? Savršenu Božićnu predstavu? Da se razumemo ja ne osuđujem tete ni u kojem slučaju. Teta samo radi šta joj je rečeno. Jer znam da se sa Jakovom radilo i pripremalo za predstavu. Teta su divne nikad nismo imali problema sa njima. Na žalost rade kako im se kaže!

Brojni influenseri širom Balkana podražali su Draganu i njenog sina u borbi protiv ove strašne diskriminacije. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mira

pre 1 godinu

Strasno i sramno ponasanje prema detetu sa posebnim potrebama.Malisan je toliko sladak i nasmejan.Da se zna svakom moze da se desi da rodi dete sa posebnim potrebama ali zar ta deca da dozivljavaju sikaniranje da li imaju i ona pravo na normalan zivot.Majci velika podrska glavu gore i samo napred i nemoj preko uvreda i ponizenja da cutke prelazis vec digni glas javno.Svako dobro zelim tebi i Jakovu.

ratko

pre 1 godinu

DRZAVOOOOOOOOOOOOOOOOO REAGUJJJJJJJJJJJJ OVAKVI IDIOTI NE TREBA DA RADE NIGDE NEKA CRKNU OD GLADI STOKA JEDNA ,SVE IH TREBA NA DOZIVOTNE ROBIJE DA NIKAD VISE NE VIDE BELOG DANA ALI NIKAD VISE CELIJA 1M SA 1M STOKA JEDNA

Dule

pre 1 godinu

Овакве ствари не треба да чуде када неко слави Божић 19 дана пре Божића.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija