• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.12.2022

13:35

HEROJ LUKA KOJI JE POBEDIO MALIGNI KARCINOM DONEO PAKETIĆE DRUGARIMA IZ BOLNICE

Privatna arhiva

Društvo

HEROJ LUKA KOJI JE POBEDIO MALIGNI KARCINOM DONEO PAKETIĆE DRUGARIMA IZ BOLNICE

Podeli vest

Luki Vasiću iz Vrnjačke banje dijagnostifikovan je maligni karcinom sinusa kada je imao samo tri godine. On je uspeo da pobedi ovu opaku bolest, a danas je uručio poklone deci koja se trenutno leče u Institutu za majku i dete

Detinjstvo nije za svakoga od nas najbezbrižniji deo života. Njegovo detinjstvo, pamtiće po oslikanim onkološkim hodnicima, borbama, drugarima koje je stekao, ali i onima koji su zauvek napustili ovaj svet. Svakog dana čuo je jecaje svojih roditelja, ljudi, doktora...

Foto: Privatna arhiva

Svakog dana je bio sve jači i jači. I onda kada su mnogi mislili da neće uspeti, on je pokazao zube toj užasnoj i teškoj bolesti.  On je heroj Vrnjačke Banje. Neko od koga svi mi možemo mnogo toga naučiti. Sa tri godine dijagnostikovan mu je maligni karcinom u sinusnom kanalu. Njegovo ime je Luka Vesić. Učenik je drugog razreda OŠ "Popinski borci" iz Vrnjačke Banje. 
Danas je on jedan zdrav dečak. Trenira košarku i obožava igrice, ali njegova želja za Deda Mraza ostavila je sve bez teksta.

Foto: Privatna arhiva

Poželeo je da pomogne svojim drugarima sa "Instituta za majku i dete" gde se i on dugo godina lečio. Iz bolnice je izašao kao pobednik, ali je tamo ostavio i deo sebe.
Zajedno sa njegovom učiteljicom Mirjanom Stojkovic došao je do realizacije njegove ideje da njegovi vršnjaci  iz odeljenja i on oslikaju novogodisnje kalendare sa motivima Vrnjačke Banje i da od zarađenog novca kupe poklone njegovim drugarima sa Instituta za majku i dete. 
Roditelji, ali kolege njegove mame osim kupljenih kalendara, donirali su i stvari, igračke, poseteljinu...

Foto: Privatna arhiva

I danas, nakon tročasovne vožnje, hrabri Luka sa svojim drugarima iz škole, posetio  mesto u kojem toliko dugo boravio. Susreo se sa svojim doktorima, vilenjacima i drugarima koji danas vode najvažniju bitku.

Foto: Privatna arhiva


Ohrabrio ih je, nasmejao i poželeo samo jedno. Da i oni za nekoliko godina, urade isto što i on danas. I uradiće. I uspeće. Veruje Luka. 
Mali, a veliki Luka. I kada pomislite da imate neku drugu želju za sledeću godinu, a da to nije zdravlje, setite se ovog junaka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija