• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inforer/Tanjug

29.12.2022

14:42

DEČICA ĆE NOVU GODINU DOČEKATI U BOLNICI, ALI... DEDA MRAZOVI SU IM IZMAMILI OSMEH! Pripadnici Gorske službe sa krova Tiršove delili paketiće

Privatna arhiva

Društvo

DEČICA ĆE NOVU GODINU DOČEKATI U BOLNICI, ALI... DEDA MRAZOVI SU IM IZMAMILI OSMEH! Pripadnici Gorske službe sa krova Tiršove delili paketiće

Podeli vest

Pripadnici Gorske službe spasavanja danas su se, obučeni kao Deda Mraz, sa džakovima punih poklona, spustili konopcima sa krova Dečije klinike u Tiršovoj i decu koja se tamo leče obradovali novogodišnjim poklonima

Akciju su zajednički sproveli Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, a u tome su im se pridružili i Gorska služba spasavanja, Fondacija "Zajedno za mlade", studenti medicine kao i Nacionalna fondacija za porodična pitanja i demografiju. Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić Tepavčević čestitala je svima predstojeće praznike i poželela deci koja se leče u Tiršovoj da sledeće praznike dočekaju sa svojim porodicama.

- U ovo prednovogodšnje vreme darivanja, svi bar malo želimo da se osetimo kao deca i radujemo se praznicima. Zahvaljujem se divnim Deda Mrazovima što su tu obraduju naše najmlađe - kazala je Kisić.

Pomoćnica ministarke za javno zdravlje Jelena janković izjavila je da će to Ministarstvo uvek davati podršku akcijama, posebno kada su deca u pitanju i njihove novogodišnje želje.

- Želja je da sva deca ozdrave, da svi budu zdravi, a ministarstvo će im obezbediti sve što im je potrebno - poručila je Janković.

Direktor Dečije klinike u Tiršovoj Siniša Dučić podsetio je da ovo treći put da Deda Mrazovi dele paketiće sa prozora te klinike.

- Želim da se zahvalim ministarstvima i ministarkama Grujičić i Kisić, takođe studentima, donacijama, GSS koji nam izlaze u susret i uveseljavaju naše male pacijente. Ovo je treći put da se deda mrazovi spuštaju niz krov zgrade, a deca se tome mnogo obraduju - istakao je Dučić.

Pre Tiršove, paketići su se delili i na onkologiji i Institutu za neurohirurgiju, rekao je Aljoša Palija, iz Fondacije "Zajedno za mlade".

- Drago nam je što se ovoliki broj ljudi odazvao i što dva resorna ministarstva stoje iza nas. Želimo da ovu akciju sprovodimo i narednih godina jer je nama osmeh naše dece prva stvar na svetu, naročito za praznike - istakao je Palija.

Ispred studenata medicine Danilo Mladenović je poručio da je njemu i njegovim kolegama drago što su ih, kako kaže, njihove profesorke, ministarke dr Grujičić i dr Kisić pozvale da se uključe u tu akciju.

- Smatramo da mladi treba da se uključe u humanitarne akcije, a mi ćemo podeliti više od 300 paketića u različitim zdravstvenim ustanovama deci koja praznike nažalost neće sprovesti u svojim kućama. Studenti medicine podržavaju i žele da podižu svest o humanitarnim akcijama - kazao je Mladenović. To je prva velika zvanična akcija u kojoj učestvuje nova fondacija - Nacionalna fondacija za porodična pitanja i demografiju.

Iz Gorske službe spasavanja Jelena Đoković se zahvalila Fondaciji ministarke zdravlja Danice Grujičić na pruženoj prilici da deci koja se leče u Tiršovoj ulepšaju dan i praznike.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija