• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MGSI

29.12.2022

14:59

VAGON-CISTERNA KOD ZAJEČARA PODIGNUTA NA KOLOSEK! Očekuje se uspostavljanje saobraćaja sutra oko 17 sati

Informer

Društvo

VAGON-CISTERNA KOD ZAJEČARA PODIGNUTA NA KOLOSEK! Očekuje se uspostavljanje saobraćaja sutra oko 17 sati

Podeli vest

Na deonici na kojoj se dogodilo iskliznuće nije u prethodnom periodu bilo kapitalnog remonta

Pomoćni voz i specijalizovana ekipa „Infrastrukture železnica Srbije“ podigli su danas oko 12.30 sati na prugu vagon cisternu tovarenu fosfornom kiselinom, koja je sinoć iskliznula između železničkih stanica Zaječar i Minićevo, na pruzi Zaječar – Niš.

Prilikom podizanja iskliznule cisterne na prugu nije bilo nikakvih teškoća, a podsećamo da prilikom njenog iskliznuća nije došlo do prevrtanja, niti je bilo ikakvih curenja ili isparavanja.

Predstoji uklanjanje železničke kompozicije sa mesta iskliznuća, a zatim i popravka oštećenih delova železničke infrastrukture.

Procena je da bi železnički saobraćaj na ovoj deonici pruge Niš – Zaječar mogao da bude ponovo uspostavljen sutra, u petak, 30.decembra 2022. godine, oko 17.00 sati.

Inače, u prethodnom periodu nije rađen remont pruge između Knjaževca i Zaječara, na čijem se delu sinoć dogodilo iskliznuće. Kapitalni remont pruge urađen je od Niša do Zaječara.

Na pruzi Knjaževac – Zaječar, na čijem delu se sinoć dogodilo iskliznuće, u ovoj i prošloj godini radnici „Infrastrukture železnica Srbije“ obavljali su pojačano tekuće održavanje koloseka. Ono je podrazumevalo delimičnu zamenu pragova na pruzi, pa je u prethodne dve godine zamenjeno oko sedam hiljada pragova, zatim zamenu pojedinih šina, dopunu tucanika, kao i regulisanje koloseka.

Predloženim programom poslovanja „Infrastrukture železnice Srbije“, koji je u proceduri usvajanja, predviđeno je da se u dužini od 22 kilometra između Knjaževca i Zaječara uradi kapitalni remont pruge, odnosno kompletna rekonstrukcija železničke infrastrukture na tom potezu. Predlogom o rekonstrukciji 22 kilometra pruge između Knjaževca i Zaječara obuhvaćena je i deonica na kojoj se sinoć dogodilo iskliznuće cisterne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija