• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MATIJAŠEVIĆ

16.01.2023

08:13

RODITELJI OPTUŽUJU OSOBLJE ŠABAČKE BOLNICE ZA SMRT ĆERKICE: Naša beba je bila zdrava, umrla je greškom lekara!

Informer DN

Društvo

RODITELJI OPTUŽUJU OSOBLJE ŠABAČKE BOLNICE ZA SMRT ĆERKICE: Naša beba je bila zdrava, umrla je greškom lekara!

Podeli vest

Devojčica koja je rođena 10. januara u šabačkom porodilištu preminula je dva dana kasnije, jer lekari nisu primetili da su joj pluća puna vode, tvrdi otac Dejan Jevremović

Tokom čitave trudnoće i supruga Jovana i beba bile su dobro, bez ijedne komplikacije. Moja ćerkica je tog 10. januara rođena kao zdrava beba, na rođenju je dobila ocenu devet. A onda je za samo nekoliko sati nastala prava drama koja je ličila na najgori horor film, jer lekari u Opštoj bolnici u Šapcu nisu primetili da su bebina pluća puna vode. Hitno je prebačena za Beograd, ali bilo je kasno... Umesto slavlja, saopštene su nam najgore moguće vesti...

Nasilno

Beba je otišla gore i oni su mojoj ženi bukvalno skakali po stomaku da bi se spustila
Dejan Jevremović

Ovako u potresnoj ispovesti priča Dejan Jevremović, otac devojčice koja je preminula 12. januara u Univerzitetskoj bolnici u Tiršovoj, samo dva dana nakon rođenja.

Borba za život

Prema njegovim rečima, za ovu strašnu tragediju krivi su lekari iz Šapca! Osim što nisu odmah primetili da bebi nije dobro, oni su se i na samom porođaju, tvrdi on, ponašali kao najveći nasilnici i sve vreme skakali po stomaku njegove supruge kako bi porođaj krenuo!

- Za Božić sam doveo suprugu na prijem u šabačko porodilište jer je osetila bolove u stomaku, a termin joj je već prošao nekoliko dana. Dežurna doktorka koja ju je pregledala rekla joj je da ne drami i jauče jer je tek jedan prst otvorena, šta će raditi kad bude otvorena sedam. Kao da žena koja se prvi put porađa zna koliki su bolovi sa jednim ili sedam prstiju. Sutradan, oko 15 do 10 ujutru porođaj je krenuo. Porađala ju je doktorka kod koje smo pratili celu trudnoću. Svaki test je urađen, svaki lek koji nam je prepisan smo kupili, prenatalni test smo uradili, svega smo se pridržavali, a dete nije imalo ni jedan jedini problem... Ali na porođaju je očigledno nešto krenulo po zlu - započinje svoju priču Dejan i nastavlja:

- Beba je otišla gore i oni su mojoj ženi bukvalno skakali po stomaku da bi se spustila. U međuvremenu se dete zaglavilo u vaginalnom kanalu. Urađen je hitan carski rez. Oko 15 do 12 zvoni mi telefon sa čestitkama da sam postao tata, da je bilo komplikacija, ali da su obe dobro. Beba je dobila ocenu devet. Međutim, istog dana, oko osam uveče pozvala me je žena i rekla da beba mora za Beograd, jer su osam sati posle porođaja videli da dete ima plodovu vodu u plućima i hitno je transportovana u dečju kliniku "Tiršova". Nakon toga počinje prava agonija!

Inspekcija danas u bolnici

Ministarstvo zdravlja je po hitnom postupku za danas zakazalo vanredni inspekcijski nadzor ove zdravstvene ustanove. Dejan Jevremović tvrdi da je bolnica u Tiršovoj podnela tužbu protiv šabačke bolnice.
- Mi ćemo za tri meseca, kada stigne nalaz obdukcije, podneti privatnu tužbu da se ovo više nijednom Šapčaninu ne dogodi!

Nije joj bilo pomoći

Kada je stigla u bolnicu, dodaje on, lekari su bili šokirani zbog ozbiljnog stanja u kojem je bilo tek rođeno dete.

- Dete je u Tiršovu stiglo u 22 sata, i to kao težak bolesnik. Iako je rođeno zdravo, u šabačkom porodilištu nisu videli da se napilo plodove vode i da je od svih napora koje je doživelo u toku porođaja ispustilo mekonijum, prvu bebeću stolicu, što se dešava bebama pod stresom. Dete je u Beogradu prikačeno na aparate, ali s obzirom na to da je stiglo tako kasno, nisu mogli ništa da urade. Posle silne borbe i napora lekara naša ćerkica je preminula posle dva dana života - očajan je ovaj mladi otac, koji poručuje:

- Jedva smo skupili snagu da ispričamo svoju bolnu priču, jer želim da više nijedan roditelj ne mora da saopšti ženi ono što sam ja morao svojoj!

Bolnica: Beba nije trpela bolove

Opšta bolnica u Šapcu formirala je komisiju koja će obaviti unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada.
- Uprkos pokušajima da se trudnica porodi prirodnim putem, doneta je odluka da bude porođena carskim rezom, s obzirom na to da je uočeno da bebina glava stoji visoko nad karličnim ulazom. Sve vreme praćeni su vitalni parametri i bebe i majke i bili su sve vreme dobri. Ovo pokazuje da beba tokom rađanja nije trpela bolove, niti je na bilo koji način bila ugrožena ili da je pretrpela traumu. Svakako je naložena obdukcija, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti deteta - navodi se u saopštenju bolnice u Šapcu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija