• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2023

12:38

"PODRŠKA PORODICI" - 600.000 EVRA ZA LEPŠE ODRASTANJE! MK Grupa i AIK banka izdvajaju novac za lepše odrastanje!

Jakov Simović

Društvo

"PODRŠKA PORODICI" - 600.000 EVRA ZA LEPŠE ODRASTANJE! MK Grupa i AIK banka izdvajaju novac za lepše odrastanje!

Podeli vest

Nakon što su prošle godine uspešno realizovale donacije porodilištima u celom Jadranskom regionu, MK Group i AIK Banka nastavljaju svoj regionalni društveno-odgovorni program „Podrška porodici”.

Ove godine sredstva u vrednosti od 600.000 evra biće namenjena za unapređenje uslova u jaslicama i vrtićima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Kako je društveno-odgovorno poslovanje strateško opredeljenje kompanije, nastavak ulaganja i briga o deci, mladima i porodici biće fokus i u godini u kojoj MK Group obeležava bitan jubilej – 40 godina uspešnog poslovanja.

Foto: Jakov Simović

Za vrtiće u Srbiji, renoviranje ili opremanje njihovih prostora, MK Group i AIK Banka izdvojile su iznos od 200.000 evra, sa fokusom na opštine u kojima posluju: Vrbas, Bečej, Kovačica, Pećinci, Novi Sad, Raška, Golubac i Niš. Tim povodom održan je sastanak u Vladi Republike Srbije.

Predsednica Vlade, Ana Brnabić, zahvalila se kompanijama na doprinosu privrednom životu Srbije i izrazila zadovoljstvo što će Vlada Srbije raditi sa njima na ovom značajnom projektu.

Foto: Jakov Simović

- MK Group i AIK Banka su jedni od investitora koji uspešno posluju kako u Srbiji, tako i u regionu. Aspekt bez kog država ne može da bude uspešna, jeste društveno-odgovorno poslovanje. Posebno mi je drago što ove kompanije u godini kada obeležavaju jubilej, doniraju sredstva u iznosu od 200.000 evra vrtićima u našoj zemlji, u osam lokalnih samouprava. Verujem da ćemo uz pomoć ministarstva sredstva uložiti u ono u šta je najpotrebnije i kako bi bilo komplementarno sa svim onim što je vlada do sada uradila. Ovo je primer i svim ostalim kompanijama kako dobro raditi - naglasila je premijerka Ana Brnabić.

Foto: Jakov Simović

Pored premijerke Brnabić, sastanku je prisustvovao i ministar prosvete, Branko Ružić koji je takođe izrazio zahvalnost kompanijama na poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama. Saradnjom sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvom, donatori će dobiti podršku u procesu definisanja mehanizma za realizaciju donacija i određivanja namene sredstava u skladu sa prioritetnim potrebama.

- Ponosan sam što ispred MK Group mogu da kažem da već sedmu godinu zajedno sa AIK Bankom realizujemo društveno-odgovorni program „Podrška porodici”. Ove godine donacije u vrednosti od 600.000 evra namenili smo za unapređenje uslova u vrtićima u Srbiji i regionu. Darivanje najmlađih je najbolji način da otpočnemo obeležavanje našeg jubileja - četiri decenije poslovanja. Samo u 2023. godini izdvojićemo preko milion evra za različite aktivnosti usmerene ka deci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost - izjavio je Mihailo Janković generalni direktor MK Group.

- U svim zajednicama u kojima poslujemo, aktivno doprinosimo unapređenju uslova u kojima deca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Raduje me što naš program „Podrška porodici“ iz godine u godinu proširujemo novim aktivnostima, i što smo ovogodišnje donacije namenili vrtićima u kojima naša deca provode svoje najranije godine. Briga o najmlađima je briga o zajedničkoj budućnosti svih nas - rekla je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odobra AIK Banke.

Foto: Jakov Simović

Program „Podrška porodici” postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih MK Group i AIK Banke koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave decom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva. Prošle godine projekat se bavio unapređenjem uslova u porodilištima sa fokusom na bebe, trudnice i porodilje, dok je ove godine tema predškolsko obrazovanje i razvoj dece uzrasta od jedne do šest godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

Vojvodina najbogatija i najviše se ulaže. Naravno, mnogi su iz vojvodine pa vuku gore a ne kao nas bivsi Predsednik Nikolić, samo za sebe. Jednog dana neko će se žestoko kajati.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija