• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.08.2024

11:08

Ovo je kablarska balerina! Meštani oduševljeni izgledom njihovog "staklenog čuda": Izgradnja vidikovca u završnoj fazi!

RINA

Društvo

Ovo je kablarska balerina! Meštani oduševljeni izgledom njihovog "staklenog čuda": Izgradnja vidikovca u završnoj fazi!

Podeli vest

Planina Kablar uskoro će dobiti jednu od najvećih turističkih atrakcija u u regionu. Radovi na staklenom vidikovcu ušli su u završnu fazu i sada je već vidno da će ovo biti jedinstveno mesto u Srbiji, a uskoro se očekuje i revitalizacija pristupne saobraćajnice od Ovčar Banje do samog vrha Kablara, i to će biti najkraća veza a sa autoputem Miloš Veliki.

Na vrhu ljute litice na Kablaru vide se obrisi staklenog čuda, koje je meštanima ovog dela Srbije promenilo život iz korena na bolje.

Kablarci veruju da je konačno kucnulo njihovih pet minuta. Skoro sedam decenija nadanja i čekanja da se u njihovom kraju nešto uradi konačno je dobilo svoje epilog.

Stakleni vidikovac već su zbog specifičnog izgleda nazvali kablarskom balerinom.

- Ovo prevazilazi sva naša očekivanja, izgleda zaista fenomenalno. Nije nam vidikovac jedini cilj, on nam služi samo kao mamac za turiste, a kada ih privučemo, moramo imati neke smeštajne kapacitete. Razmišljamo da namanje 30 domaćinstava osposobimo za sve posetioce kako bi imali gde da prenoće, što je oko sto kreveta. Da ne dodju samo na vidikovac slikaju se i odu već da imaju potputnu ponudu - kaže zmeštanin Mićo Karanac.

Stanovnici kablarskih sela dodaju da prethodnih 60 godina, nijedna bandera na putu do njihovih kuća nije bila postavljena, a sam dalekovod bio je u fazi raspadanja.

- Sada nam je pored asfalta uredjena kompletna niskonaposka mreža, tako da ćemo i mi meštani imati koristi od svega ovoga - dodaju meštani.

Stakleni vidikovac na vrhu Kablara biće jedini Skywalk u regionu, a gradilište je obišao i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

- Zaista sam oduševljen, ovo sve fantastično izgleda, ali ja neću reći ništa već ostavljam sugrađanima da oni ocene i procene da li sam govorio istinu ili su je govorili oni koji su hteli da oduzmu budućnost Kablarcima, planincima i našem gradu. Ovo je delo naše države i naši sugrađani daće svoj sud - poručio je Todorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija