• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.08.2024

11:39

Više ćemo negovati empatiju! Đukić Dejanović: Sve spremno za početak školske godine

Zoran Sinko

Društvo

Više ćemo negovati empatiju! Đukić Dejanović: Sve spremno za početak školske godine

Podeli vest

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je sve spremno za početak školske godine i da je cilj da se u školama još više neguje dijalog, razumevanje različitosti i empatija.

- Prošle godine, nažalost, posle tragedije u školi "Vladislav Ribnikar", mi smo davali uputstva školama kako da izgleda prvi mesec rada. Ove godine takođe sugerišemo da prvi radni dani počnu dijalogom između nastavnika i učenika o tome kako je protekao raspust, a ne baš odmah proverom znanja. Da se tek onda krene po programima koje smo usvojili i koje ćemo čitave godine evaluirati - rekla je Đukić Dejanović za Tanjug.

Ona je najavila da će se u ovoj školskoj godini kroz novi informacioni sistem Zdravitas pratiti motorne aktivnosti đaka od trećeg razreda do kraja srednje škole, kako bi se na vreme uočile i otklanjale eventualne, kako je rekla, nepravilnosti kod dece.

- Nastavićemo sa programom 'Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, u pogledu bezbednosti i podizanja nivoa znanja dece. Vatrogasci i policajci kroz radionice i dijaloge sa decom približiće sve one rizične situacije koje je potrebno da dete zna kako bi bila bolja njegova bezbednost u školi i na putu do škole i od škole - navela je Đukić Dejanović.

Foto: Tanja Andric

 

Prema njenim rečima, ove godine je planirano da se učenicima podiže nivo znanja kroz multisektorske pristupe i međupredmetne aktivnosti iz oblasti mentalnog zdravlja i reproduktivnog zdravlja.

- Trudićemo se da dijalog, razumevanje različitosti, empatija i dalje budu negovani i budu jedan od ciljeva nastavnika i dece. Posebno će nam biti važno da kroz otvorene roditeljske sastanke približavamo stavove roditelja i nastavnika kako bi deca imala jedinstvene poruke za svoje odrastanje - rekla je ministarka prosvete.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovo je kablarska balerina! Meštani oduševljeni izgledom njihovog "staklenog čuda": Izgradnja vidikovca u završnoj fazi!
Društvo

Ovo je kablarska balerina! Meštani oduševljeni izgledom njihovog "staklenog čuda": Izgradnja vidikovca u završnoj fazi!

Planina Kablar uskoro će dobiti jednu od najvećih turističkih atrakcija u u regionu. Radovi na staklenom vidikovcu ušli su u završnu fazu i sada je već vidno da će ovo biti jedinstveno mesto u Srbiji, a uskoro se očekuje i revitalizacija pristupne saobraćajnice od Ovčar Banje do samog vrha Kablara, i to će biti najkraća veza a sa autoputem Miloš Veliki.

31.08.2024

11:08

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija