• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2024

14:53

SA ZLATNE PLANINE DO ZLATNIH ODLIČJA: Fondacija Mozzart podržala turnir „Zlatibor open 2024“

Mozzart

Društvo

SA ZLATNE PLANINE DO ZLATNIH ODLIČJA: Fondacija Mozzart podržala turnir „Zlatibor open 2024“

Podeli vest

Da je „beli sport“ samo za elitu predrasuda je koju svakog septembra na Zlatiboru razbija zvuk teniskih loptica na profesionalnom turniru „Zlatibor open“.

Podršku održavanju ovog turnira, kao i kampa koji okuplja mlade teniske nade, već drugu godinu zaredom pružila je Fondacija Mozzart.

- Ovaj profesionalni ITF turnir održava se na terenima teniskog kluba „Zlatibor springs“, a nagradni fond iznosi 25.000 dolara. Zahvaljujemo Fondaciji Mozzart što nam već drugu godinu zaredom pomaže da ostvarimo našu ideju i misiju - istakla je Marijana Dedić, direktorka turnira.

Foto: Mozzart

 

 

Ovogodišnji „Zlatibor open“ okupio je više od 160 takmičara iz 25 zemalja, a organizovan je i kamp za mlade neafirmisane tenisere koji su trenirali sa profesionalcima, ali i dobili priliku da se izbore za prestižnu vajld kartu i ulaznicu za takmičenje na turniru.

- Želeo bih da zahvalim Fondaciji Mozzart što nam je omogućila učešće na jednom ovako prestižnom turniru. Moja poruka za sve koji imaju priliku da učestvuju na ovakvom događaju jeste da obavezno probaju - poručio je mladi teniser Ognjen Jagrović.

Prošlogodišnji kamp naišao je na veoma pozitivne reakcije kod igrača, kao i u teniskom svetu Srbije. Juniorski turnir prošle godine dobio je prestižnu nagradu ITF teniske federacije za najbolje organizovan turnir u svetu, u juniorskoj konkurenciji jačine J30.

Trening sa idolima uz Fondaciju Mozzart

Na Zlatiboru se svakog leta u okviru brojnih sportskih kampova okupljaju mladi talenti u različitim disciplinama. Mnogima od njih upravo je Fondacija Mozzart omogućila da veštine potrebne za osvajanje zlatnih odličja usavršavaju na zlatnoj planini.

Foto: Mozzart

 

 

Košarkaški kampovi Akademije Rebrača i „Profesora Aleksandara Nikolića“, kao i kamp Milana Borjana za buduće čuvare mreža, samo su neki od najznačajnijih koje je Fondacija Mozzart podržala prethodnih godina na Zlatiboru. Nekoliko hiljada mališana imalo je priliku da direktno od svojih idola i pod budnim okom vrhunskih stručnjaka uvežbava šutiranje trojki, slobodna bacanja i zakucavanja, kao i da uči tajne odbrane prostora između stativa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija