• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

27.09.2024

12:46

"Prava saobraćajna kapija ne samo Beograda, već cele Srbije": Šapić svečano otvorio novu autobusku stanicu u Bloku 42, prvi polasci od nedelje

Tanjug

Društvo

"Prava saobraćajna kapija ne samo Beograda, već cele Srbije": Šapić svečano otvorio novu autobusku stanicu u Bloku 42, prvi polasci od nedelje

Podeli vest

Nova autobuska stanica u Beogradu, otvorena je danas u Bloku 42, u prisustvu gradonačelnika Aleksandra Šapića i generalnog direktora Beogradske autobuske stanice (BAS) Bobana Kovačevića, a prvi polasci očekuju se od nedelje.

Šapić je nakon svečanog otvaranja rekao novinarima da je nova autobuska stanica "prava saobraćajna kapija" ne samo Beograda, nego cele Srbije.

Gradonačelnik je rekao da se očekuje da stajalište "Jug" na Autokomandi bude završeno za dva-tri meseca.

Aleksandar Šapić je podsetio da je za ove dve godine, od kada je najavljeno izmeštanje stanice, bilo problema sa rukovodstvom BAS-a, a da se danas "nalazimo se na prostoru koji može da bude na ponos svima".

Foto: Tanjug

 

 

Šapić je ocenio da je nova lokacija stanice bolja nego prethodna, koja se nalazila u centru grada, jer se izbegava gužva koja se uglavnom stvarala u Nemanjinoj ulici.

Kako je najavio, uskoro će biti raspisan tender za izgradnju stanične zgrade, a zatim i zgradu železničke stanice.

"Stanična zgrada postoji i sada, ali je privremena. Ali svakako ničega neće nedostajati", rekao je Šapić.

On je ocenio da će kroz stanicu na dnevnom nivou prolaziti na hiljade putnika, a možda i desetine hiljada.

Foto: Tanjug

 

 

Gradonačelnik je istakao da će uskoro započeti sređivanje dela grada gde se nalazio BAS, ali i da su se izmeštanjem stanice potpuno stvorili uslovi da se ukloni Stari Savski most, za koji navodi da su građani mahom koristili da bi došli do stare lokacije BAS-a.

Nova lokacija autobuske stanice nalazi se na na samo nekoliko minuta od stanice gradskog prevoza sa linijama koje vode ka aerodromu "Nikola Tesla".

Do nove autobuske stanice, pored sopstvenog prevoza, građani će moći da stignu i tramvajem, autobusom ili BG vozom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija