• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer/Tanjug

29.09.2024

13:40

Zaposleni u ovoj industriji imaju platu od koje će vam se zavrteti u glavi! Njihova zarada je pet puta veća nego u uslužnim delatnostima

Shutterstock

Društvo

Zaposleni u ovoj industriji imaju platu od koje će vam se zavrteti u glavi! Njihova zarada je pet puta veća nego u uslužnim delatnostima

Podeli vest

Podaci Republičkog zavoda za statistiku o julskim neto platama u Srbiji pokazuju da su programeri sa prosekom od 282.245 imali skoro pet puta veće plate od zaposlenih u pojedinim uslužnim delatnostima gde je zabeležen prosek od 54.178 dinara.

Manje od republičkog proseka, koji je iznosio 97.835 dinara, primili su i zaposleni u građevinarstvu, sa prosekom od 85.530 dinara, saobraćaju sa 84.067 dinara, poljoprivredi, 79.153 dinara, trgovini na veliko i malo, 80.958 dinara, obrazovanju, 91.215 dinara.

I prerađivačka industrija, kada se posmatra cela, ostvarila je prosek manji od republičkog, 86.726 dinara ali su razlike između pojedinih grana ove široke grupacije velike.

One se kreću od 59.641 dinar, koliki je bio julski prosek u preradi drveta, bez proizvodnje nameštaja, do proizvodnje duvanskih proizvoda sa prosekom od 168.940 dinara.

Šestocifrenim primanjima mogli su se, između ostalih, pohvaliti i zaposleni u rudarstvu, gde je prosek iznosio 129.917 dinara, a posebno oni u eksploataciji nafte i prirodnog gasa koji su u proseku primili po 173.858 dinara, te zaposleni u sektoru finansijskih usluga, osim osiguranja i penzijskih fondova sa prosečnim primanjem od 152.921 dinar.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija