• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

18.03.2015

00:02

DEDA I BAKA NASTRADALE BEBE: Nismo je hranili kravljim mlekom!

Vesti

DEDA I BAKA NASTRADALE BEBE: Nismo je hranili kravljim mlekom!

Podeli vest

Metko Ademović, deda bebe koja je nastradala u nesreći kada se srušio helikopter Vojske Srbije kod Surčina, za Informer kaže da mu je srce stalo kada je čuo da se tragedija dogodila i tvrdi da nije tačno da su unuka hranili kravljim mlekom

On se zahvaljuje državi Srbiji koja je pokazala razumevanje za njegovog teško bolesnog unuka ali i za porodice nastradalih pilota i lekara.

- Nije tačno da smo dete hranili kravljim mlekom, to su izmišljotine. Beba je tri dana bila u bolnici u Novom Pazaru gde je niko od lekara nije ljudski ni pogledao. Snaha nas je zvala i pričala nam da joj medicinske sestre ne pomažu i da beba neće da jede. Zbog toga je izašla iz bolnice na svoju odgovornost - kaže Metko Ademović.

Lekari nam nisu pomogli

Njegova supruga Fikreta Ademović kaže da je dete bilo teško bolesno kada je sa majkom napustilo bolnicu.

- Snaha mi je rekla da nije imala podršku od lekara i medicinskih sestara sa ginekologije. Niko od njih joj nije pomogao. Molila je neke žene sa kojima je delila sobu da joj nahrane dete svojim mlekom, ali su one to odbile. Čak su joj lekari na ginekologiji rekli da je dete dobro. Kada su došli kući odmah sam primetila da je beba ćutljiva i da ne izgleda zdravo - priča ona i dodaje da pojedini lekari u Novom Pazaru pokušavaju da sakriju svoju krivicu.

Informer

 

Duša me boli zbog tragedije

Fikreta kaže da njen unuk ni kući nije hteo da jede, da nije imao stolicu i da nije mokrio. Zbog toga su ga nakon dva dana odveli kod lekara.

- Doktori sa dečijeg odeljenja su ga povratili u život, jer je bio polumrtav. Da sam znala da će doći do ove tragedije, uzela bih snahu i bebu odmah posle porođaja i gledala bih ih kod kuće. Mnogo mi je žao zbog ove tragedije, duša me boli - kaže Fikreta i dodaje da večnu zahvalnost duguje državi Srbiji, vojsci, lekarima u Beogradu i celoj Vladi.

Majka dečaka, Fazila Fejzović (16) koji je imao pet dana kada je poginuo prilikom pada helikoptera u Beogradu odbila je da govori za medije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija