• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

16.09.2015

17:04

PROPALA STVAR! Odbačena prijava protiv Kokana Mladenovića

Vesti

PROPALA STVAR! Odbačena prijava protiv Kokana Mladenovića

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv reditelja Kokana Mladenovića koju je protiv njega podneo Zoran Đuričić, predsednik Nezavisnog sindikata kulture i umetnosti Srbije

Prijava je odbačena nakon što je Mladenović juče po nalogu Višeg tužilaštva za provere navoda prijave, saslušan u beogradskoj policiji.

Komentarišući trend podnošenja krivičnih prijava protiv javnih ličnosti zbog iznošenja stavova u medijima, ministar pravde Nikola Selaković rekao je da svaki građanin ima pravo da podnese krivičnu prijavu policiji i tužilaštvu, a da su ti organi dužni da po prijavama postupaju u skladu sa zakonima naše države.

- U ovom konkretnom slučaju Mladenovića, obavešten sam od strane Višeg tužioca u Beogradu da je krivična prijava odbačena - rekao Selaković Tanjugu.

Prema njegovim rečima, na organima je da rade svoj posao u skladu sa delokrugom svojih nadležnosti.

On je istakao da je sloboda mišljenja zagarantovana svakom pa i javnim ličnostima, a ako se neko sa tim ne slaže on to može da osporava na ovaj način.

Selaković je napomenuo da je bitno da državni organi svoj posao rade dobro.

- To nije ni prva ni poslednja krivična prijava po kojoj je postupano, a kao što vidite odbačena je. Mislim da razloga za nervozu ili manipulisanje samom činjenicom da je protiv nekaga podneta krivična prijava zaista nema - naglasio je Selaković.

Krivična prijava protiv Mladenovića dostavljena Višem tužilaštvu od 18. avgusta je bila u policiji radi prikupljanja potrebnih obaveštenja.

Prijava je bila podneta zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Početkom juna Mladenović je dao intervju koji je objavljen pod naslovom: "Ovoliko zlo mora biti uguššeno u krvi, devedesete su došle na naplatu", a koji je na jednoj pres konferenciji prokomentarisao i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara premijer je rekao da je sramota da radnici iz kulture koriste takve reči, te da je sramota blaga reč kojom bi to opisao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KAKVI KOKAINSKI SUDOVI TO VODE

pre 8 godina

Ministar Selakovic ima ogranicen suverenitet to je rekao prijateljima na neke molbe da dodju do pravde.

asid

pre 8 godina

Nije Kokan jedini koji priželjkuje prolivanje krvi po Srbiji!

asid

pre 8 godina

Pre njega za to se borio i Borko, i dalje se intezivno bori, kao i mnogi drugi pripadnici DS-ovaca, da ne pominjemo mnogobrojne antidržavne i antivladine organizacije!

Major

pre 4 godine

Samo - svako strpljenje ima i svoj kraj! Nije bas da bi trebalo da svaka bitanga laje sta i kako oce! Volovi odgovaraju za rogove, pa ako neki ne ume da ih koristi - bude odgovarajuce kaznjen. LJudi odgovaraju za reci, a kazna bi trebala biti aekvatna. Uvlaciti se bitangama u bulju zarad poena od jeftine carsije koja sebe drsko proglasava drustvenom elitom i arci zaludno drzavne pare, a protiv interesa i naroda i drzave, nije neka dugorocno prihvatljiva politika. Nije ni kratkorocno! Nije dobra politika uopste, pa bi trebalo potraziti dobra resenja pre nego sto se pogube individualna strpljenja. Nije dobro prisiljavati fine momke da licno brane obraz drzave i naroda. Bez obzira na ispravnu nameru to ipak vodi u haos. A haos pocinje kod jeftinog uvlacenja u bulju radi nekog kobajagi mira. Sta mira?! Ko mira, s kim, protiv koga?! More... !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija