• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

25.06.2016

09:47

ISTRAGA STRAVIČNE NESREĆE KOD ALEKSINCA: Petoro mrtvih zbog KAMENA KOJI JE RAZBIO ŠOFERKU?!

Vesti

ISTRAGA STRAVIČNE NESREĆE KOD ALEKSINCA: Petoro mrtvih zbog KAMENA KOJI JE RAZBIO ŠOFERKU?!

Podeli vest

Vozač slovačkog autobusa Elemir S. (57), koji je u utorak sleteo sa autoputa kod Aleksinca, kada je poginulo petoro, a povređeno 23 putnika, izjavio je da je kamen udario u šoferšajbnu i da je zbog toga izgubio kontrolu nad vozilom

 

On je pred niškim tužiocem naveo da nije odgovoran za nesreću i odbacio mogućnost da je do udesa došlo zbog tehničke neispravnosti autobusa.


(FOTO) STRAŠNA NESREĆA KOD ALEKSINCA! Turistički autobus sleteo s puta, 5 MRTVIH, 23 POVREĐENIH!

- Vozač je u veoma teškom psihičkom stanju nakon saznanja da je poginulo petoro njegovih putnika, ali on tvrdi da je poštovao proceduru u pogledu trajanja odmora i smene vozača. Elemir je preuzeo volan od svog kolege kod Preševa, oko dva sata pre tragedije. Nije zaspao za volanom, bio je odmoran - navodi naš izvor blizak istrazi.


(FOTO) POTRESNE ISPOVESTI PREŽIVELIH IZ AUTOBUSA SMRTI: Prevrtali smo se, a onda je usledio udarac...

On dodaje da je slovački vozač rekao da mu je iznenada nešto, najverovatnije kamen, udarilo u prednje vetrobransko staklo, usled čega je ono potpuno prslo, tako da nije video apsolutno ništa.

- Kako bi izbegao saobraćajku, pokušao je da se zaustavi krećući se krajnjom desnom stranom autoputa. Međutim, autobus se zaneo, sleteo u jarak i prevrnuo se - kaže Informerov sagovornik i dodaje da je isključeno da je uzrok nesreće brza vožnja budući da takva vozila imaju blokadu na sto kilometara na čas.


ZASPAO ZA VOLANOM I UZROKOVAO TRAGEDIJU: Pritvor za vozača slovačkog autobusa!

Ipak, Petr Čermak, jedan od putnika, rekao je za slovačke medije da je vetrobransko staklo već bilo naprslo zbog udesa koji su imali na putu za Grčku, kada su udarili jelena. Elemiru S. određen je jednomesečni pritvor. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stefke

pre 7 godina

Duz celog autoputa su oduvek harale bande sa prackama koje su razbijale soferke na kamionima i drugim vozilima da bi ovi nakon par km zamenili stakla u servisu na koji bi naisli. Naravno servis bi angazovao te grupe da razbijaju soferke kako bi imali posla. To je stara fora koju vec 50 godina rade turskim kamiondzijama, neki su se obogatili od toga, nazalost i veliki broj poginulih obicnih vozaca je nastao kao posledica navodno zaspalih turskih vozaca. Oce turcin da zaspi jednom al bas svaki turcin da zaspi i to svaki put u Srbiji i to sve profesionalni vozaci. A kad polupa ceo kamion tesko je dokazati ko je izazvao sudar, naravno uvek onaj od pozadi bude kriv. Zato radije i idu kroz Bugarsku a ne zbog puta i njegove duzine.

Baki

pre 7 godina

Kamen u 3 sata ujutru. Vetrobransko staklo koje je napuklo, prilikom dalje vožnje usled dejstva sila zbog "ljuljanja" autobusa napukno celo.

surovi

pre 7 godina

Nije zaspao a kaže "iznenada je nešto, verovatno kamen, udrailo u šofer šajbnu". Spavao si ti brate i to dobro.

branko

pre 7 godina

Odakle kamen na ravnom putu. Čak i da je tako i amater bi uspeo bezbedno da se zaustavi. O kakvom se izbegavanju saoraćajke radi, kad u blizini nije bilo drugih vozila.Bahata vožnja i san su pravi uzročnici nesreće.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija