• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.08.2016

08:34

JEZIVI DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U BORČI: Ovo je mali Dušan koga je zdrobila mešalica za testo!

Vesti

JEZIVI DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE U BORČI: Ovo je mali Dušan koga je zdrobila mešalica za testo!

Podeli vest

Dušan Nikolić (5) u igri uključio pekarsku mešalicu, koja ga je uhvatila za ruku, uvukla u mikser i ubila, naočigled sestre (8). Borčom odjekivali krici oca dok je izvlačio sinovljevo telo iz mašine

Užas
Dušanu su bili smrskani lobanja i grudni koš, nanevši mu stravične povrede unutrašnjih organa

Petogodišnji Dušan Nikolić igrao se preksinoć u pekarskom pogonu svojih roditelja u Borči, kad je slučajno uključio mešalicu za testo, koja ga je uvukla u mikser i ubila!

Stravična tragedija desila se naočigled Dušanove osmogodišnje sestre Milice, koja je u agoniji dozivala oca Radišu, ali bilo je kasno. Dok je prestravljeni otac izvlačio izlomljeno telo svog deteta, naseljem su odjekivali njegovi bolni krici: "Sine! Sine moj!"


NEZAPAMĆENA NESREĆA U BORČI! Dečaka (5) SAMLELA MEŠALICA ZA HLEB!

Nesreća koja je zavila celu Srbiju u crno desila se oko 20 sati u pekari "Nikolić MDO" u Ulici Ivana Jugovića u Borči, samo dan pre nego što je Nikolići trebalo da otvore svoj novi porodični posao. Dušan i Milica su bili u proizvodnom pogonu, dok su njihovi roditelji sređivali prodajni deo, u susednoj prostoriji.

Informer

Videla sam majku ispred kuće, sela je na prag. Čupala je kosu i dozivala sina... Bilo je užasno
Komšinica R. J.

Stanari ove ulice i juče su u šoku pričali o jezivoj nesreći.

- Bila sam u dvorištu kada me prenuo vrisak devojčice. Vrištala je: "Tata! Tata!", a u sledećem trenutku odjeknuli su strašni krici oca: "Sine! Sine moj!" Ne mogu da vam opišem kakvi su to krici bili. I sada se naježim kad se setim - priča komšinica R. J., ne uspevajući da zadrži suze.

Ona je potom čula kako neko zove Hitnu pomoć.

- Ne znam ko je pozvao Hitnu, mislim da je to bio komšija, a ne otac dečaka. Neko je rekao da je dečaku povređena glava i da još diše - priča ona.

Informer

Nesreće u pekarama

U pekarskim pogonima dešavalo se da se radnici povrede, pa čak i da nastradaju, ali nije zabeleženo da se tako nešto desilo nekom detetu.
* Januar 2008. - Pekar Joše Stojanovski (37) iz Kičeva preminuo je u mešalici za hleb u pekari "Gardoš" u Zemunu kada mu je mašina zakačila burmu i uvukla ga u mikser u kom je bilo 200 kilograma testa! Metalne lopatice za mešanje testa bukvalno su zdrobile nesrećnog pekara i nanele mu brojne unutrašnje povrede koje su izazvale unutrašnje krvarenje.
* April 2009. - Draganu Miluroviću mašina za testo otkinula je šaku u pekari u Ugrinovcima kod Beograda. Brzom operacijom na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Srbije lekari su uspeli da mu prišiju otkinutu šaku.
* Novembar 2011. - Ćamil R. (51), radnik pekare u Baba Višnjinoj ulici u centru Beograda teško je povređen kad mu je mašina za testo skoro iščupala ruku. Kolege su mu brzo podvezale ruku i sprečile da iskrvari na smrt, posle čega je prebačen na Urgentni centar, gde je odmah operisan.

Ostale komšije, koje su čule vrisku i zapomaganje, izašle su na ulicu i uputile se prema kući u kojoj su Nikolići pripremali lokal u prizemlju.

- Ja nisam smela da priđem, jer sam se uplašila, ali komšinica mi je ispričala da je videla oca kako iznosi dete na rukama. Bio je sav krvav, van sebe... Neko ga je pitao, valjda dečakova majka: "Je 'l živ?!", a on je samo rekao: "Ne." U tom trenutku sam videla majku ispred kuće, sela je na prag. Čupala je kosu i dozivala sina... Bilo je užasno - priseća se naša sagovornica.

Malu Milicu su, kaže ona, još iste večeri odveli u komšiluk:

- Rekli su mi da je stalno pitala za brata. Ponavljala je: "Moj bata... Moj bata... Šta je sa batom?" Nešto posle 22 sata došli su rođaci Nikolića iz Zrenjanina i odveli je.

Lekari Hitne pomoći nisu mogli da pomognu nesrećnom dečaku. Prema nezvaničnim saznanjima, mališanu je bila smrskana lobanja, a krv mu je curila na usta, nos i uši. Mašina mu je smrskala i grudni koš, nanevši mu stravične povrede unutrašnjih organa.

Stanar iz Ulice Ivana Jugovića kazao nam je da ne poznaje dobro Nikoliće, jer su oni nedavno zakupili objekat u njihovom kraju, u kom su hteli da otvore pekaru, a živeli su u Kotežu.

- Bili su srećni i uzbuđeni zbog novog posla, a eto kakva ih je tragedija zadesila. Ne mogu ni da zamislim kako im je - rekao je jedan od komšija.


 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora vukasinovic

pre 7 godina

Baksuz.Da se nije u bizinu doselila samostalna ,,inspektorka,, za krvne delikte iz Beca sve bi drugacije bilo!saucesca porodici i bog ca vam podariti jos dece.Bozija je zadnja jer on odlucuje.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija