• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

29.09.2016

14:37

(FOTO) POLICIJA KRUŠEVAC: Kriminal na internetu cveta!

Vesti

(FOTO) POLICIJA KRUŠEVAC: Kriminal na internetu cveta!

Podeli vest

Načelnik Policijske uprave Kruševac Miljan Petrović, načelnik odeljenja kriminala i policije Ivan Milenković i oficir odelenja policije Ivica Gočmanac danas su objavili statističke podatke o kriminalu u Rasinskom okrugu, ali i ukazali na pojavu visokotehnolškog kriminala koji se uglavnom u obliku prevara širi putem sajtova na društvenim mrežama

- U periodu januar–avgust 2016. godine  otkriveno je i prijavljeno 863 krivinča dela. Od tog broja 477 krivičnih dela izvršili su nepoznati počinioci , od kojih je 275 krivičnih dela rasvetljeno - izjavio je Miljan Petrović, načelnik Policijske uprave u Kruševcu.

Policijskoj  upravi  u Kruševcu    prijavljeno je 745 događaja sa elementima nasilja u porodici, a prema rečima načelnika Odeljenja kriminala Ivana Milenkovića, žrtve su svih uzrasta, ali su deca kao neposredni svedoci  dogadjaja žrtve svih oblika psihološkog terora porodičnog nasilja.

Radojica Barjaktarević

- Danas se o nasilju u porodicama sve otvorenije govori, ohrabruje se žrtva nasilja pa se stvara privid da je ovo krivično delo u ekspanziuji. Ali, svi slučajevi ranije nisu prijavljivani - kaže Ivan Milenković , naglašavvajući da policija evidentira svaki događaj, a krivično gonjenje sledi samo u slučajevima gde ima dovoljno elemenata .

Kruševačka policija je ove godine zaplenila i poslala na veštačenje 11.854. 59 grama sušene marihuane, 8,6 grama heroiuna, 6,6 grama kokaina, 20,2 grama spida, 68.4 grama hašiša, 2,4 grama šita koliko i amfetamina, kao i 109 komada različitih tableta i 61 stablkiku marihuane.

- Rasvetlili smo 3 krivičlna dela teško ubistvo, jedno krivično delo ubistvo u pokušaju, 3 krivična dela teška telesna popvreda, 9 krivičnih dela  razbojništva, 3 krivična de3la iznude, 187 krivičnmih dela krađa...- rekao je Ivan Milenković.

Novinarima je potvrđeno da dva teška krivična dela ubistva koja su izvršena pretprošle i prošle godine, medjutim, još nisu rasvetljena, a reč je o ubistvima dvojice vođa iz kruševačkog kriminalnog  podzemlja.

Radojica Barjaktarević

Od 419 prijhavljenih lica za krivična dela opšteg kriminaliteta , prema 60 lica je određena mera zadržavanja. Medju prijavljenim licima 35 su maloletni izvršioci.

- Efikasnim operativnim radom  policijskih službenika  PU Kruiševac , u kratkom roku su ove godine rasvetljena dva teška ubistva  u kojima su osumnjičeni nakon izvršenja krivičnog dela, u Kruševcu i Aleksandrovcu,  podmetnuli požare kako bi prikrili tragove krivičnog dela- naveo je Ivan Milenković. Potsećamo da se prvi slučaj desio u selu Jelakci kod Aleksandrovca gde je žrtva ubijena pa uvučena u auto koje je potom zapaljeno. Drugi slučaj desio se u kruševačkoj ulici Kneza Lazara gde je kućna pomoćnica sa svojim ljubavnikom osmilila pljačku starca, tako što ga je na spavanju zaklala nožem, pa  posle premetačine stana podmetnula požar.

Na području Policijske uporave Kruševac u periodu januiar–avgust otkriveno je 119 kri ičnih dela privrednog kriminala. Od prijavljenih 103 lica, samo jedno  je zadržano. Otkriveno je 16 krivičnih dela visokotehnološkog kriminala, 6 iz oblasti ekološkog i 19 krivičnih dela sa elementima korupcije.

Što se stanja javnog reda na području Policijske uporave u Kruševcu, pak tiče,čelnici policije ga ocenjuju kao dobro, jer nije zabeleženo narušavanje u većem obimu. Od 415 prekraja javnog reda, najčešći oblici su vršeni na ulici, odnosno trgu i u ugostiteljskim objektima,  ali i u kućama.

- U strukturi prekršaja, najbrojniji su: vređanje, zlostavljanje, vršenje nasilja i izazivanbje tuče -kaže oficir odelenja policije Ivica Gočmanac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija