• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

05.10.2016

07:00

DA SE NE ZABORAVI! 12 godina od pogibije gardista na Topčideru!

Vesti

DA SE NE ZABORAVI! 12 godina od pogibije gardista na Topčideru!

Podeli vest

Godišnjica pogibije gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, koja se dogodila u kasarni u Topčideru 2004. godine, biće obeležena danas ispred mesta na kojem su nastradali

Na komemorativnom skupu ispred ulaza u vojni objekat Karaš u Topčideru govoriće članovi porodica nastradalih gardista i njihovi advokati  Olgica Batić i Predrag Savić. Godišnjicu će obeležti i organizacija Žene u crnom skupom u Knez Mihailovoj ulici pod sloganom "Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru".

Prema infomacijama koje je nedavno objavio portal Insajder, pripadnike Gardijske brigade ubila je treća osoba, pokazalo je superveštačenje obavljeno u SAD, čime je osporen zvanični izveštaj da su oni stradali u međusobnom sukobu.

Jakovljević i Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. godine u tajnom vojnom objektu Karaš, u Topčideru, gde su bili na straži.

Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu dok je takozvana nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

Više javno tužilaštvo u odgovoru Insajderu navelo je da je taj postupak i dalje u predistražnoj fazi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
citateljka

pre 7 godina

Cvrsto sam ubedjena da je vojna tajna kako su ovi mladici nastradali. Sigurno je jedino da se nisu sami poubijali vec nesto videli-saznali, sto ni u kom slucaju nije smelo da procuri u javnost. Bruka i sramota za jednu drzavu da su zivoti nase dece tako jeftini ili cak bezvredni i da roditelji i dan-danas pate i pitaju se ko je i zasto ubio njihovu decu i tako im unistio zivot i veru u ljude, politicare i zakon. Ne daj boze vise nikome ovakve patnje. A da li ta nasa drzava makar na neki nacin daje "odstetu" tim jadnim roditeljima?????????????

lili

pre 7 godina

Kakva predistrazna faza, kad se od samog pocetka zna i krije da su likvidirani radi vojne tajne?!!! Da li je to bilo vredno ubistva i svih posledica koje su unistile zivote dveju porodica??? Jadni roditelji-ovo ne zelim nikome da se desi. Deco pocivajte u miru jer ce pravda ipak pobediti i kazniti pocinioce! Ne verujem u boga ali verujem u neko zadovoljenje pravde. A oni koji sve ovo zataskavaju i ubice verovatno vec placaju svoj greh na neki nacin...

nati

pre 7 godina

Dva mlada i nevina zivota je neko uzeo bez potrebe i to treba da se sazna a taj ko je naredio, da odgovara za ubistvo.Dosta je bilo zasticenih,svi smo pred pravdom i bogom isti.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija