• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Alo

27.11.2016

18:20

(VIDEO) KRVAVE BEOGRADSKE ULICE: 17 godina od smaknuća kik boksera Zorana Šijana, sumnjalo se na Legiju, ali

Vesti

(VIDEO) KRVAVE BEOGRADSKE ULICE: 17 godina od smaknuća kik boksera Zorana Šijana, sumnjalo se na Legiju, ali

Podeli vest

Na današnji dan pre 17 godina u samom centru Beograda ubijen je kik-bokser Zoran Šijan (35), a do danas nije razjašnjeno ubistvo, a o motivima se samo spekuliše.

Šijanova supruga Goca Božinovska kaže da je pesimista i da ne veruje da će ikada saznati ko je ubio njenog muža.

- Sve je isto kao i prvog dana. Ništa se nije promenilo sa mrtve tačke. Dosta je vremena prošlo, puno je ljudi koji su možda i znali nešto o tome, ali ipak ne verujem da će smrt mog supruga ikada biti rasvetljena – kaže Goca Božinovska, koja je sa Šijanom u braku provela devet godina.

MIRKO ŠIJAN, MAFIJAŠ U NAJAVI: Rođen sam da budem LEGENDA, DOĆI ĆETE MI NA SAHRANU!

Ona navodi da Zoranu niko nije pretio niti da zna da li je nekome smetao.
- Ne znam kome je u cilju bilo da ga ubije. Od ubistva nas niko ne obaveštava šta se događa u istrazi još otkad je Zoran ubijen - dodaje Božinovska.

facebook

O likvidaciji Šijana se u javnosti malo pričalo. Jedino je svedok Slobodan Resimić (51) pre 13 godina na suđenju okrivljenima za ubistvo policijskog generala Boška Buhe, optužio Nikolu Maljkovića, člana grupe Željka Maksimovića Make, za likvidaciju Šijana, a taj zaključak je izveo iz činjenice što je na licu mesta „viđen auto koji je vozio”.

MALI ŠIJAN DEMANTUJE SEBE: Ne planiram da budem kao moj otac, kriminal me ne zanima!

On je tada izjavio da je dva dana posle zločina video i oštećenja na kolima. Resimić je rekao i da mu je Maljković na pitanje da li je on ubio Šijana kroz smešak i grimasu rekao: „Da, ja sam ga sašio”. Resimića već godinama nema u Srbiji i navodno živi u Sloveniji.

Ubijen posle rođenja sina

Šijan iz veze sa Gocom ima sina Mirka i ćerku Zoranu, a mesec dana pre ubistva iz veze sa komšinicom Goranom dobio je sina, koji je nedavno napunio 17 godina. Kako „Alo!” saznaje, Gorana živi u Novom Beogradu i bavi se privatnim biznisom.

Mediji su pisali i da je Nenad Ilić (42) zvani Glavonja, bivši pripadnik „crvenih beretki”, u policiji izjavio 3. aprila 2003. da je Šijana ubio Milorad Ulemek Legija (48).

Prema tim navodima, Ilić tvrdi da mu je jednom prilikom Branko Berček zvani Maći, pripadnik „crvenih beretki”, ispričao da je Nenad Šare zvani Škene, šef Ulemekovog obezbeđenja, rekao da je Legija ubio Šijana i da je Škene bio s njim kad je izvršio ubistvo.

GOCA BOŽINOVSKA BRANI MALOG ŠIJANA: Pa šta ako su ga uhapsili?

Međutim, Šijanova majka Milica je izjavila da je njen sin bio u dobrim odnosima sa Legijom. Ona je ranije izjavljivala da je njenog sina ubio neko iz vrha vlasti i da je u likvidaciju umešana bivša Služba državne bezbednosti.

Publ

Šijan je ubijen 27. novembra 1999. oko 1.30 na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića u centru Beograda, dok je sedeo u svom „mercedesu 600”, čekajući zeleno svetlo na semaforu. Istog momenta kad je „mercedes” stao, pored njega je u drugu traku ušao još jedan automobil. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
moma

pre 7 godina

Zar nemate nista pametnije da pisete? Zato smo i tu gde smo

Grga

pre 7 godina

Cudno da je ubijen kriminalac.Nisam naisao nigde na obavestenje da je neko upucao lekara,arhitektu ili nekog naucnog radnika. Ovo je sve nesto u stilu:"moj do mojega".

mixx

pre 7 godina

On je u vreme smrti ziveo sa nekom drugom zenom Koja samo sto se porodila i rodila mu sina, ne znam sto se ova goca svuda gura kao njegova zena kad je on bio sa drugom vec duze vreme pre smrti

bane

pre 7 godina

Na ovoj fotografiji nemožeš videti kriminalca, već okićenog seoskog đilkoša. Sa ovakvim ponašanjem ni na Marsu nebi dočekao starost.

nada

pre 7 godina

Nije ni cudo na koga je mali Sijan i on ce pocu ocevim stopama !!!!!!!!!!! A sto se tice ubistva Goca se nije ni interesovala ni cackala istragu jer se bojala tako da je bolje da cuti-mozda i nesto zna ali je strah veci !!!!!!!!!

Milann

pre 7 godina

Koliko su krimosi platili za promociju kriminalnog klasika i njegovog sina? Godisnjica, tuzni Informer, u CIA maniru.

ddd

pre 7 godina

Goca Božinovska je pokojnom Šijanu bila bivša žena jer se razveo od nje. Razumem da Goca ima 2 dece sa njim ali je glupo da se po novinama reklamira kao njegova udovica.

tomasevic

pre 7 godina

Pokojnik se razveo sa drugom zenom dobio bebu a ova se trpa kao udovica.Sa nije nasledstvo u pitanju mercedes 600s

ROKO

pre 7 godina

IZVINITE MOLIM VAS DA LI JE JELENA DOKOVIC ISKORISTILA TE ZAVESE IZA SIJANA DA NAPRAVI HALJINU ZA VIKTOROVU SVADBU

lale

pre 7 godina

Novine su cudo!!! Kaze ,poginuo pre 17 g.i odmah posle smrti dobio snai sa komsinicom. Danas mu sin zivi na N.Beogradu i bavi se privatnim biznisom. Kakvim li se biznisom bavi sa 17g? Diluje? Pere sofersajbe na beogradskim pumpama i raskrsnicama?

sasa

pre 7 godina

Zoran Sijan...Vodja Surcinskog klana-veoma ozbiljne kriminalne grupe.U to vreme kad nestane automobil znalo se...u Surcinu je.Zoran je bio gospodin,sportista,veoma lep i pametan...Naravno da je u pitanju kriminalac(za one dusebriznike).Zao mi je sto je tako zavrsio,nije zasluzio da na takav nacin skonca! Zao mi je sto ima onakvu budaletinu od sina...onaj mali je ne dao Bog nikome,bruka i sramota! Zorane pocivaj u miru!\n

Milan Jankovic

pre 7 godina

Nije do danas razjasnjeno njegovo ubistvo. Pogledajte fotografiju pa ce vam sve biti.

zora

pre 7 godina

Ako je ovo Gocin suprug ne cudi sto joj je sin kakav jeste.Koja beda, slikati se ovako.Oni koji stvarno imaju nikada ne postupaju kao ovaj.

MARSOVAC

pre 7 godina

bila mu je žena imaju dvoje djece. pa što je ako nije udovica

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija