• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - N. Š.

09.12.2016

21:18

NEZAPAMĆEN SKANDAL! UČENIK "OBJASNIO" ZAŠTO JE TUKAO NASTAVNICU: Udario sam je, TAKO MI JE DOŠLO!

Vesti

NEZAPAMĆEN SKANDAL! UČENIK "OBJASNIO" ZAŠTO JE TUKAO NASTAVNICU: Udario sam je, TAKO MI JE DOŠLO!

Podeli vest

Učenik drugog razreda V. P., inače kik-bokser, iz čista mira udario šamar nastavnici elektrotehnike Vesni R. i pobegao sa časa. Kada su ga uhvatili i pitali zašto je to uradio, rekao je: "Tako mi došlo". Protiv njega podignuta prekršajna prijava

Učenik drugog razreda Srednje tehničke škole u Mladenovcu V. P. (16) pretukao je u sredu na času Vesnu R., nastavnicu elektrotehnike u ovoj školi! Mladić, koji inače trenira kik-boks, na početku časa ustao je sa svog mesta, prišao nastavnici i iz čista mira bez ikakve rasprave udario joj jak šamar, a zatim pobegao iz škole!

Kada ga je policija uhvatila i pitala ga zašto je to uradio, V. P. je rekao: "Nemam pojma, tako mi došlo." Protiv njega je podignuta prekršajna prijava, a momentalno je pokrenut postupak za isključenje iz škole.

Nastavnica u šoku

Prema rečima direktorke škole Snežane Blagojević, do incidenta je došlo u sredu po podne na početku petog časa.

V. P. je i ranije pravio probleme, ima silne neopravdane i dvojku iz vladanja
Snežana Blagojević,
direktorka škole

- Profesorka je potresena i uznemirena jer joj se nikada nije dogodilo ovako nešto. Žena je ušla na nastavu, sela za katedru i samo što je otvorila dnevnik da upiše peti čas, V. P. joj je prišao i iz čista mira lupio šamar, nakon čega je pobegao iz škole. Odmah smo alarmirali pedagošku službu, roditelje, ali i policiju, jer je ovo nasilje i napad na službeno lice - objašnjava Blagojevićeva i dodaje:

- Ne mogu da kažem da je V. P. bio cvećka, jer do sada ima 19 neopravdanih, a zbog nediscipline i dvojku iz vladanja. Ne može da se pronađe nijedna olakšavajuća okolnost za ono što je uradio, pa smo pokrenuli postupak za izbacivanje iz škole - ističe direktorka tehničke škole.

INCIDENT U MLADENOVCU! Srednjoškolac lupio šamar profesorki i napravio haos na času!

Kako Informer saznaje u mladenovačkoj policiji, protiv maloletnog dečaka V. P. biće podneta prekršajna prijava.

- U ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela, pa će biti napisana samo prekršajna prijava. I profesorka i dečak juče su davali izjave. Profesorka je objasnila da nikada nije imala problem sa V. P. niti su ulazili u sukob, pa ne može ni da nasluti zašto ju je udario. Sve to je potvrdio i maloletni učenik koji je na pitanje zašto je lupio šamar profesorki odgovorio: "Nemam pojma šta mi bi, tako mi došlo." Prilikom uviđaja đaci u ovoj školi uopšte nisu bili iznenađeni, jer kažu da je V. P. inače poznat po lošem ponašanju, trenira kik-boks, krupan je za svoje godine, pa se zbog toga i bahato ponaša - otkriva naš izvor blizak istrazi.

Ispitati motive

Incident koji se dogodio u mladenovačkoj Tehničkoj školi potresao je i sve prosvetne stručnjake, koji smatraju da se bahati odnos učenika prema nastavnicima mora sankcionisati. Školski psiholog Biljana Lajović kaže za Informer da je ovakvo ponašanje učenika prosto nedopustivo.

- U ovakvim situacijama mora da se ispita razlog za nasilničko ponašanje, odnos dečaka prema svojoj okolini, ali i odnos porodice prema dečaku. Svakako nadležne službe će doneti odluku i ovaj problem ispitati do najsitnijih detalja - naglašava Lajovićeva.

Ministarstvo odmah reagovalo

U Ministarstvu prosvete kažu za Informer da je u školi odmah organizovan sastanak Tima za zaštitu od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, a obavešteni su i roditelji učenika o svemu što se dogodilo.
- Škola je slučaj prijavila policiji i Centru za socijalni rad, jer je dete maloletno. Tim za zaštitu je organizovao sastanak da bi se pokrenuo vaspitno-disciplinski postupak i sačinio operativni plan zaštite, međutim otac deteta je podneo zahtev školi za ispisivanje učenika iz škole i škola je napisala ispisnicu. U takvim situacijama prestaje nadležnost ministarstva, a dalje korake mogu da preduzimaju policija i tužilaštvo - kažu u Ministarstvu prosvete.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Todor

pre 7 godina

Прекршајана пријава!Одузети дозволу за рад свим Правним факултетима и угасити институцију Скупштине у Србији.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Под хитно...Момка на ПСИХИЈАТРИЈУ...док не буде - касно...!

Lala iz Banata

pre 7 godina

И заштитна мера - забрана уласка у салу - до краја живота...! Нема више...за "Магарце", и психоретардиране типове...!! Заштитна мера...!!

ufufigii

pre 7 godina

Danas šamar sutra će nekog ubiti i onda će se pričati o njegovom emotivnom stanju i stresu i psihozi ...

Sanela

pre 7 godina

Momak ima 16 godina,nabildovan i tetovaže po telu.Pa ne bi mi takav ušao u kuću pa taman mu ja kao majka presudila.Sve to (ne)vaspitanje potiče iz porodice!

Gliga

pre 7 godina

Ovaj bilmez koga nazivaju dete je fizicki snazniji od 50% odraslih osoba. Siguran sam da ni roditelji ne mogu da ga obuzdaju. Jedino resenje odmah ga poslati u popravni dom a onog popa sto je lecio narkomane sa lopatom pustiti iz zatvora da ga prevaspitava.

Dera

pre 7 godina

To sto je krupan-visok ne znaci nista vise osim da ce nesto duze da pada , zato mu zelim ( u naj boljoj nameri ) da ga neko posteno nalupa, sto moze biti vaspitno i mnogo bolje od onog pada posle koga nema vasptnog efekta . Zarad svega toga slinac nabilduj malo tintaru I stidi se , udario si slabijeg dok sedi , podmuklo,............,tipicno za kukavice.

Kaya

pre 7 godina

A sta kaze klub za koji trenira? Kakve mere ce oni preduzeti,ili nije bitno koga treniraju,vec su samo pare bitne?

pettar

pre 7 godina

Zamislite sada situaciju... dodje takvo dete u skolu i kaze nastavniku, hocu peticu, ovaj od straha da peticu, a onda od ucenika u frazredu trazi novac, mobilni, nudi drogu, trazi seksualne usluge... i pitam vas sve koji ovo citate, zar mislite da toda nema ili da nije bilo. U ovoj jadnoj zemlji ne postuje se nikakav zakon ...

rale

pre 7 godina

Sve što je tata preduzeo je da ga ispiše iz te škole i upiše ubolju,lepo.

Deda Zvonce

pre 7 godina

25 по голом туру на јавном месту!

bojan

pre 7 godina

Boze ima li ovo dete roditelje??????.....ili nekoga ko ce mu pomoci i nauciti ga normalnom zivotu!

XXL

pre 7 godina

Nemojte odmah da osuđujete mladog tinejdžera u pubertetu. verovatno je kod njega proradila u tim godinama neka "hemija" ... steroidi ili čim se kljuka da bi bio u formi, a onda nisi sav svoj.

Stefan

pre 7 godina

Debeli ne seri molim te... Klipan najobicniji! Eto njega u parovima ili nabfarmi prvom prilikom.

milorad

pre 7 godina

Isključenje iz sporta za sva vremena !!! Krivična prijava !!! Kakva prekršajna, kakvi bakrači. Na silu se silom odgovara.

Vladmrson

pre 7 godina

Pitanje je ko i zasto mu je dao ispisnicu.Ne moza da se ispise dok se ne zavrsi straga i odrede mere

Svejo

pre 7 godina

Mnogo hrabar dasa,nasao da se izivljava na zeni.Odmah u popravni dom.

Megi

pre 7 godina

Sta uopste rade skolski psiholozi? Primaju platu ni za sta.

Car

pre 7 godina

Nadam se da profesorka ima muza,brata,rodjake,prijatelje,ili par stotina evra(da plati nekom slicnom,koji ce mu kosti polomiti i napraviti dozivotnog invalida od njega.

jasmina

pre 7 godina

Direktorka laze koliko je teska,cuj nije bio cvecka?!Decko je siledzija,terorise ceo razred,skoro je bio roditeljski sastanak jer je roditeljima prekipelo.Terao je decu da kradu za njega u prodavnici,uzimao im pare za uzinu ili ih jednostavno iz cefa tukao jer mu se moze.Mali je tipican propalitet,a na kraju najvise ce da ispastaju njegovi roditelji

gost

pre 7 godina

A ukinuli ste vojsku!? E sad uzivajte. Tako bi on probao i u vojsci "kad mu dođe ", ali bi mu brzo isterali te bube iz glave. Ovako nema ko...

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20