• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

29.12.2016

15:49

VELIKA AKCIJA MUP! Uhapšeno 14 osoba zbog malverzacija sa registracijom vozila!

Vesti

VELIKA AKCIJA MUP! Uhapšeno 14 osoba zbog malverzacija sa registracijom vozila!

Podeli vest

Policija je uhapsili u Beogradu 14 osoba, među kojima su četiri odgovorna lica u različitim agencijama za registraciju vozila, osumnjičenih da su sačinjavali falsifikovane uplatnice za registarske nalepnice, čime su oštetili budžet za više od 120 miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave uhapšena su odgovorna lica agencija za registraciju vozila N. M. (1978), V. J. (1974), B. J. (1980) i P. L. (1985), saopštio je MUP.

Uhapšeni su i M. J. (1982), M. A. (1971), B. M. (1967), B. M. (1974), S. V. (1978), A. T. (1970), M. I. (1991), B. R. (1964), M. Ž. (1983) i D. M. (1972).

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u postupku registracije vozila sačinjavali falsifikovane uplatnice koje su, sa ostalom dokumentacijom, predavali na šalteru MUP-a, na osnovu čega su im izdavane registracione nalepnice.

Te nalepnice, kako se sumnja, osumnjičeni su potom predavali vlasnicima vozila za koje su obavljali registraciju.

Policija je, prilikom pretresa stanova i poslovnih prostorija osumnjičenih pronašla falsifikovanu dokumentaciju, falsifikovan pečat Grada Beograda - gradske opštine Zvezdara, Auto-moto saveza, jedne poslovne banke, kao i računarsku opremu.

Prilikom pretresa stana, kod osumnjičenog B. M., policija je pronašla pištolj, za koji osumnjičeni nije imao dozvolu, kao i uplatnicu, za koju se sumnja da je falsifikovana, a kojom je osumnjičeni navodno uplatio 80.000 dinara u humanitarne svrhe Sekretarijatu za zdravstvo grada Beograda, koje je bio u obavezi da uplati po osnovu Sporazuma o odlaganju krivičnog gonjenja sklopljenog sa nadležinim tužilaštvom, primenom načela oportuniteta.

Osumnjičeni M. J. sumnjiči se i za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, pošto je kod njega pronađeno 2,6 kilograma paracetamola i vagica za precizno merenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku, biti privedeni Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Joca

pre 7 godina

Treba pohapsiti sve koji prave ovakve malverzacije, nema vise mesta za lopove i prevarante u Srbiji

Laza

pre 7 godina

To je zato sto konačno svako radi svoj posao, a ne kao pre gde se nije znalo ko pije a ko plaća.

Toma

pre 7 godina

Svako ko krši zakon mora da odgovara za to što je uradio.

Maša

pre 7 godina

Podrška policiji za sankcionisanje svih ovih kriminalni radnji.

kolo

pre 7 godina

Odakle njima pecat opstine Zvezdara ,on se ne iznosi lako iz zgrade a da niko ne primeti .

Nikola

pre 7 godina

Tako je. Sve falisfikatore i prevarante treba pohapsiti, njima u državnim preduzećima nije mesto.

BOBI

pre 7 godina

mora se raditi na unapredjenju policije,da bi joj bio olaksan i efikasniji rad

paramonte

pre 7 godina

Zahvaljujuci radu odgovornih sluzbi,nelegalne radnje ce u Srbiji uskoro biti proslost

pop

pre 7 godina

Ako samo hapsite, treba vec jednom da se zna red u ovoj zemlji.

sasa

pre 7 godina

Sve koji love u mutnom i zele da se obogate preko tudjih ledja treba kazniti.

vojvodjanin

pre 7 godina

Ova godina se završava sa sve češćim obračunima sa finansijskim kriminalom. Nadamo se nastavku uvođenja reda u finansijama i u sledećoj godini.

marija

pre 7 godina

Doveli smo i policiju u red,polako se sve u ovoj zemlji vraca kako treba da bude,odavno to vec nije slucaj,bravo.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija