• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

13.01.2017

08:56

UMRLA PRAVDA U SRBIJI! Gastarbajter 5 GODINA SILOVAO maloletnu rođaku i za to će da ROBIJA 3 GODINE!

Vesti

UMRLA PRAVDA U SRBIJI! Gastarbajter 5 GODINA SILOVAO maloletnu rođaku i za to će da ROBIJA 3 GODINE!

Podeli vest

Zlatko Bat (61) iz Kusatka osuđen je pred Višim sudom u Smederevu jer je seksualno zlostavljao svoju rođaku S. S. od njene šeste do jedanaeste godine. Stravično zlostavljanje otkriveno je tek prošle godine kada se S. S požalila nadležnima u školi. Bat je prvostepenom presudom osuđen na skoro najblažu kaznu, od tri godine i dva meseca zatvora!


Zlatko Bat je, kako stoji u presudi, u periodu od 2006. do 2011. godine više puta obljubio S. S., inače ćerku sestre njegove supruge. Devojčica je živela u kući pored njegove.

Švajcarski penzioner koristio je ovu rođačku vezu, i kada je devojčica dolazila u njegovu kuću, primoravao je na oralni seks.

DEVIZNI PENZIONER

Osuđeni Zlatko Bat je švajcarski penzioner. Oženjen je, ima dvoje odrasle dece koja žive u Švajcarskoj, kao i unučiće. Napastvovanje ženine rođake, započeo je kada je imao 51 godinu.

On je dete od šest godina terao da ga oralno zadovoljava, dirao je po intimnim mestima na telu, i zahtevao da i ona njega dodiruje.

Koliko je ovakvih jezivih nasrtaja i monstruoznog iživljavanja nad detetom bilo za pet godina, nije tačno poznato. Naime, zbog osetljivosti i godina žrtve, kojoj je sada 17, suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Možda bi sve ostalo tajna, da posle pet godina mučenja, S. S. početkom prošle godine, nije smogla snage da progovori.

S. S. koja je iz rodnog sela Kusadak otišla u drugi grad, gde je upisala srednju školu, najpre se požalila drugaricama, koje su je savetovale da sve ispriča ocu i policiji. Devojka se bojala očeve reakcije, te se zato poverila razrednoj starešini, koja je odmah uključila i školskog pedagoga, saznaju "Novosti".

Škola je alarmirala tamošnji Centar za socijalni rad, a slučaj je potom prosleđen Centru za socijalni rad u Smederevskoj Palanci, koji je nadležan za područje Kusatka.

S. S. je i pred policijom ponovila optužbe, i Zlatko Bat je uhapšen i pritvoren 11. maja 2016. godine.

Tokom suđenja, koje je usledilo, žrtva je ponovila sve detalje mučenja koje je preživela kao dete, sa distance od deset godina. Osuđeni Bat je, međutim, negirao da se ijedan od događaja, koje je pred sudom iznela žrtva, ikada dogodio.

Odmeravajući dokaze i izjave svedoka, prvostepena presuda pred većem sudije Gorana Mladenovića je doneta 30. decembra 2016. godine.

Sudija prezauzeta za novinare?!

Novinari nisu u četvrtak mogle da stupe u kontakt sa sudijom iz ovog postupka jer nije bio u sudu, dok je predsednica Višeg suda, Slađana Bojković bila zauzeta. Upućeni smo da "pitanja u vezi sa presudom, predsednici prosledimo elektronskom poštom".
Sud je, kako se nezvanično saznaje, kao olakšavajuće okolnosti naveo da Bat do sada nije osuđivan, kao i činjenicu da se primereno držao pred sudom!?

Bat je oglašen krivim za produženo krivično delo obljube nad detetom i dobio je kaznu od tri godine i dva meseca, odnosno 60 dana više od minimalne. Naime, Krivični zakonik za ovo krivično delo predviđa kaznu od tri do 12 godina zatvora, dok je nedavno usvojenim izmenama minimalna kazna povećana na pet godina.

Sa druge strane, međutim, po njega stoje otežavajuće okolnosti što je krivično delo ponovio u više navrata u dužem vremenskom periodu, svestan njegove štetnosti, kao i to što je iskoristio poverenje, ali i godine deteta i nemogućnost da shvati šta joj se dešava i da se brani.

Bat je pušten iz pritvora u kome je proveo sedam meseci, odmah nakon izricanja nepravosnažne presude dan uoči Nove godine, tako da na slobodi čeka pravosnažnost presude.

"Novosti" saznaju da se Više tužilaštvo žalilo na presudu, tačnije na visinu izrečene kazne smatrajući je neadekvatnom za ovo krivično delo. Žalba je izrečena i zbog ukidanja pritvora.

Na presudu, pravo žalbe Apelacionom sudu imaju sve strane.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Draza

pre 7 godina

E ako me ista uznemiri to je sudstvo u Srbiji....pa dokle vise!

Victoria

pre 7 godina

Kad izadje iz zatvora gde ce ziveti o trosku drzave,docekace ga pozamasna svota u banci od svajcarske penzije.Zasto zrtve ne dobiju materijalno obestecenje?Zatvor nije dovoljan. Kad ga lupe po novcaniku tek ce tad shvatiti sta je kazna. Zar zrtvama treba samo da bude satisfakcija sto je neko u zatvoru?

Gordana

pre 7 godina

Da sam otac devojcice, znam sta bih uradila.

hok

pre 7 godina

Koja je to fukara od sudije donela takvu presudu,objavite mu ime da ga postavimo na stb srama.

badza

pre 7 godina

Silovao maloletnicu od 6-te do 11-te godine zivota.Ona prijavila silovanje sa 17 godina zivota.Da nije mozda ipak nesto drugo u pitanju.Znate,devizni penzioner,ima love, ona otisla u veci grad pa se malo bolje informisala,dobila instrukcije itd,itd... Mozda i buduca starleta,ko zna.

Megi

pre 7 godina

Svasta tu moze da bude, kako majka nije 5 godina primetila da joj neko siluje dete?

simke

pre 7 godina

koliko lije para dao za ovakvu presudu,to jest nagradu iiiiii nasi yakoni nase sudije ,sirotinjo i bogu si teska,kuku lele.

Andja

pre 7 godina

Moj Boze , zivotinja .. mada i ona zna gde su granice .. a ljudsko bice .. monstrum nikada ..

ivanovic

pre 7 godina

kako je to moguce za takav dugogodisnji zlocin da dobije tri godine , zar te sudije nemaju decu , majku , zar te sudije rade protiv gradjana i mira drzave Srbije.

Draza

pre 7 godina

Ma nase sudstvi je gore od Francuskog,monstrum dao par hiljada eura preko advokata sudiji, i dobijo 3,5 godine umesto 10.

cold

pre 7 godina

Mozda joj prestao davati franke,neka on nju tuzi da mu sve devize vrati.

Goran

pre 7 godina

Treba potpuno isto osuditi napasnika,sudiju i sve nas jer samo cutimo!

Vozd

pre 7 godina

Glavna olaksavajuca oklnost je sto je svajcarski penzioner a sudija izgleda nije imun na devize.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija