• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

13.04.2017

11:03

INSPEKTORKA KOJA JE VIDELA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA U BEOGRADU: Mislila sam da snimaju film?!

Vesti

INSPEKTORKA KOJA JE VIDELA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA U BEOGRADU: Mislila sam da snimaju film?!

Podeli vest

Čula sam pucnje i vrisku, prvo sam pomislila da se nešto snima. Bojović je bio pogođen, ali se zadržao na nogama, pa je pao. Ubica je držao pištolj amaterski, rekla je svedok Gordana Milanović

 

Sa razdaljine od oko sto metara videla sam čoveka sa pištoljem u ruci, ali nisam mogla da mu vidim lik
Gordana Milanović

Svedoci ubistva Nikole Bojovića iz aprila 2013. godine kazali su juče u Specijalnom sudu u Beogradu da su pomislili da se snima neki film u centru glavnog grada! U prvi mah nije im palo na pamet da se ispred njih odvija prava mafijaška sačekuša!

Njih troje opisalo je do detalja ovaj događaj na suđenju optuženima za ubistva Miloša Vidakovića u Budvi 2013. i Nikole Bojovića u Beogradu iste godine!

Najpre je inspektorka Gordana Milanović rekla da se tog 29. aprila 2013. slučajno zatekla u Ulici carice Milice, kada je ubijen mlađi brat Luke Bojovića, koji služi 18 godina zatvora u Španiji zbog zločinačkog udruživanja.

- Zastala sam kod jedne trafike, kada sam čula pucnje i vrisku. Pomislila sam da se snima neki film. Sa razdaljine od oko sto metara videla sam čoveka sa pištoljem u ruci, ali nisam mogla da mu vidim lik. Imao je kačket i prsluk, kao ribarski ili lovački. Zatim sam spazila Bojovića, koji je, iako pogođen, dugo ostao na nogama, a potom pao - izjavila je Gordana, ističući da joj je ubica delovao amaterski po načinu na koji je držao pištolj.

Pitbul: Svako može da kaže da sam ubica

Optuženi Saša Cvetanović javio se juče za reč, negodujući što se svedoci tokom suđenja izjašnjavaju da li ga prepoznaju kao ubicu:
- Meni je slika izašla u novinama i sad svako može da kaže da sam to ja uradio. Ima više od 4.000 članaka o tome!
Predsedavajući sudija Vladimir Duruz rekao je da će sud to uzeti u obzir i istakao da ne zna zbog čega prepoznavanje nije obavljeno pre dve godine.

Njen kolega, policajac Branislav Stojanović, rekao je da je tog jutra rano došao na mesto gde se dogodilo ubistvo, jer je tamo imao "neku akciju". On je rekao da je bio u kolima i pokušavao je da napravi polukružno na uglu Ulice carice Milice i Maršala Birjuzova.

- Tog momenta ispred mene je skrenuo beli kombi i nisam video da li je slobodno da napravim polukružno. Čuo sam nešto poput praska petardi i video telo sa desne strane i okupljene građane. Čovek sa prozora iz zgrade pored dojavio mi je da je ubica imao beli kačket i da je krenuo niz ulicu. Istrčao sam iz kola i obavestio 92 - posvedočio je Stojanović.

Treći svedok bio je Uroš Denčić, koji je rekao da optužene Miloša Delibašića i Miloša Vojnovića, koji odgovaraju za ubistvo Pančevca Miloša Vidakovića u Budvi, poznaje od detinjstva. Tog dana, kako je rekao, bio je na mestu Nikolinog ubistva jer je radio za firmu koja je obnavljala trotoar u toj ulici:

- Sećam se samo da sam čuo nešto poput zvuka kapisli i pomislio da se tu snima film. Video sam kako leži čovek i jednog koji se udaljava niz ulicu. Imao je tamnu jaknu i tamni kačket. Pretpostavio sam da je snimanje filma, očekivao sam prekid scene, ali to se nije dogodilo.

Za likvidaciju Nikole Bojovića optužen je klan nedavno ubijenog Slobodana Šaranovića, koga je optužnica teretila da je ubistvo naručio iz osvete, verujući da je Luka Bojović odgovoran za ubistvo njegovog brata Branislava. Kao Nikolin ubica označen je Saša Cvetanović zvani Pitbul, iz Vranja, kome je logistički pomogao Ratko Koljenšić.

Informer je svojevremeno ekskluzivno objavio snimak na kom se jasno videlo kako je plaćeni ubica na trotoaru čekao Bojovića od 7.01 do 7.06 sati. Zatim i trenutak kada je Nikola izašao iz pekare i krenuo niz ulicu, gde mu je Cvetanović prišao i pucao sa oko pet metara udaljenosti.

Iako pogođen već prvim hicem, Nikola se nakratko zadržao na nogama, a onda je pao i, valjajući se po trotoaru, pokušavao da izbegne metke. U jednom trenutku, čak je zamalo rukom dohvatio ubicu za nogu! Pitbul je, međutim, iz neposredne blizine ispraznio šaržer u Bojovića i pobegao u Ulicu maršala Birjuzova, kad je ovaj prestao da daje znake života. 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pile

pre 6 godina

Ubica nije amaterski drzao pistolj, to se vidi na fotografiji. Takodje, vrlo profesionalno je odradio posao stavivsi kacket upadljive boje (uvek se stavlja neki jarke boje, bele, zute, narandzaste) sto ima za cilj da svedocima odvuce paznju na kacket a ne na lice ubice. Zato se ovako svedoci i ponasaju, svi su videli kacket, a ne mogu sa sigurnoscu da kazu da li je orkivljeni ustvari i ubica.

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija