• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.06.2017

18:42

GRADSKI ČELNIK UZEO MITO, PA BEŽAO OD POLICIJE: Detalji spektakularnog hapšenja u Valjevu!

Vesti

GRADSKI ČELNIK UZEO MITO, PA BEŽAO OD POLICIJE: Detalji spektakularnog hapšenja u Valjevu!

Podeli vest

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić (34) uhvaćen dok je uzimao 200.000 dinara mita od jednog biznismena Pokušao je da pobegne, ali je uhvaćen... Uhapšeno još sedam osoba

Načelnik Gradske uprave u Valjevu Aleksandar Vujić Subotić (34) uhapšen je u utorak dok je uzimao 200.000 dinara mita od biznismena R. Đ. (43) za nameštanje tendera!

Kad je video inspektore, Vujić je pokušao da pobegne, ali je uhvaćen sa kovertom punom novca!

U istoj akciji privedeno je još sedam valjevskih funkcionera i biznismena zbog nameštanja tendera!

Uhapšeni su nameštali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, fotokopir-aparata i kancelarijskog materijala
Izvor iz istrage

U saradnji sa BIA

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, hapšenje su brižljivo isplanirale policija i Bezbednosno-informativna agencija, a privedeni lokalni funkcioneri i biznismeni terete se za nameštanje tendera i davanje i primanje mita.

UHAPŠEN NAČELNIK Gradske uprave u Valjevu!

- Osim Subotića, koji je istaknuti član SPS u Valjevu, privedeni su i službenici Gradske uprave A. Đ. (35) i T. I. (28), kao i biznismeni R. Đ. (43), odgovorno lice SZTR"Fiskal" iz Valjeva, B. S. (38), odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M. P. (46), odgovorno lice preduzeća JAPI COM iz Novog Sada, M. V. (50), odgovorno lice šabačkog preduzeća "PSC Vuković" i A. P. (35), odgovorno lice GP "VA gradnja 2007" iz Valjeva - naveo je naš sagovornik.

Osumnjičeni se terete da su ove godine u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, nameštali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir-aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

- Operativnim radom, BIA i policija su došle do podataka da će Subotić na Trgu Desanke Maksimović primiti novac od R. Đ., koji je zaposlen u radnji "Fiskal". Inspektori u civilu su se rasporedili po tom trgu i čekali trenutak primopredaje novca - priča naš izvor.

Subotić se pojavio na trgu i sastao se sa R. Đ., koji je kod sebe držao kovertu s novcem.

Gradonačelnik: Verujem u sudstvo

Povodom hapšenja troje zaposlenih iz Gradske uprave oglasio se gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović (SNS), čija partija, zajedno sa SPS, čini okosnicu valjevske vlasti.
- Verujem da će odluke pravosudnih organa u daljem postupku biti donete u skladu sa zakonskim propisima. Grad Valjevo se ne meša u rad državnih organa i, s tim u vezi, nećemo komentarisati istražni proces - naveo je Gvozdenović.

- Oni su vrlo kratko porazgovarali i R. Đ. je u jednom trenutku dao novac Subotiću, koji je potom krenuo na jednu privatnu proslavu u restoran "Zlatibor". Kad su inspektori krenuli ka Subotiću, ovaj je počeo da beži. Međutim, posle kraće potere, Subotić je sustignut i savladan u prolazu pored nekadašnje zgrade "Radio Valjeva", gde su mu i stavljene lisice na ruke. R. Đ. nije pokušao da beži - kaže naš sagovornik.

Imao još para

On dodaje da je kod Subotića pronađeno 200.000 dinara, dok je kod R. Đ. pronađena još jedna poveća svota novca, za koju se pretpostavlja da je bila namenjena drugoj osobi.

- Valjevska policija i BIA su više od 10 sati, nakon hapšenja osam osoba, "češljale" papire u Gradskoj upravi. Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova i oni će biti predati Višem tužilaštvu u Valjevu - rekao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ming

pre 6 godina

KRETEN - ZA 200 000 DINARA BACIO U BLATO POVERENJE I MOGUCNOST DA DONESE BOLJITAK SUGRADJANIMA - RIGOROZNO KAZNITI

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija