• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.02.2018

15:16

ODBIJENA ŽALBA! Američkom marincu uhvaćenom sa brušenim pištoljem potvrđen PRITVOR DO TRI MESECA!

Vesti

ODBIJENA ŽALBA! Američkom marincu uhvaćenom sa brušenim pištoljem potvrđen PRITVOR DO TRI MESECA!

Podeli vest

Američkom državljaninu Danijelu (Dejvidu) Korbetu, bivšem marincu i pripadniku elitne jedinice "Foke", potvrđen je pritvor do tri meseca, oclučio je Viši sud u Beogradu

Korbetu je pritvor do tri meseca određen nakon napšenja zbog posedovanja pištolja sa izbrisanim serijskim brojem.

Naime, krivično vanpretresno veće suda je u četvrtak odbilo žalbu njegovog branioca na rešenje kojim mu je 2. febraura određen pritvor do tri meseca, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

ŠTA ĆE ON U SRBIJI? UHAPŠENI SPECIJALAC SAD JE JURIO I BIN LADENA: Došao iz San Dijega i pao sa BRUŠENIM PIŠTOLJEM!

Tom odlukom potvrđeno je rešenje sudije za prethodni postupak kojim mu je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke. 

I naoružanom Australijancu određen ekstradiconi pritvor

Specijalni sud u Beogradu odredio je ekstradicioni pritvor australijskom državljaninu Dejvidu Kembelu, koji je po poternici Interpola iz Kambere uhapšen u hotelu Metropol u Beogradu sredinom januara, zajedno sa još dvojicom sunarodnika Tristanom Votersom i Rohanom Arnoldom zbog sumnje da su učestvovali u međunardonom švercu kokaina.Kembel je međutim u pritvoru od hapšenja u januaru, jer se protiv njega vodi postupak i u beogradskom Višem javnom tužilastvu zbog nedozvoljenog nošenja pištolja, koji je kod njega pronađen prilikom hapšenja. 
Taj pritvor mu je produžen 14. januara zbog opasnosti od bekstva. 
Ekstradicioni pritvor će prema njemu biti primenjen i računaće se od momenta prestanka razloga za dalje trajanje pritvora koji mu je određen u krivičnom postupku koji se vodi zbog pištolja.

Zajedno sa Korbetom 31. januara uhapšena su i tri sprska državljana, N.V, N.P. i N.A. kojima je takođe određen pritvor do tri meseca.

Žalba na rešenje o određivanju pritvora za N.P. je takođe odbijena, dok se druga dvojica nisu žalila.

Protiv Korbeta i ostalih osumnjičenih u toku je istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a N.A. se sumnjiči i za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Hapšenje američkog marinca u Beogradu izazvalo je pažnju medija posle izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović da je on uhapšen u štek-stanu u Beogradu i da je kod njega nađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

Korbet je kako su preneli mediji zaposlen u firmi "Rejven militari", čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona.

Bio je pripadnik Tima 6, elitne jedinice američkih marinaca, poznate kao "foke".

Pripadnici "foka" sprovode tajne antiterorističke operacije, ima ih oko stotinak, a baza im se nalazi u Dem Neku u Virdžniji, i poznati su kao mornarička grupa za specijalne ratne operacije (DEVGRU).

Pored ostalog, locirali su i ubili vođu Al kaide, Osamu bin Ladena, 2011. godine, u Pakistanu.

EKSKLUZIVNO! PRVA FOTOGRAFIJA AMERIKANCA UHAPŠENOG U BEOGRADU: Ovo je Korbet D. bivši pripadnik "Mornaričkih foka" i PLAĆENI UBICA!

Aktivnosti jedinice nadgleda Zajednička komanda za specijalne operacije (JSOC), koje nadgledaju američke vojne snage Delta. 

Mornarički "Tim 6" toliko često sarađuje sa američkom kontraobaveštajnom agencijom da ih ponekad zovu "pretorijanska garda" CIA, navode svetski mediji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 6 godina

Ne javlja se zastitnik gradjana da su mu ugrozena ljudska prava!!??

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija