• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.03.2018

18:54

POLICAJCI SARADNICI "ZEMUNSKOG KLANA" PALI ZA PLJAČKU I OTMICU IZ 1997. GODINE!  Iako je stravičan zločin posle 21 godine konačno rasvetljen,  UHAPŠENIMA NIJE ODREĐEN PRITVOR?!

Vesti

POLICAJCI SARADNICI "ZEMUNSKOG KLANA" PALI ZA PLJAČKU I OTMICU IZ 1997. GODINE! Iako je stravičan zločin posle 21 godine konačno rasvetljen, UHAPŠENIMA NIJE ODREĐEN PRITVOR?!

Podeli vest

Bivši policajci Saša Đajić (44) i Milan Radukić (55), nekada bliski saradnici "zemunskog klana", 1997. su oteli Novaka Stevanića i ukrali njegovom ocu zlato i 100.000 maraka. Novak se kasnije ubio zbog te torture. Viši sud u Beogradu odbio je večeras predlog tužilaštva da odredi “klasičan” pritvor dvojici osumnjičenih

Bivši policajci Saša Đajić (44) i Milan Radukić (55), nekada bliski saradnici zloglasnog "zemunskog klana", uhapšeni su zbog sumnje da su 1997. oteli i zverski mučili Novaka Stevanića (22), koji se naredne godine ubio zbog posledica torture! Đajić i Radukić su tada sa još jednom osobom od Novakovog oca oteli 100.000 tadašnjih nemačkih maraka i veću količinu zlata!

Otac dočekao pravdu
Kako smo nezvanično saznali, monstruozna otmica i pljačka su rasvetljeni na osnovu priznanja bivšeg pripadnika "zemunskog klana" Nenada Bajića, koji služi kaznu od 35 godina zatvora.
- Utvrđeno je da su pre 21 godinu trojica tada aktivnih policajaca Policijske stanice Zemun, po nalogu sada pokojnog vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića, oteli Novaka Stevanića, a zatim ga odveli u jednu garažu na Novom Beogradu. Tamo su ga maltretirali i naterali ga da im preda ključeve od porodičnog stana. Osumnjičeni su potom u stanu, iz sefa, ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka - kazao je naš izvor.

Propevao
Otmica i pljačka rasvetljeni su na osnovu priznanja bivšeg pripadnika "zemunskog klana" Nenada Bajića
Izvor iz istrage

Nesrećni Novak je posle otmice pao u depresiju i nikako nije mogao da se psihički oporavi, zbog čega je 1998. godine digao ruku na sebe.
Njegov otac Zoran Stevanić već 21 godinu pokušava da istera pravdu za sinovljevu smrt i nekoliko puta je u javnosti i govorio da su policajci koji su radili za "zemunce" krivi za taj zločin.
- Moj sin je bio prva žrtva kidnapovanja "zemunskog klana". Da je taj slučaj rešen tada, možda se otmice koje su usledile ne bi ni dogodile - istakao je Zoran.

Inače, uhapšeni Đajić je bio aktivni pripadnik Žandarmerije i kum svirepo ubijenog zaštićenog svedoka Zorana Vukojevića, koji je bio šef obezbeđenja vođa "zemunaca" Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića.

Zemunski klanprintscreen

Zemunski klan

Od kuma - auto

Đajić je i prošle godine saslušavan zbog otmice Novaka Stevanića, gde je negirao ovaj zločin, ali je izneo neke zanimljive detalje o svom odnosu sa Vukojevićem, koji je ubijen 2006.
- Zoran Vukojević Vuk mi je bio klasić u policiji, a 1996. me je venčao. S njim sam se sastajao i družio, a dolazio sam i kod njega na razne proslave, pa sam se tako upoznao sa pripadnicima "zemunskog klana". Godine 1998. policajci su masovno slati na Kosovo. Moj kum je tada dobio otkaz jer je svom sinu, koji je imao zdravstvene probleme, bio potrebniji. Njegove starešine za to nisu imale sluha. Potom je počeo da radi u obezbeđenju Dušana Spasojevića - ispričao je Đajić.

On je dodao da su Spasojević i Vukojević takođe bili kumovi, te da je Dušan venčao Zorana.
- Bio sam na tom venčanju. Moj kum do tada nije imao svoj automobil, a prvi auto je dobio od Spasojevića, kao poklon na venčanju. To je bio polovni "golf 2" - objasnio je Đajić i dodao da je njegov kum imao mnoge pogodnosti kod Spasojevića, između ostalog, stan i auto na svoje ime, ali da mu je rekao da je zbog svega toga ipak nezadovoljan, jer ne viđa sina i razvodi se.

stock


VIŠI SUD ODBIO PRITVOR?!

Viši sud u Beogradu odbio je večeras predlog tužilaštva da odredi “klasičan” pritvor dvojici osumnjičenih za rabojništvo 1997. godine, povodom kojeg je kidnapovan Novak Stevanić (22), koji se nedugo nakon toga ubio, dok je treći osumnjičeni u ovom slučaju već u prtivoru zbog drugih krivičnih dela.

Osumnjičeni u ovom slučaju su aktivni pripadnik Žandarmerije Saša Ðajić (44) i penzionisani policajac Milan Radukić (55), dok je Goran Ristić već u pritvoru.

Naime, sudija za prethodni postupak Viseg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je odbio kao neosnovan predlog Viseg javnog tuzilastva za određevanje pritvora prema M.R. rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.
Kako je dodala, sudija je prema S.Ð. izrekao meru zabrane napustanja stana uz elektronski nadzor, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

S.Ð, njegov branilac i javni tuzilac imaju pravo da ulože žalbe na to resenje sudije u roku od tri dana od dana prijema rešenja krivicnom vanraspravnom veću ovog suda.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nindza

pre 6 godina

najveci problem drzave srbije Sudstvo,neko bi OZBILJNO TREBAO DA SE POZABAVI SA TIM !!!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Организован криминал је законита последица - капиталистичког друштва...У којем и судство и полиција, раде "спонтано" у интересу приватне својине и приватног капитала - са којим "увек" успевају да се нагоде...За сиротињу, у таквом друштву... - нема ПРАВНЕ ДРЖАВЕ...!! Народна Скупштина Србије постаје законито - АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО а Влада - њен ПРИВАТНИ ПРЕДУЗЕТНИК ( Ту су "главни": Министар Правде и Министар Полиције, да "обезбеђују профит" који ће стварати - Министар Финансија и Привреде , преко својих "Лобија"...!) Остали - аут..!

Ljube

pre 6 godina

Potpuno se slažem ali me to ne iznenađuje - skoro sve te sudije i tužioci su izabrani posle "reforme" sudstva 2008 godine a zna se ko je tada bio na vlasti. Između ostalog, zato i nema sudskih procesa i presuda za pljačku države ...

Sasa

pre 6 godina

Bravo Ljubo, tvorci one sramne reforme cute i prave se mutavi.

razocarani

pre 6 godina

da je neki obican covek opsovao ili samo gurnuo zenu on bi bio odmah uhapsen i odredjen u najmanju ruku pritvor i izbacen iz kuce a ovako nema potrebe za pritvor jbm te drzavo!

prki

pre 4 godine

Ašto da im sudi sud? Pa jel taj ima oca, bracu ,striceve i toje to za takve netreba sudija a ni puk advokata nemoze ih zastititi, a ni gorile, majmuni i ostali ološ. Ali ovo niko nema m...da da objavi svi se plase istine i nesto mnogo moralisu i stite bitange.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija