• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.04.2018

13:56

(FOTO) STEFANOVIĆ I ČEPURIN  U MAKIŠU gledali vežbu jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata!

Vesti

(FOTO) STEFANOVIĆ I ČEPURIN U MAKIŠU gledali vežbu jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin prisustvovali su danas u Nastavnom centru Makiš pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a (JZO) i instruktora Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije (FSO)

- Ovo je već treća godina uspešne saradnje Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije i naše Jedinice za obezbeđenje. Drago mi je da vidim da naši momci koriste ova izuzetno važna znanja da unaprede svoj rad i da budu efikasniji u zaštiti svih štićenih ličnosti i objekata - rekao je Stefanović.

MUP

On je istakao da je FSO u saradnji sa našom Jedinicom prolazila kurseve obuke za vozače specijalnih vozila, zaštitu štićenih ličnosti i zaštitu objekata.

MUP

- Federalna služba je kroz složene tehnike i radnje pomogla da naši momci usvoje ta nova znanja i da time efikasnije, brže i bolje budu na raspolaganju u zaštiti Republike Srbije i njenih građana - rekao je Stefanović.

MUP

Kako dodaje, zadovoljstvo mu je da može da kaže da će nastaviti dobru saradnju i da će i u narednom periodu razmenom iskustava jedni drugima pomoći da unaprede bezbednost dve zemlje i da se zajednički odupru svakom izazovu organizovanog kriminala, terorizma ili bilo koje druge vrste ugrožavanja bezbednosti građana.

MUP

Čepurin je istakao da je Federalna služba obezbeđenja predsednika Ruske Federacije jako važna služba.

MUP

- Ova Služba ima dugačku istoriju, od više desetina godina, i mislim da je izuzetno važno što je uspostavljena dobra saradnja sa srpskim kolegama. Od njenih pripadnika sam čuo i da su srpski stručnjaci izuzetno dobro pripremljeni i pošto će ova saradnja u svakom slučaju biti od velike koristi smatramo da je treba dalje razvijati - rekao je Čepurin.

MUP


MUP


MUP

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), zajedno sa instruktorima FSO, izveli su više različitih vežbi u kojima su prikazali sposobnosti i veštine u odbrani napada na štićenu ličnost, u slučajevima poput prolaza kroz agresivnu masu, napada na vozilo na parkingu, napada palicom, bombom, pištoljem i nožem na štićenu ličnost, na eskort automatskom puškom i slično.

MUP





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija