• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.04.2018

10:16

ŠOKANTAN ISKAZ OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO U KUČEVU: Pucao sam ocu u glavu, MAJKA I BRAT NEMAJU NIŠTA S TIM!

Vesti

ŠOKANTAN ISKAZ OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO U KUČEVU: Pucao sam ocu u glavu, MAJKA I BRAT NEMAJU NIŠTA S TIM!

Podeli vest

Otac Srećko je godinama maltretirao moju majku Sonju. Kobne večeri, kad je zaspao, od brata Lazara sam uzeo pištolj i ponudio ga majci da ubije Srećka. Ona je odbila, pa sam mu ja presudio, rekao je Aleksandar Ljubenović

Ubio sam svog oca Srećka Ljubenovića (38) 21. maja 2013, dok je spavao u svojoj sobi. Najpre sam pištolj ponudio majci Sonji (48), ali ona je odbila da ga ubije, pa sam ja to učinio. Prišao sam ocu, koji je spavao, i sa razdaljine od pet centimetara pucao mu u slepoočnicu, kazao je Aleksandar Ljubenović (24) iz Kučeva u subotu na saslušanju pred tužiocem u Požarevcu.

On je priznao da je likvidirao oca jer je godinama maltretirao njegovu majku, ističući da Sonja i njegov mlađi brat Lazar (19) nemaju veze s ovim zločinom!

Inače, kosti Srećka Ljubenovića pronađene su u četvrtak na placu Sonjine porodice u Kučevu, a utvrđeno je da ga je ona tamo zakopala 2013, uz pomoć komšija.

Nije smela
Majci sam rekao: "Evo ti pištolj, ako hoćeš, ubij Srećka." Rekla mi je: "Ja ne smem to da uradim"Aleksandar Ljubenović

Sonja je u četvrtak u policiji najpre izjavila da je ona ubila muža 2013, ali već sutradan je promenila iskaz i ispričala je da je to učinio njen stariji sin Aleksandar da bi nju zaštitio od nasilnog Srećka. I Aleksandar je najpre tvrdio da je njegovog oca ubila Sonja, pa je u tužilaštvu u subotu priređeno suočenje majke i sina.

Kako smo saznali, suočenje je bilo veoma emotivno. Nakon što je Sonja u oči rekla sinu da je on ubio oca, Aleksandar je, ridajući, sav slomljen priznao da je upucao oca.

facebook

- Tačno je da sam ja ubio tatu 21. maja 2013. Pištolj sam prethodno uzeo od tada 13-godišnjeg brata Lazara (vidite okvir, prim. aut.) Majci sam rekao: "Evo ti pištolj, ako hoćeš, idi ubij Srećka." Rekla mi je: "Ja ne smem to da uradim." Onda sam je pitao da li da ja to uradim, a ona mi je odgovorila: "Kako hoćeš, ali bolje nemoj." Otišao sam na sprat i prišao Srećku, koji je spavao tako što mu je desna strana lica bila na jastuku. Sa razdaljine od oko pet centimetara sam iz pištolja ispalio hitac u Srećkovu slepoočnicu. Nakon toga sišao sam u prizemlje i rekao majci da sam ubio oca. Time sam majku oslobodio muka, a sebi naneo veliki teret - rekao je doslovno Aleksandar.

Sonja je zatim ispričala tužiocu da se udala za Srećka još 1993. i da je trpela konstantna maltretiranja, uvrede i batine.

Lazar pozajmio pištolj od druga

Lazar Ljubenović je u vreme zločina imao 13 godina i samim tim je krivično neodgovoran. Pištolj kojim je ubijen Srećko Lazar je 2013. pozajmio od druga, koji ga je prethodno ukrao od svog dede. Pištolj je posle zločina vraćen tom dečaku, a njegov deda nikad nije ni saznao da je njegovim oružjem izvršen zločin. Starac je u međuvremenu preminuo.
Posle Srećkovog ubistva, Sonja je kazala Lazaru da je njegov otac u inostranstvu i on donedavno nije ni znao da mu je tata ubijen.

- Srećko se bavio preprodajom automobila i kriminalom, zbog čega je više puta bio osuđivan. Drogirao se kokainom u kombinaciji sa alkoholom, a ubrizgavao je u sebe i steroide, kako bi povećao mišićnu masu, pošto se bavio bodi-bildingom - navela je Sonja.

Govoreći o samom ubistvu, navela je da Srećko kobnog dana ceo dan bio nervozan i da je galamio na nju.

- Po podne je otišao u grad i uveče se kući vratio pijan. Popio je rakiju, uzeo kokain i u butinu i u kuk, pred mojim očima, špricem sebi ubrizgao steroide. Zatim je otišao da spava. Negde između 20 i 21 sat, Aleksandar se pod uticajem marihuane vratio iz grada i pitao me da li me je Srećko maltretirao. Kad je čuo da jeste, ponudio mi je pištolj da ga ubijem, ali sam odbila. Zatim se on popeo u Srećkovu sobu i pucao ocu u glavu. Posle je sišao u prizemlje i plačući rekao da će se prijaviti policiji, ali sam ga ja odvratila od toga - navela je Sonja.

Ona je zatim otišla do šupe, donela dve plastične cirade, u koje su umotali Srećkovo telo, i potom je sa Aleksandrom stavila leš u gepek njenog "mercedesa".

- Sutradan sam otišla na naš plac, koji je od kuće udaljen pedesetak metara, i angažovala dvojicu meštana, braću I. M. i M. M., rekavši im da treba da zakopaju poveću zaraženu svinju. Za to sam im dala par hiljada dinara i neku polovnu odeću koju sam prodavala na pijaci - izjavila je Sonja.

facebook


Nakon toga je detaljno oprala svoj "mercedes" i prodala ga u Novi Pazar, a dušek i krevet na kom je ubijen Srećko iscepala je na komade i zapalila.

Sonja je na kraju oslobođena odgovornosti za Srećkovo ubistvo i puštena je na slobodu. Ona se neće teretiti za neprijavljivanje zločina jer, po zakonu, najbliži srodnici ne odgovaraju za to delo. Aleksandru je određen pritvor do 30 dana i tereti se za ubistvo, za šta mu preti od pet do 15 godina. U vreme zločina je imao 18 i po godina.

ŠOKANTAN PREOKRET U ISTRAZI UBISTVA SREĆKA LJUBENOVIĆA: Sin Aleksandar priznao zločin, umesto majke i brata PREUZEO SVU KRIVICU NA SEBE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ax

pre 5 godina

Mladi čoveče to što ti nazivaš majkom drugi nazivaju kučkom. Pustiti rođeno dete da postane ubica, da bi njenog guzici bilo dobro, to se nemože zvati majkom. Dobra je to porodica: tata narkoman i nasilnik, stariji sin narkoman i sad ubica, mlađi sin sa 13 godina nabavlja pištolj. Jedino mamica nevinašce koje prodaje polovnu garderobu i vozi mercedesa.

Stojan

pre 5 godina

Mnogo "fina" neka porodica, otac na drogama, alkoholu, sin na drogama, mama u utegnutim pantalonama kao da stoji na cosku. Sigurno da tu ima mnogo jos toga. Steta samo sto je mlaicu upropascen zivot.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija