• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

19.05.2018

22:40

LEGIJA OSUO PALJBU PO ČEDI:  BIO ZAŠTITNIK "ZEMUNACA" U VLADI,  Žao mi je što se  u sudu nije suočio sa svojim DRUGARIMA ČUMETOM I BAGZIJEM!

Vesti

LEGIJA OSUO PALJBU PO ČEDI: BIO ZAŠTITNIK "ZEMUNACA" U VLADI, Žao mi je što se u sudu nije suočio sa svojim DRUGARIMA ČUMETOM I BAGZIJEM!

Podeli vest

Milorad Ulemek Legija (50) u petak je u završnici suđenja za pobunu JSO 2001. godine istakao da je lider LDP Čedomir Jovanović bio glavni zaštitnik zloglasnog "zemunskog klana" u tadašnjoj Vladi 

On je kazao i da mu je žao što tokom postupka u Specijalnom sudu nije došlo do suočavanja Čedomira Jovanovića sa " svojim starim drugarima, svedocima saradnicima iz klana - Ljubišom Buhom Čumetom i Dejanom Milenkovićem Bagzijem".

Ruke prljave, savest čista

Legija je u iznošenju završne reči prethodnog dana, u četvrtak, kazao da je Jovanović, koji je bio blizak saradnik premijera Zorana Đinđića, bio i glavni "lažov, dramaturg i kraljica drame". Ulemek je zatim "potkačio" Jovanovića i u petak:

- Jovanović je sam za sebe rekao da su mu ruke prljave, a savest čista. Šta reći o takvom svedoku? Još ako je dramaturg i političar, ali propali... Jako mi je žao što je tužilaštvo odbilo da se izvede suočavanje sa njegovim starim drugarima, čime bi optužnica odmah pala na pod!

VOJSKA SRBIJE UDARA NA NATO, DUŽNA JE DA TO DECI SRBIJE! Istraživaće posledice bombardovanja!

Legija je ukazao i na niz nedoslednosti u svedočenju lidera LDP tokom postupka za pobunu JSO, tvrdeći da je više puta uhvaćen u laži.

- Opšte je poznato da je Jovanović bio redovan gost u famoznoj Šilerovoj (sedište klana, prim. aut.), iako je to poricao. Svi u državi znaju da je posećivao svog druga Dušana Spasojevića u zatvoru, a posle je to poricao. Sklon je petljanju i dokazani je lažov. Tokom svedočenja pokušavao je sve vreme da sebe predstavi nekakvim junakom - rekao je Ulemek.

UBICU PUSTILI IZ ZATVORA, ON U KUĆI SILOVAO ĆERKU: Jezivo zlostavljanje deteta u Smoljincu kod Požarevca!

On je juče detaljno analizirao iskaze i drugih svedoka, a naročito se osvrnuo na ono što su pred sudom govorili svedoci-saradnici Ljubiša Buha Čume i Dejan Milenković Bagzi.

- Za kraj sam ostavio najveće zvezde, Buhu i Bagzija! Oni sada rade za državu, njihovi životi i egzistencija zavise od države i tužilaštva. Iz Buhinog iskaza vidimo da je Spasojević manipulisao i njime i ostalim pripadnicima "zemunskog klana" - istakao je Legija i pojasnio:

INFORMER U POSEDU PRESUDE KOJA JE KLJUČNI DOKAZ NATO ZLOČINA: Italijanski sud utvrdio da je njihov vojnik umro od POSLEDICA ZRAČENJA U RATU 1999.

- Buha je naveo da mu je Spasojević rekao da je 2001. išao u Kulu (baza JSO, prim. aut.) da organizuje protest. Spasojević je bio manipulator i moguće je da je time hteo da oduševi Buhu kao svog šefa u to vreme. Njegova priča mogla je da prođe u kriminalnim krugovima, jer je hteo da ubedi sebe i njih da je važan faktor u državi.

Čedine petljancije

Ulemek je zatim negirao navode iz optužnice da je ubijeni Spasojević bio jedan od organizatora pobune JSO u novembru 2001. sa ciljem da pripadnike klana, koji su bili u pritvoru u to vreme, izvuče na slobodu.

fotomontaža

- Spasojević nije imao nikakve veze sa protestom, ali je o tom puštanju "zemunaca" iz pritvora možda trebalo pričati sa Čedomirom Jovanovićem i tadašnjim tužiocem Radetom Terzićem, koji su posredovali u tome - završio je bivši komandant JSO i izričito zatražio od sudskog veća da ne prisustvuje izricanju presude, koja se uskoro očekuje! 

"Lojalnost i čast ispred svega!"

Milorad Ulemek je negirao da je bio organizator pobune JSO u novembru 2001. godine, kako su to tvrdili Čume i Bagzi, i rekao je da bi opet sve uradio isto!
- U Kulu tada nisam došao kao rukovodilac pobune, već da budem uz svoje prijatelje i saborce. Nisam imao nikakvu ulogu sve dok nije došao premijer Đinđić i zatražio da razgovara sa mnom. To je najmanje što sam mogao da uradim za JSO posle incidenata koje sam napravio šest meseci ranije, kada sam prokockao autoritet. Trudio sam se i dao sve od sebe da rešim problem između JSO i Vlade. Ako je to moja krivica, prihvatam da budem kažnjen. Opet bih učinio isto, lojalnost i čast su ispred svega!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija