• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

29.05.2018

23:28

KRVAVI TRAGOVI RATA BOJOVIĆA I ŠARANOVIĆA: Dragoslav Miloradović, bio je Lukin čovek od poverenja, jedan poziv skrenuo mu je pažnju U ISTOM TRENU UBICE SU ZAPUCALE!

Vesti

KRVAVI TRAGOVI RATA BOJOVIĆA I ŠARANOVIĆA: Dragoslav Miloradović, bio je Lukin čovek od poverenja, jedan poziv skrenuo mu je pažnju U ISTOM TRENU UBICE SU ZAPUCALE!

Podeli vest

Na Dragoslava Miloradovića (43), ubijenog kuma Luke Bojovića, ispaljeno je najmanje 15 hitaca, što pokazuju čaure koje su pronađene na mestu zločina

Policija trenutno ispituje koji je kalibar oružja koje je korišćeno u likvidaciji. Jedino što se za sada pouzdano može reći jeste da je očigledno u pitanju automatsko oružje.

Ispituje se, takođe, da li su na saradnika Luke Bojovića pucala obojica napadača, ili je samo jedan potegao oroz

Takođe, motor koji je korišćen u ubistvu pronađen je zapaljen u Zvezdarskoj šumi. To znači da ubice sasvim sigurno nisu bežale preko Pančevačkog mosta, kako je glasila prvobitna informacija.

Podsećamo, dvojica muškaraca na motoru, koji su na glavama nosili kacige, sinoć oko 20.30 sati u Višnjičkoj ulici na Karaburmi ispalili su smrtonosne hice u Dragoslava Miloradovića, vlasnika autoperionice, dok mu je pažnja bila skrenuta pozivom na mobilni.

Ubijeni muškarac saradnik je i bliski prijatlej Luke Bojovića, sa kojim je bio optužen za falsifikovanje lične karte i nelegalno držanje oružja početkom dvehiljaditih godina.

A ko je bio Miloradović i na koji način je bio povezan sa Bojovićem?

Za razliku od prijatelja koje je "stekao" nakon 2003. godine (restlova zemunskog klana poput Sretka Kalinića Zveri i Vladimira Milosavljevića Budale), Miloradović je sa Bojovićem drugovao još od 90-ih, dok je Luka tek sticao svoju reputaciju u Beogradu ratovanjem u Arkanovim "Tigrovima".

O tome ne svedoče gradske priče već zajedničke optužnice. Konkretno jedna, koja je protiv Miloradovića i Bojovića podignuta 2005. godine.

Čuvar Lukinog lažnog identiteta

Prema njoj, Miloradović je bio optužen za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja. Kako se navodilo u dispozitivu akta nekadašnjeg Prvog opštinskog tužilaštva (današnje Prvno osnovno tužilaštvo), on je od 1999. do 2004. u prostorijama svoje firme „Itan“ držao pištolj i municiju za koje nije imao dozvolu. Miloradović je policiji sam rekao da je pištolj nasledio posle očeve smrti.

Istom optužnicom na teret mu se stavljalo i falsifikovanje dokumenata.

Bojovićev prijatelj je bio optužen da je pomogao Luki tako što je u svom stanu od 2002. do 2004. čuvao dve lažne lične karte koje je Bojović koristio. One su glasile na imena "Oliver Marković" i "Goran Simić".

Prilikom saslušanja Miloradović je priznao da je znao da su dokumenta lažna. Najpre je tvrdio da ih je dobio od Bojovića, ali je kasnije promenio iskaz.

Prvi opštinski sud u Beogradu oslobodio je dvojicu prijatelja optužbi za falsifikovanje isprava. Obrazloženje? Nije dokazano da su ih koristili kako bi obmanuli nekoga...

Miloradović je ipak bio osuđen za nošenje oružja, ali uslovno.

Perionica automobila...i novca: Šta se dalje dešavalo?

Rat Bojovića i Šaranovića koji je iza sebe ostavljao krvavi trag, nije, prema svemu sudeći, tangirao Miloradovića, koji se godinama nije pojavljivao na stranicama crne hronike. I optužnica koja je teretila Luku i njegove saradnike za kriminalno udruživanje i niz ubistava i pokušaja atenta zaobišla je Miloradovića.

Nezvanično, policija nikada nije izgubila iz vida starog Lukinog prijatelja koji se sada, prema operativnim informacijama, bavio "plasiranjem" Lukinog novca - jednostavnije rečeno: "pranjem" novca.

Da je Miloradovićeva perionica zapravo bila u vlasništvu Bojovića pokazuju i informacije prema kojima je Lukina supruga bila svakodnevno u objektu. I nakon ubistva, Bojovićeva sestra Marija i majka Anđelka ispratile su policijski uviđaj.

(FOTO/VIDEO) UBIJEN BLIZAK SARADNIK LUKE BOJOVIĆA: Ubice ga izrešetale dok je pričao mobilnim telefonom, MOTIV UBISTVA KRVNA OSVETA?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija