• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2018

13:32

TUŽILAŠTVO: Podignuta optužnica protiv američke "foke" zbog oružja!

Vesti

TUŽILAŠTVO: Podignuta optužnica protiv američke "foke" zbog oružja!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg američkog marinca, pripadnika elitne jedinice "Foke", Danijela Dejvida Korbeta i još trojice sprskih državljana zbog nedozvoljenog nošenja oružja

- Pored Korbeta, optuženi su i N.V, N.P. i N.A. zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija - precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Korbet je uhapšen 31. januara u jednom stanu na Novom Beogradu, kada je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

On se nalazi u pritvoru, koji mu je, odlukom Višeg suda u Beogradu, produžen 23. maja.

Žalio se na produženje pritvora, a o žalbi će odlučiti Apelacion sud.

Optužnicu protiv Korbeta i ostalih još nije potvrdio sud.

Hapšenje američkog marinca u Beogradu izazvalo je pažnju madija posle izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića da je on uhapšen u štek-stanu u Beogradu i da je kod njega nađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

ODBIJENA ŽALBA! Američkom marincu uhvaćenom sa brušenim pištoljem potvrđen PRITVOR DO TRI MESECA!

Korbet je, kako su preneli mediji, zaposlen u firmi "Rejven militari", čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona.
Bio je pripadnik Tima 6, elitne jedinice američkih marinaca, poznate kao "foke".

Pripadnici "foka" sprovode tajne antiterorističke operacije, ima ih oko stotinak, a baza im se nalazi u Dem Neku u Virdžniji, i poznati su kao mornarička grupa za specijalne ratne operacije (DEVGRU).

Pored ostalog, locirali su i ubili vođu Al kaide, Osamu bin Ladena, 2011. godine, u Pakistanu.

Aktivnosti jedinice nadgleda Zajednička komanda za specijalne operacije (JSOC), koje nadgledaju američke vojne snage Delta.

Mornarički "Tim 6" toliko često sarađuje sa američkom kontraobaveštajnom agencijom da ih ponekad zovu "pretorijanska garda" CIA, navode svetski mediji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

Skote jesi ti poserio tvog Amera Horbeta pa da nam objasnis sta on radi u Srbiji!!!!!??????

DEDA RAKA

pre 5 godina

Više liči na soma a ne na foku, imamo mi štale i za takvu stoku !

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija