• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

08.08.2018

22:07

(VIDEO) DRAMA NA ŽELEZNIČKOJ STANICI U VRČINU: Izlio se opasan otrov iz cisterne,  MUP ističe da NEMA OPASNOSTI!

Vesti

(VIDEO) DRAMA NA ŽELEZNIČKOJ STANICI U VRČINU: Izlio se opasan otrov iz cisterne, MUP ističe da NEMA OPASNOSTI!

Podeli vest

Na železničkoj stanici u Vrčin večeras je oko 20.45 sati došlo do pucanja cevi na vagon cisterni i do curenja fosforne kiseline, a povređenih i ugroženih osoba nema, saopšteno je iz MUP-a

Prema prvim informacijama, na terenu je 20 vatrogasaca sa šest vozila, teren je obezbedila i policija, a na lice mesta upućena je i ekipa Zavoda za javno zdravlje.

Trenutno nema povređenih niti ugroženih lica, kao ni opasnosti za građane, ističe se u saopštenju MUP-a.

Fosforna kiselina u dodiru sa kožom može izazvati opekotine, međutim u službi Hitne pomoći navode da nisu primali poziv za intervenciju na ovoj lokaciji.

Ipak, budući da se u blizini stanice nalazi više stambenih objekata, nadležni su preduzeli mere u cilju zaštite stanovnika tog dela grada.

- Nema mesta panici. Došlo je do curenja na ventilu i Sektor za vanredne situacije MUP-a radi na manevrisanju vagona - ističe Darko Glavaš, v. d. gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Inače, fosforna kiselina se najviše koristi kao veštačko đubrivo, sastojak je sredstava za čišćenje kuće, ali se dodaje u manjim količinama i pojedinim namirnicama kao konzervans ili u gazirana pića.

Ovo neorgansko jedinjenje može biti u tečnom ili kristalnom obliku, nema miris i boju, a unošenjem u organizam izaziva grčeve, dijareju, mučninu i povraćanje.

Međunarodni voz za Bar stoji zbog curenja cisterne u Vrčin

Zbog curenja cisterne na teretnom vozu u stanici Vrčin, večeras oko 22 sata došlo je do prekida saobraćaja međunarodnog voza za Bar, koji je sa 180 putnika zaustavljen u stanici Jajinci, saopštio je "Srbija Voz" a.d.

Putnici nisu ugroženi, navodi se u saopštenju. Osoblje "Srbija Voz" a.d., kako se dodaje, obavestilo je putnike o nastaloj situaciji.

IZBEGNUT EKOLOŠKI AKCIDENT NA PRUZI NIŠ-ZAJEČAR: Iskliznuo teretni vagon sa fosfornom kiselinom, ALI NIJE BILO CURENJA OTROVA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija