• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J. - D. K.

24.08.2018

10:02

 VIDEO SAM KAKO MI GROM UBIJA ŽENU! Ispovest čoveka koji je u selu Potočići preživeo udar munje

Vesti

VIDEO SAM KAKO MI GROM UBIJA ŽENU! Ispovest čoveka koji je u selu Potočići preživeo udar munje

Podeli vest

Moja supruga je stajala pored mene kada je počelo da grmi. Približila mi se i tada ju je munja pogodila, priča za Informer Radoslav Jevtić (57), čiju je ženu Goricu (55) usmrtio grom u šljiviku u selu Potočići kod Prokuplja.

Brali smo šljive počelo je da grmi i kiša da pada. Samo što smo stali pod jednu šljivu, pukao je grom. Moja supruga Gorica je pogledala u nebo, napravila korak prema meni i tada ju je direktno pogodila munja. Ne peku me povrede koliko me boli duša što moje Gorice više nema.

Ovako je za Informer započeo priču Radoslav Jevtić (57), čija je supruga Gorica (55) nastradala kada ju je prekjuče u šljiviku u selu Potočići kod Prokuplja udario grom.

Običan dan

- Taj dan smo Gorica i ja odlučili da idemo i da beremo šljive. Ona je radila u vrtiću, a ja sam povremeno nalazio posao, poljoprivreda nam je dodatan izvor prihoda. Sa nama u šljivik krenuli su ćerka Suzana i jedan naš rođak. Ništa nije ukazivalo na tu prokletu nesreću - priseća se Radoslav, kog su reporteri Informera zatekli kako leži u krevetu u porodičnoj kući, dok rodbina i prijatelji dolaze da mu izjave saučešće.

Nesrećni čovek je naveo da je u jednom trenutku naišao crn oblak, pa su se on i Gorica sklonili pod jedno stablo, a ćerka i rođak ispod drugog koje je bilo malo dalje. Radoslav kaže da zna da nije dobro stati ispod stabla kada grmi, ali su svi oni verovali da će kiša brzo prestati.

- Kada je prvi put puklo, Gorica je samo pogledala u nebo i napravila korak ka meni, kao da se uplašila. A onda je sevnula munja i direktno pogodila Goricu. Ja sam od udara munje odleteo nekoliko metara i pao u nesvest. U sledećem trenutku sam se probudio u bolnici - rekao je nesrećni čovek i naveo:

- Video sam da na vratu nema zlatnog lančića koji sam nosio, jer se on istopio od toplote. Umesto lanca ostale su opekotine u obliku venca. Ali ne peku povrede, boli me što moje Gorice više nema. Ta rana neće nikada proći.

Komšija koji je čuo zapomaganje Suzane, ćerke Radoslava i Gorice, i prvi sa zetom pritekao u pomoć, priča da je prizor u šljiviku bio strašan.
- Gorica je ležala mrtva. Lice i ruke su joj bili sprženi. Nedaleko od nje je ležao Radoslav, koji je bio u nesvesti i koji se pomalo pušio. Da nije bilo njihove ćerke, koja je uspela da dozove pomoć, ko zna šta bi bilo i sa Radoslavom, jer je pitanje kada bi neko u taj šljivik zašao - rekao je komšija.

TRAGEDIJA U JADRANSKOM MORU: Munja ubila mladića dok se kupao!

Informer

MESTO NESREĆE Šljivik u kom je grom udario u supružnike

Spasavale ih komšije

On je dodao da su se sve komšije porodice Jevtić brzo organizovale i traktorom krenule u šljivik koji je udaljen čitavih kilometar i po od kuće Gorice i Radoslava. Oni su supružnike ubacili u traktorsku prikolicu i prebacili do kuće u kojoj su ih već čekali lekari Hitne pomoći.

- Brzo smo ih prevezli u prokupačku Opštu bolnicu "Dr Aleksa Savić", ali ženi nije bilo spasa. Povređenog muškarca smo brzo osvestili. Njemu su konstatovane povrede vrata, tela i genitalija. Budući da povrede nisu teške, on je pušten na kućno lečenje - rečeno nam je u toj bolnici.

Informer

KUĆA JEVTIĆA Rođaci izjavljuju saučešće

U selu Potočići kažu da ne pamte sličnu tragediju, a Radoslavljev rođeni brat, kojeg smo zatekli u dvorištu, tvrdi da nikada nije čuo za nešto slično.
- Za ovu nesreću su krive nagle vremenske promene i poremećena klima. Strašno je kako je grom pokosio Goricu, i to u sred šljivika. Najteže je njima sada, posebno bratanici Suzani, jer je sve to gledala. Stalno plače, a kako i ne bi kada je izgubila majku - rekao je brat povređenog Radoslava.

Obradovala se unučetu

Rođaka porodice Jevtić kaže da, osim ćerke, oni imaju i sina Dragana, kog su nedavno oženili.
- Baš skoro su proslavili prvi rođendan Draganovom detetu, mnogo su se obradovali unučetu. Gorici nije bilo lako, pre nekoliko godina joj je umrla sestra, to je mnogo tištilo, pa je rođenje unučeta došlo kao melem na ranu - objašnjava ožalošćena rođaka.

UDARI GROMA

* maj 2017 - Marjan Živković (31) i njegov stric Saša (47) poginuli su u doljevačkom selu Malošište kada ih je udario grom dok su pecali, jer su štapovi privukli grom

* jul 2016 - Anđela Bačević (15) iz Aleksandrovca i njena vršnjakinja Ivana Ivanović iz sela Rudenice poginule su od udara groma u Aleksandrovcu dok su se vraćale s bazena

* jul 2016 - Stanojka Vasić (63) poginula je od udara groma dok je čuvala stoku u selu Paralovu, u opštini Novo Brdo na Kosmetu

* jul 2013 - Berači malina Zorica Nikolić (50) iz Požege i Miroslav Blagojević (58) iz sela Ruda Bukva poginuli su u tom selu od udara groma kad su se od nevremena sakrili u šupu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija