• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2018

15:59

STEFANOVIĆ SA ŠKOLARCIMA: Policajci su tu da brinu o vašoj sigurnosti i da vam budu pravi prijatelji kada god zatreba

Vesti

STEFANOVIĆ SA ŠKOLARCIMA: Policajci su tu da brinu o vašoj sigurnosti i da vam budu pravi prijatelji kada god zatreba

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je danas će Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i školama nastaviti da edukuje najmlađe kako da budu što bezbedniji i sigurniji u saobraćaju

 
Stefanović je danas prisustvovao izvođenju predstave „Pažljivko“ za đake prvake u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Beogradu.

- Mališani kroz predstavu mogu na kreativan način da čuju šta je najvažnije što treba da znaju iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, dok će ih kroz predmet Osnovi bezbednosti dece policijski službenici naučiti što mogu da urade da budu potpuno sigurni kada se prevoze kao putnici automobilima,  kada su na ulici, na putu od kuće do škole i u svim drugim situacijama - rekao je Stefanović, koji je istakao da je veoma zadovoljan pozitivnom reakcijom mališana.

Foto: MUP Srbije

 

On je takođe istakao da će policija i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim radom, odnosno prisustvom i intenzivnom kontrolom brzine kretanja i poštovanje saobraćajnih propisa u blizini škola.

Zadovoljan sam što smo uz intenzivan rad i kroz različite preventivne akcije postigli da u blizini naših škola nema nastradale dece i da vozači poštuju ograničenje brzine kretanja - rekao je ministar.

Foto: MUP Srbije

 

Poželevši mališanima srećan polazak u školu, Stefanović je im je poručio da je policija tu zbog njih, da policajcima uvek mogu da se obrate, jer su tu da se staraju o njihovoj bezbednosti i sigurnosti i da im budu pravi prijatelji  kada god zatreba.

Foto: MUP Srbije

 

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević ukazala je da je početak školske godine period kada je povećan rizik od stradanja dece u saobraćaju u svojstvu pešaka. 

U cilju prevencije i edukacije i ove godine Agencija za bezbednost saobraćaja svakom đaku prvaku poklanja besplatnu knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ i nastavljamo da zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova obilazimo škole širom Srbije sa predstavom „Pažljivko“ - rekla je Milošević. 

Ona je podsetila da deca u saobraćaju najviše stradaju u svojstvu putnika. 

- Iskoristila bih ovu priliku da podsetim roditelje da su prevashodno oni ti koji deci trebaju biti promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju, da obavezno bezbedno prevoze svoju decu i koriste sve zaštitne sisteme - istakla je Milošević.  

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Svaka cast...i zaista sve pohvale za ministra Stefanovica koji na svakakve nacine pokusava da demonstrira bezbednost nasoj deci kako bi sto jednostavnije shvatili i primenili to sto im je na veoma slikovit nacin prikazano.

loki

pre 5 godina

MUP zajedno sa školama učestvuje u programu "Osnovi bezbednosti dece" što je jako pozitivno i dobro utiče na decu.

Ron

pre 5 godina

Takve primere treba davati deci, a ne oni koji tuku policiju, zbog nelegalnog kafica.

Dunja999

pre 5 godina

Svaka cast! Potrebno je da deca znaju da su brzbedni

JanaD

pre 5 godina

Edukacija o saobraćaju je preduslov za pravilno ponašanje u saobraćaju, a to povećava bezbednost naše dece.

boban

pre 5 godina

Uloga policije u zivotima dece je nezamenljiva. Njihovo prisustvo u njihovoj blizini doprinece njihovoj sigurnosti,bice zasticeni.

Hana

pre 5 godina

Svakako treba ulagati u bezbednos nasih najmladjih, to nema cenu.

Dzura

pre 5 godina

Policajac u skoli ce podici vise ozbiljnosti i sigurnosti po skolama, u to nema sumnje.

Boki

pre 5 godina

I ove godine se zaista preduzimaju brojne preventivne mere kako bi svi učenici bili bezbedni u saobraćaju, od edukacije učenika do dežurstva policijskih patrola pored škola.

bojan

pre 5 godina

Deca prema policijskim sluzbenicima treba da imaju slobodu,da u svakom momentu mogu da im se obrate za pomoc ili savet,zato je pozeljno sto vise ovakvih akcija organizovati.

Ranka

pre 5 godina

Na prvom mestu je sigurnost nase dece da se staraju o njihovoj bezbednosti.

Dragojlo

pre 5 godina

Saradnja izmedju policije dve drzave je od velikog znacaja.

Miki

pre 5 godina

Sve ovo je deci zanimljivo i za njih veoma poucno. Kao jedan ucitelj, mogu da kazem da je ovakav vid prezentovanja veoma uverljiv za decu svih uzrasta. Samom saradnjom sa MUP-om, skola je doprinela da deca bezbednije dolaze i odlaze iz skole, ali da se tih pravila bezbednosti pridrzavaju i van skole.

Milos

pre 5 godina

Ovo je pravi primer kako treba jedan ministar da se ponasa prema najmladjima, jer oni su buducnost nase zemlje! Neka od malena shvate znacaj policije!

Slađa

pre 5 godina

Ova poseta deci mnogo znači . Moju školu , svojevremeno , nije posetio ministar , već policajac saobraćajac i bila mi je jako značajna za odrastanje i zaštitu na putu , jer mi se zauvek usadilo osnovno pravilo saobraćaja : vidi i budi viđen !

SS

pre 5 godina

Deci,omladini,i ostalim građanima kao nekada,treba što više prisustva uniformisanih policajaca i saobraćajnih patrola pi ulicama gradova,naseljima,putevima,jer sama njihova pojava daje sigurnost i opuštenost građanstva.To vi preduzmite,a edukovaće mo se lako posle ,gospodo ministri.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija