• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. S.

21.09.2018

10:57

JEZIVO OTKRIĆE NA IMANJU U SENTI ŠOKIRALO SRBIJU! Kupio kuću, čistio je i PRONAŠAO DVA LEŠA!

Vesti

JEZIVO OTKRIĆE NA IMANJU U SENTI ŠOKIRALO SRBIJU! Kupio kuću, čistio je i PRONAŠAO DVA LEŠA!

Podeli vest

Ferenc Jablanski (40) na licitaciji kupio napuštenu kuću, a dok je čistio jamu, otkrio dva skeleta. Reč je o muškim leševima, obučenim u zimsku garderobu, koji su u jamu bačeni pre više od 10 godina

Ferenc Jablanski (40) iz Sente pronašao je u nedelju dva leša u jami u dvorištu kuće koju je kupio na licitaciji u tom gradu! U pitanju su skeleti muškaraca, obučenih u zimsku garderobu, koji su bačeni u jamu pre najmanje 10 godina!

Skeleti su prebačeni na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, kako bi se utvrdio identitet pokojnika!

Kako smo saznali, Ferenc je kupio napuštenu kuću na licitaciji još u februaru, ali je tek nedavno počeo da je čisti i sređuje.

Bačeni

Muškarci su verovatno umrli od neke bolesti, pa su bačeni u jamu kako bi se izbegli troškovi sahrane
Izvor iz istrage

 

U dvorištu je zatekao jamu, koja je nekad davno služila kao trap (ostava u zemlji za zimnicu, prim. aut.), a sada je bila puna smeća.

Ferenc je u nedelju unajmio jednog meštanina, koji je prihvatio da očisti tu jamu.

- Dok je radnik čistio otpad, stajao sam u blizini. Odjednom smo osetili smrad i ugledali deo leša! U prvi mah pomislio sam da je možda tamo bačen leš psa, ali sam ubrzo shvatio da gledam u ljudske kosti, na kojima još uvek ima malo kože. Pozvao sam policiju, koja je tokom iskopavanja pronašla ljudsku lobanju i kosti ruke. Ostatak skeleta se već raspadao. Kasnije su mi javili da su u jami bila čak dva skeleta - priča zabezeknuti Jablanski.

Foto: Informer

Izvor iz istrage kaže da je ova kuća nekada davno bila dom za stare, u periodu od sedam godina, a kad je ostala napuštena, zaposeli su je beskućnici.

- Moguće je da su tu jamu koristili za zimnicu još dok je tamo bio starački dom, a potom su beskućnici u rupu bacali otpad. Nije poznato kako su i kada leševi dospeli u jamu. Prema prvim rezultatima istrage, na kostima nije bilo tragova nasilja, a procenjuje se da su u pitanju muškarci koji su u trenutku smrti imali oko 35 i oko 60 godina. Ne može se još utvrditi ni da li su u isto vreme bačena oba leša, ili je to urađeno u razmaku od više godina. To će sve biti utvrđeno obdukcijom - objašnjava naš izvor.

On dodaje da su ti muškarci najverovatnije umrli od neke bolesti, pa su bačeni u jamu kako bi se izbegli troškovi sahrane.

Istragu je preuzelo Više javno tužilaštvo u Subotici, koje juče nije želelo da komentariše ovaj slučaj. 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija