• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

24.09.2018

22:20

UBIO MAJKU ŠTAKAMA I DRŠKOM OD SEKIRE! Potresni detalji porodičnog zločina, koji je ŠOKIRAO STANOVNIKE BOLEČA!

Vesti

UBIO MAJKU ŠTAKAMA I DRŠKOM OD SEKIRE! Potresni detalji porodičnog zločina, koji je ŠOKIRAO STANOVNIKE BOLEČA!

Podeli vest

Alkoholičar Ljubiša Marković (59) nasmrt pretukao majku Dobrinku (78) u porodičnoj kući, pa nekoliko sati stajao pored leša i gledao u jednu tačku. Jeziv prizor zatekla Ljubišina žena i pozvala policiju

Alkoholičar Ljubiša Marković (59) juče je pred zoru štakama i drškom od sekire nasmrt pretukao svoju majku Dobrinku (78) u prizemlju porodične kuće u Boleču kod Beograda! Ljubiša je zatim stao pored majčinog tela i nekoliko sati zurio u jednu tačku, dok sa sprata nije sišla njegova žena Snežana i zatekla stravičan prizor!

Ljubiša joj je samo kratko rekao da je ubio Dobrinku i da pozove policiju, koja ga je ubrzo i uhapsila.

Išao na lečenje

Izvor iz istrage kaže da su Ljubiša i Dobrinka živeli u prizemlju, a njegova supruga, sin i ćerka na spratu kuće. Negde usred noći Ljubiša i njegova majka su se posvađali, a kada je ona krenula da ustane iz kreveta, on joj je prišao i počeo zverski da je udara.

- Prvo ju je tukao majčinim štakama, a zatim je dohvatio polomljenu dršku od sekire i njome je dokrajčio Dobrinku sa nekoliko udaraca u glavu. Kada je video šta je uradio, seo je pored tela i zagledao se u jednu tačku - navodi naš izvor.

Oko pet sati ujutro Snežana je sišla u prizemlje i videla muža kako sedi pored mrtve starice, pa je odmah pozvala policiju. Ljubiša se nije opirao hapšenju.

- Nesrećna starica je imala stravične povrede po glavi i telu. Ležala je na podu, potrbuške. Krvi je bilo svuda, na krevetu, po podu, na stolu i stolicama. Nakon uviđaja telo je preneto na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije - dodaje naš izvor.

Ljubišina supruga Snežana, koju smo juče uplakanu zatekli na pragu porodične kuće u Boleču, ispričala je kako se godinama plašila svog muža.

- Ljubiša je imao problem sa alkoholom i pokušavao je da se izleči, međutim nije uspeo. Lekove nije hteo da pije... Često je bio neraspoložen, ćutljiv, povučen, ali je umeo da bude i agresivan. Kada mu se, na primer, javim ujutro, znao je da me ne pogleda. Ja se odmah ućutim jer sam se plašila da ne napravi neko zlo - priča Snežana.

Voleo golubove, to ga je smirivalo

Ljubiša Marković je, prema rečima njegovog rođaka, voleo golubove i bavio se njima, ali je prestao.

- Gajio je golubove i oni su ga smirivali, ali je pre izvesnog vremena prestao s tim. Ljubiša je imao psihičkih problema, ali ništa nije uradio da sebi pomogne. U poslednje vreme se skroz povukao u sebe. Kad mu se javim u prolazu, on me i ne pogleda - kaže rođak, i dodaje da je Ljubiša ranije radio u jednoj fabrici, ali je proglašen tehnološkim viškom i dobio je otkaz.
Imao je on težak život. Žalio se na majku kako mu zvoca, sve mu zamera i prebacuje... Nažalost, završilo se užasno, i po Ljubišu i po Dobrinku.

 

Prema njenim rečima, Ljubiša se obično rano budio i uvek bi ga čula kako šeta po dvorištu.

- Međutim, u nedelju rano ujutro nisam ga čula da je izlazio iz kuće. To mi je bilo čudno i zato sam sišla u prizemlje. Zvonila sam nekoliko puta, ali niko nije otvarao. Kada sam ušla unutra, zatekla sam ga kako stoji nasred sobe, a pored njega je ležala Dobrinka. Od prizora sam se skamenila. Upitala sam ga: "Ljubiša, šta uradi to?", a on mi je samo rekao: "Ubio sam majku, zovi policiju" - objašnjava Snežana.

Ona je, kaže, pokušavala da mu pomogne da se izleči od alkoholizma, ali nije uspela.

- Često je znao da se izdere na mene, na majku, i to potpuno bez razloga. Bio je u nekom svom svetu. Znala sam da će se ovo desiti pre ili kasnije, ali nisam znala kako to da sprečim - rekla je Snežana.

Komšije ga se plašile

Komšija porodice Marković kaže da su se svi u ulici plašili Ljubiše, jer je u kući imao pištolj, koji je nasledio od oca.

- Govorili smo Ljubišinom sinu da prijavi policiji da mu je otac bolestan, iako je imao pištolj u legalnom posedu, jer je moglo doći do još goreg krvoprolića. Mogao je tako da pobije celu porodicu - navodi komšija.

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, Ljubiša je u nekoliko navrata išao na lečenje od alkoholizma, a 2001. godine je bio zbrinut u klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija