• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

26.09.2018

09:05

DEDA STRADALE DEVOJČICE IZ NIŠA OČAJAN: Glava moje Isidore je bila ispod branika, modra... POKUŠAO SAM DA PODIGNEM PIKAP, DA JE IZVUČEM, ALI NISAM IMAO SNAGE...

Vesti

DEDA STRADALE DEVOJČICE IZ NIŠA OČAJAN: Glava moje Isidore je bila ispod branika, modra... POKUŠAO SAM DA PODIGNEM PIKAP, DA JE IZVUČEM, ALI NISAM IMAO SNAGE...

Podeli vest

Tihomir Vučković, deda male Isidore (12), koju je pokosilo dostavno vozilo bez vozača ne može da preboli smrt unuke

Kad su mi javili da je moja unukica pregažena, odmah sam otrčao na mesto nesreće. Video sam joj glavu ispod branika, bila je sva modra... Pokušao sam da podignem pikap, da je oslobodim, ali nisam imao snage, priča očajni Tihomir Vučković, deda male Isidore (12), koju je prekjuče pregazio pikap bez vozača u Požarevačkoj ulici u niškom naselju Donji Komren.

Poruka oca za nauk

Ako imate decu, idite kući, zagrlite ih, ni za čim ne žalite... Samo zahvaljujte Bogu što su sa vama

Ivan Vučković

Nesrećna devojčica je nastradala dok se vraćala trotoarom iz škole. U tom trenutku parkirani pikap je iznenada sam krenuo nizbrdo, pregazio je i na mestu ubio.

Tihomir kaže da će ga prizor krvave unučice ispod vozila progoniti do kraja života.

- Čim sam iz škole doveo Isidorinu mlađu braću blizance, njena strina, a moja snaja, uletela je u kuću i rekla mi da je moja unučica pregažena. Otrčao sam do tih kola, video sam joj samo glavu ispod branika... Bila je sva modra. Hteo sam iz očaja da podignem vozilo, mislio sam da mogu da je spasim, ali je bilo preteško i prekasno. Jadno moje unuče, nije bilo tog kome ona nije pomogla. Kod nas su dolazili njeni drugovi iz škole da im pomogne oko domaćeg, nikad nikoga nije odbila. I svojoj braći je bila velika podrška, tek su pošli u školu, ona je uvek bila kraj njih... Takvo dete se više ne rađa, a eto šta ju je snašlo - priča uplakani starac.

JAUCI PARAJU NEBO NAD NIŠOM, pik-ap bez vozača UBIO DEVOJČICU (12): Jadno moje dete, vraćalo se iz škole i POGIBE ISPRED KUĆE!

Vozač pikapa danas pred tužiocem

Vozač pik-apa koji je pregazio dete, B. S. iz Leskovca, danas će biti saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom. Za sada nema zvaničnih informacija zašto se vozilo koje je bilo parkirano delom na kolovozu a delom na trotoaru samo pokrenulo i pregazilo dete. Na osnovu snimka nadzornih kamera, vidi se da je vozač ušao u prodavnicu elektroopreme, kada se vozilo pokrenulo, ubrzalo na nizbrdici i nakon tridesetak metara udarilo dete.

Tokom jučerašnjeg dana u njihov porodični dom pristizali su rođaci i prijatelji da izjave saučešće i podele tugu sa porodicom stradale devojčice. Na ulazu u kuću skrušeno ih je dočekivao Isidorin otac Ivan.

- Otišla je srećna, nasmejana u školu, u novim patičicama, i nije se vratila... Nemam reči, gde god da pogledam, vidim je kako uzima vodu da pije, vidim je kako piše domaći, pogledam bicikl i vidim je kako je učila da vozi, kako mi maše, smeje se... Slike mi same dolaze... Sada više ništa nije bitno kada nje nema... Ako imate decu, idite kući, zagrlite ih, ljubite ih, mazite i volite najviše na svetu i nikad nemojte ni za čim da žalite... Samo zahvaljujte svaki dan Bogu što su sa vama, uživajte u svakom trenutku koji provodite sa njima. Ništa više nemam da vam kažem - jedva je zborio očajni otac.

DEVOJČICA (12) POGINULA U NIŠU! Dostavno vozilo samo krenulo na nizbrdici i POKOSILO DETE!

Tuga je okovala i đake i nastavnike OŠ "Ivo Andrić", gde je Isidora pohađala šesti razred. Direktorka škole Milica Petković kazala nam je da pojedini Isidorini drugari od šoka juče nisu bili u stanju da dođu na nastavu.

- Oni koji su došli na nastavu doneli su cveće i stavili ga na Isidorinu klupu. Svi smo mnogo pogođeni, bila je omiljena učenica, odgovorna, vaspitana, kulturna, roditelji su joj posvećivali mnogo pažnje. Škola neće raditi u sredu, svi ćemo otići na sahranu, da našoj Isidori odamo poslednju počast - navela je Petkovićeva. 

Mala Isidora biće sahranjena danas na groblju u Nišu.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija