• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

03.10.2018

08:11

PREOKRET NA SUĐENJU ZA UBISTVO NA ZAKINTOSU! FBI prati slučaj, Bakarija Hendersona USMRTIO "PROFESIONALAC"?!

Vesti

PREOKRET NA SUĐENJU ZA UBISTVO NA ZAKINTOSU! FBI prati slučaj, Bakarija Hendersona USMRTIO "PROFESIONALAC"?!

Podeli vest

Nastavljeno suđenje u Patri za ubistvo američkog državljanina 2017. godine

Sudnica u Patri gde se odvija proces optuženima za smrt Bakarija Hendersona na Zakintosu 2017. godine, pretvara se u bespoštednu arenu, ali između advokata odbrane. Kako prenose grčki mediji, zaoštrili su se sukobi između branilaca, jer odgovornost za fatalne povrede nanete Amerikancu, prebacuju sa jednih optuženih na druge. Svemu tome doprinose "zamagljene uloge zaposlenih u lokalu i odnosi okrivljenih" u kobnoj tuči prošlog jula u noćnom klubu u Laganasu.

Kako prenose grčki mediji, jedan od advokata insistira da su Hendersonu kobne udarce zadali "profesionalci", osobe kojima su tuče, sukobi i slične scene deo dnevne rutine. Tamošnji novinari koji prate suđenje zaključuju da će najvažnije biti da se razjasni uloga zaposlenog u klubu - da li je kobne večeri bio u društvu Srba ili je samo radio kao obezbeđenje. U sudnici u Patri u utorak je takođe potegnuto pitanje da li je sve što se dogodilo imalo ikakve veze sa Hendersonovom nacionalnošću i rasom.

(VIDEO) ZBOG OVOGA JE POČELA TUČA NA ZAKINTOSU! Srpska hostesa slikala selfi sa Hendersonom, a onda je POČEO OPŠTI HAOS! Objavljen novi snimak!

Svedočenje vlasnika kluba u kom je započela svađa, navodno, nakon što se konobarica slikala i pričala sa Amerikancem, nije rešilo dileme advokata.

- On nije objasnio ni ulogu te devojke u klubu, kao ni drugog barmena - prenose grčki mediji.

S druge strane, di-džej koji je te večeri puštao muziku opisao je scene tuče koje je on sam video.

Foto: printscreen

- Amerikanac je u jednom trenutku izleteo, dok je grupa pojurila za njim... Letele su stolice i stolovi. I devojka je negde trčala. Video sam 15 ljudi koji su iznad Amerikanca i udaraju ga, sve dok nije došla Hitna pomoć. Onda su i oni nestali - ispričao je ovaj svedok, koji nije video šta se događalo uoči sukoba.

Nijedan svedok do sada saslušan nije mogao da opiše detalje, "uzrok" i početak incidenta koji je prerastao u krvavi okršaj, završen premlaćivanjem Bakarija Hendersona nasmrt.

(VIDEO) RODITELJI UBIJENOG AMERIKANCA NA SUĐENJU SRBIMA U GRČKOJ, ključni svedok, konobarica Danica NIJE DOŠLA, TVRDI DA IMA PSIHIČKE PROBLEME!

Inače, kako pišu grčki portali, američka ambasada u Atini naročito se interesuje za ovaj slučaj. Navodno, prema njihovim saznanjima, u Patri je trenutno i čelnik FBI kancelarije u Grčkoj koji diskretno prati tok procesa. Ambasada SAD od početka je podržavala porodicu Henderson, pa im je navodno i finansijski pomogla kako bi mogli da dođu u Grčku.

Za dalji tok suđenja važna je, kako ocenjuju, odluka suda o zakonitosti snimaka sa nadzornih kamera koje su zabeležile ceo događaj.

Među devetoricom optuženih su sedmorica Srba. Njih petorica su u pritvoru od hapšenja - Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Dušan Ranković (33), Miloš Senić (25), Miloš Ilić (18). Dvojica okrivljenih Srba, Nenad Jovanović i Siniša Petrović, brane se sa slobode. Među okrivljenima je grčki barmen Jorgos Skijadopulos, kao i Britanac poreklom iz BiH Amir Omerdžić, koji je takođe bio zaposlen u baru te noći.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sima

pre 5 godina

Koji je to zaokret? Bahati amerikanac misli da moze da radi ono sto i njegova Vlada .. e pa zeznuo se ..

mislav

pre 5 godina

klasika za srbende. Prvo ubijaju, pale, pljačkaju, a kasnije upiru prstom jedni u druge.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija