• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K. - T. I.

15.10.2018

21:38

"MALČANSKI FRIZER" SE SPREMAO DA OPET SILUJE! Višestruki silovatelj iz Malče kod Niša ponovo iza rešetaka!

Vesti

"MALČANSKI FRIZER" SE SPREMAO DA OPET SILUJE! Višestruki silovatelj iz Malče kod Niša ponovo iza rešetaka!

Podeli vest

Ninoslav Jovanović (45), koji je u januaru izašao s robije jer je šišao, pa silovao devojčice, uhapšen je u petak jer je vrebao jednu devojčicu preko interneta, a od više devojaka tražio da mu dostave odsečenu kosu

Ninoslav Jovanović (45) iz Malče kod Niša, zvani "malčanski frizer", koji je u januaru izašao s robije jer je šišao i silovao devojčice, ponovo je uhapšen u petak! Ovaj put jer je preko Fejsbuka i Mesindžera pokušao da namami jednu devojčicu i da je siluje, kao i zbog proganjanja devojaka, kojima je u porukama tražio kosu!

Određen mu pritvor

Jovanović se u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu, kako saznajemo, branio ćutanjem. Posle saslušanja sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

- Osumnjičeni se tereti da je preko društvenih mreža slao poruke većem broju devojaka, koje je proganjao, tražeći od njih da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu. S jednom maloletnicom je pokušao da ugovori sastanak, s očiglednom namerom da je seksualno iskoristi - navodi Informerov sagovornik iz istrage.

Jovanović je u januaru pušten iz zatvora, u kojem je bio zbog silovanja jedne i pokušaja napastvovanja druge devojčice. Tvrdio je, po povratku u rodno selo, da se promenio. Njegove komšije kažu da se normalno ponašao, ali da su retki verovali da mu je dugogodišnja robija bila dovoljna da ga odvrati od napastvovanja žena i devojčica.

- Kad je došao, rekao mi je: 'Odlučio sam da se promenim, dosta mi je svega.' Počeo je da radi kao čistač ulica u komunalnom preduzeću 'Medijana'. Tamo je pronašao suprugu, kojom se oženio pre dva meseca i sa njom se nastanio u staroj kući svojih roditelja. Išao bi s posla pravo kući, a u slobodno vreme bavio se poljoprivredom - priča jedan od komšija.

Međutim, mnogi nisu bili iznenađeni kada su se u petak uveče ispred njegove kuće zaustavila policijska vozila.

- Došli su jednim automobilom i jednim džipom. Bilo je šest-sedam policajaca koji su ušli u njegovu kuću. Odmah smo znali da je ponovo nešto napravio - kaže ovaj čovek.

Tokom pretresa, kako saznajemo, Jovanović je bio "manji od makovog zrna".

- Ni on ni njegova žena nisu rekli ni reč. Uzet mu je telefon, koji je koristio da preko Fejsbuk naloga šalje nastrane poruke ženama. Detaljno mu je pretresena i kuća, ali više ništa sumnjivo nije nađeno - ističe naš izvor.

U zatvoru skoro pola života!

Jovanović je do sada u zatvoru proveo ukupno 21 i po godinu zbog prevara i više silovanja, gotovo polovinu svog života! Osuđen je 2006. godine na 15 godina zatvora, jer je jednu dvanaestogodišnju devojčicu silovao, a drugu pokušao da siluje. Prethodno je obema ošišao kosu makazama! Ta zlodela je počinio dok se nalazio na uslovnoj slobodi, nakon devet i po godina provedenih u zatvoru zbog prevara i takođe silovanja. Poslednje hapšenje usledilo je posle alarmantnih komentara koje je ostavljao na društvenim mrežama kako "sve žene treba ošišati!" Šta je razlog njegove opsesije kosom i šišanjem, za sada je misterija.

Kako saznajemo, Jovanović je posao dobio u niškom komunalnom preduzeću u okviru programa radnog angažovanja Nacionalne službe za zapošljavanje. Njegove kolege tvrde da je bio miran, te da nisu znali da je višestruki silovatelj. On se, po svemu sudeći, ipak pripremao da ponovi zločine koji su užasnuli Srbiju.

Na ovakav zaključak navodi i svedočenje vlasnice jednog frizerskog salona u Nišu, koja je, čim je manijaka prepoznala na fotografiji objavljenoj u medijima, prijavila policiji da je krao kosu njenih mušterija, te da joj je tražio da ošiša devojčicu koju je predstavljao kao svoju ćerku.

- Ta frizerka je pre nekoliko meseci prvi put primetila nepoznatog čoveka kako pretura po kanti u koju je odlagala odsečenu kosu žena koje je šišala - pričaju naši sagovornici iz istrage i dodaju:

- Pre desetak dana došao je obučen kao radnik niške 'Medijane' i ponudio joj kantu za smeće, pošto je, navodno, primetio manjak kutija za odlaganje. To je zaista učinio, a ona mu je zahvalila, posle čega je zatražio da mu skuva kafu.

Lažno predstavljanje

Manijak se vlasnici salona predstavio lažnim imenom. Ispričao joj je da njegova ćerka ima problem, jer joj opada kosa, pa je frizerku pitao za savet. Tražio joj je broj telefona kako bi se, tobože, njegova supruga čula sa njom u vezi s lečenjem.

- Žena mu je izašla u susret, da bi joj posle izvesnog vremena na Vajber stigla poruka od neke žene, sa fotografijom nepoznate devojčice duge kose i zahtevom da bude ošišana kratko. Pretpostavlja se da se radi o lažnom nalogu iza koga stoji Jovanović, jer se nije ponovo javio - kažu naši izvori.
Čim je prepoznala manijaka sa fotografije, frizerka ga je prijavila policiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija