• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. S.

22.10.2018

08:34

PRESPAVAO KOD MENE, PA MI OTEO ĆERKU! Jeziva ispovest oca otete devojčice (9) iz Sente!

Vesti

PRESPAVAO KOD MENE, PA MI OTEO ĆERKU! Jeziva ispovest oca otete devojčice (9) iz Sente!

Podeli vest

Policija u Senti uspela je juče da živu i zdravu pronađe Eriku Čordaš (9), čiji je nestanak u subotu prijavio njen otac Šandor. Inspektori su zbog sumnje da je hteo da otme devojčicu uhapsili beskućnika Atilu T. (56), sa kojim je Erika pronađena u blizini Železničke stanice

On se pravdao da Erika nije htela da se vrati kući nego je želela da ostane sa njim.

Odbrana

Osumnjičeni je rekao da nije oteo devojčicu već da ona nije htela da se vrati u porodicu, izvor iz istrage

Kako je ispričao Šandor Čordaš, devojčicin otac, kod njega je u petak došao Atila i zamolio ga da prespava na njegovom zapuštenom salašu, na periferiji Sente.

- Dozvolio sam mu da prespava. Kada je u subotu u ranim satima došao kod mene, zamolio me je da ga pustim da sa Erikom ode u prodavnicu. Rekao mi je da hoće da kupi hranu i da se tako oduži za smeštaj. Obećao je da će se na salaš vratiti do 14 sati - ispričao je Šandor.

On je dodao da je postao sumnjičav kada je video da pada mrak, a da se Atila ne vraća sa Erikom. Zato je otišao u policiju i prijavio ćerkin nestanak.

Foto: Informer DN

Erika Čordaš

Ubrzo je čitava policija u Senti počela potragu za Erikom, da bi ona i osumnjičeni Atila oko 14 časova bili pronađeni na železničkoj stanici u Senti.

- Devojčica je bila u dobrom zdravstvenom stanju i nije bila povređena, što je pokazao i ginekološki pregled. Inspektori su odmah stavili lisice na ruke Atili, za koga je proverom utvrđeno da je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, i to uglavnom krađa. On je prilikom saslušanja negirao da je otmičar i naveo da dete nije htelo da se vrati kući. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo pokušaj otmice - naveo je naš izvor iz istrage i dodao da su sa malom Erikom socijalni radnici obavili razgovor.

Meštani Sente kažu da poznaju Atilu, ali da on nikada nije bio nasilan.

- Šta se sada dogodilo zaista ne znamo. On je beskućnik, povremeno radi kod nekog ko hoće da mu plati nadnicu - rekli su u Senti.

Foto: Informer DN

Erikin otac Šandor Čordaš

Ukleta varošica

* Oktobar 2018. - Na obali Tise u Senti nakon četvorodnevne potrage isplivalo je beživotno telo Milana Milenkovića (36) iz Niša, koji je skočio sa "ukletog mosta".
* Septembar 2018. - Teodora S. (15) iz Kikinde, učenica prvog razreda Srednje medicinske škole u Senti, pokušala je da izvrši samoubistvo kod kobnog mosta u Senti.
* Jul 2018. - Macaš Losonc (57) utopio se u Tisi kod vikend-naselja Halaš čarda u Senti. On se kupao u reci, iznenada potonuo i nije isplivao.
* Novembar 2016. - Nestala Barbara Vitez kada je imala 15 godina. Ni skoro dve godine od nestanka njeno telo nije pronađeno. Prema priči njenih drugova, Barbara se u igri popela na stub mosta i pala u Tisu.


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mita

pre 5 godina

Koji poremećen mozak može da pusti dete u 21.- om veku, da ode sa nepoznatim čovekom u "prodavnicu"?!!! Taj otac nije pouzdan

Mira

pre 5 godina

Ovde je otac kriv više niko kako je mogao da dozvoli da njegova ćerka ode sa nepoznatim čovekom sramota ko zna šta je šta su se dogovorili možda čak i da je proda za pare.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija