• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

06.11.2018

08:42

DARKO ŠARIĆ OPTUŽUJE: Moj kum Joksović i tužilac LAŽU DA BI ME OPLJAČKALI!

Vesti

DARKO ŠARIĆ OPTUŽUJE: Moj kum Joksović i tužilac LAŽU DA BI ME OPLJAČKALI!

Podeli vest

Očigledno je da sam optužen bez ijednog dokaza, samo kako bi mi tužilac i kum Nebojša Joksović, koji je i svedok saradnik, oduzeli svu imovinu, tvrdi Šarić

Darko Šarić (49), kome se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike tokom 2008. i 2009. godine, kazao je juče u završnoj reči da je lažno optužen, bez ijednog dokaza, i da zbog toga nema od čega da se brani.

Odjek

Tužilac me lažno optužuje po principu "što izrekneš veću laž, ona jače odjekne"
Darko Šarić

Istakao je i da njegov kum Nebojša Joksović, koji je i svedok saradnik, laže zajedno sa tužiocem samo da bi mu oteli bogatu imovinu!

- Tužilac me u svom izlaganju tera da se odreknem pristojnosti. Lažno me optužuje i to po principu "što izrekneš veću laž, ona jače odjekne". Nemoguće je da optuži nekoga za šverc skoro šest tona kokaina, a da nema ništa protiv njega. Da li je vama tužilaštvo pružilo ijedan dokaz? Tužilac manipuliše podacima, laže, izvlači iz konteksta - naveo je kontroverzni Pljevljak.

Tokom devetogodišnjeg postupka, kako je istakao, tužilac ga je pitao samo ko su "Milutin" i "Maja", koji se pominju u jednom prisluškivanom telefonskom razgovoru.

TUŽILAŠTVO TRAŽI MAKSIMALNU KAZNU ZA ŠARIĆA: Dokazali smo da je ORGANIZATOR KRIMINALNE GRUPE koja je švercovala drogu!

- Znate i sami koliko sam puta tražio od tužioca da mi postavi pitanja. Pokušao sam i da ga isprovociram, ali ostao je dosledan tome da me ništa ne pita. Evo, kažite vi meni da li vam je tužilac pružio ikakav dokaz da sam dao jedan cent za drogu? Izgleda da mu je strategija bila da me lažno optuži za sve i svašta, pa neka se koprcam - obratio se Šarić sudskom veću.

U pritvoru preko pet i po godina

Šarić je četiri godine bio u bekstvu, a srpskim vlastima se predao 18. marta 2014. godine, od kada se nalazi u pritvoru. U ovom postupku za šverc droge, sudi se još dvadesetčetvorici članova njegove kriminalne grupe, od kojih su njih osmorica u bekstvu, a ostali se brane sa slobode. Prema optužnici, svi oni su komunicirali preko SMS poruka i šifrovanih telefonskih brojeva, koje su presrele naša policija i domaće i strane tajne službe. Prva hapšenja ove grupe usledila su 15. oktobra 2009. godine u Urugvaju i u Srbiji, u akciji pod nazivom "Balkanski ratnik".

On se potom osvrnuo na iskaze trojice svedoka saradnika od kojih ga Radan Adamović i Draško Vuković nisu teretili, dok njegov kum Nebojša Joksović jeste. Zauzvrat, očekuje ih zatvor od najviše godinu dana.

- Joksović je lagao, i to da bi mu u dogovoru sa tužilaštvom bila data moja imovina. Njegov jedini motiv je da mi uzme novac i da on onda dobije slobodu. Opljačkao me je zajedno sa tužiocem! Iako me Vuković brani, tvrdim da su svi svedoci saradnici lažovi, koji su samo hteli da se domognu slobode.

Posle njegovog izlaganja, okončan je ponovljeni postupak protiv Šarića, pa je presuda zakazana za 10. decembar. Prethodnom presudom, koju je Apelacioni sud ukinuo, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora. Tužilaštvo se žalilo i zatražilo najstrožu kaznu, koja je u ovom slučaju, po novom zakonu, od 30 do 40 godina, dok su branioci tražili oslobađajuću presudu.

Pored ovog postupka, Šariću se u Specijalnom sudu istovremeno sudi i zbog pranja para u Srbiji, ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove. On i još 17 okrivljenih u tom procesu terete se za pranje oko 22 miliona evra. 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija