• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Beta

14.11.2018

11:10

VELIKA AKCIJA POLICIJE! Uhapšene 22 osobe zbog prevara i pljački

Vesti

VELIKA AKCIJA POLICIJE! Uhapšene 22 osobe zbog prevara i pljački

Podeli vest

Policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvima u više odvojenih akcija na teritoriji Srbije uhapsila 22 osobe zbog sumnje da su izvršile 98 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, saopštio je MUP

Kako se navodi, zbog istih krivičnih dela podnete su krivične prijave protiv 16 osoba, među kojima je i troje maloletnika.

U jednoj od akcija sprovedenih prethodnih dana, policija je uhapsila M.P. (37) zbog sumnje da je pribavio falsifikovani ugovor o prodaji nepokretnosti za jedan stan, navodno zaključen između sada pokojne žene kao prodavca i njega kao kupca.

On je osumnjičen da je zatim falsifikovani ugovor predao u javnobeležničku kancelariju, overio fotokopiju predmetnog ugovora i overen ugovor predao u katastar nepokretnosti opštine Stari grad, na osnovu čega se upisao u listu nepokretnosti kao vlasnik stana, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 100.000 evra.

Policija je u Beogradu uhapsila bugarske državljane I.D.G. (40) i A.F.N. (56) zbog sumnje da su dolazili do Kliničkog centra Srbije i drugih zdravstvenih ustanova na teritoriji beogradske opštine Savski venac, uzimali od pacijenata i medicinskog osoblja mobilne telefone i novčanike, a potom ukradene platne kartice zloupotrebljavali na bankomatima.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, beogradska policija podnela je krivičnu prijavu protiv šezdesetčetvorogodišnje žene zbog osnova sumnje da je izvršila šest krivičnih dela prevare i krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Ona je osumnjičena da je u periodu od aprila do septembra putem sredstava javnog informisanja vršila apel za pomoć i otvarala fondove za uplatu novca sebi i ćerci, lažno prikazujući njihovo teško materijalno i zdravstveno stanje kroz falsifikovanu medicinsku dokumentaciju.

Osumnjičena je i da je od marta do oktobra iz humanitarnih fondova crkvenih institucija Srpske pravoslavne crkve neosnovano dobijala i koristila pogodnosti u vidu novčanih uplata i prijema paketa sa robom široke potrošnje po ličnoj aplikaciji na osnovu lažnog apela za pomoć.

Policija je u Smederevu podnela krivičnu prijavu protiv četrdesetjednogodišnje žene koja je osumnjičena da je izvršila prevaru pošto je od oštećene uzela zlatan nakit u vrednosti od oko 60.000 dinara kako bi skinula crnu magiju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbin iz srbije

pre 5 godina

Sve je uzalud dok ne budu uhapseni tuzioci i sudije.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija