• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.12.2018

09:01

VLADA POP IZREŠETAN U KAFIĆU KOJI JE OTEO NA KAMATU! Nepoznati detalji iz istrage MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE na Zvezdari!

Vesti

VLADA POP IZREŠETAN U KAFIĆU KOJI JE OTEO NA KAMATU! Nepoznati detalji iz istrage MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE na Zvezdari!

Podeli vest

Vladimir Popović Pop (43), saradnik Luke Bojovića i član "škaljarskog klana", davao je novac pod zelenašku kamatu, a od dužnika je uzeo nekoliko lokala Sumnja se i da je prao novac od droge zidanjem zgrada

Vlada Popović Pop (43), saradnik Luke Bojovića i pripadnik "škaljarskog klana", ubijen je u subotu na beogradskoj opštini Zvezdara u kafiću koji je oteo od ranijeg vlasnika na ime zelenaškog duga, saznaje Informer od izvora iz istrage! Inspektori ispituju sve sumnjive poslove Vlade Popa kako bi došli do motiva i eventualnog naručioca njegovog ubistva!

Prepoznao ga

Kad je ubica ušetao u kafić, velika je mogućnost da ga je Pop, koji je sedeo za šankom, čak i prepoznao
Izvor iz istrage

Utvrdiće se kome je sve Popović davao novac uz zelenašku kamatu, a proveravaju se i operativna saznanja da je zidanjem zgrada u Beogradu prao novac od droge "škaljarskog klana"!

Naš izvor odlično upućen u istragu kaže da je Popović bio opasan čovek, kog su se plašili mnogi u Beogradu.

- Za javnost je bio građevinski investitor i učestvovao u izgradnji luksuznih zgrada na prestižnim parcelama na opštinama Zvezdara i Vračar. Tu se veliki novac obrtao - objašnjava sagovornik Informera i dodaje:

Foto: Informer DN

- Zato je pod lupom istražitelja i to njegovo poslovanje, jer postoje indicije da je kroz izgradnju stanova i lokala oprano mnogo novca stečenog kriminalom.

Prema njegovim rečima, drugi pravac istrage vodi ka eventualnim Popovićevim dužnicima, kojima je pozajmljivao novac.

Odbegli Rutović se oprostio od kuma Popa

Željko Rutović, koji je u bekstvu nakon što je 22. marta 2017. u beogradskom hotelu "Prag" isprebijao i izranjavao biznismena Predraga Rankovića Peconija, vlasnika Hepi televizije, dao je u listu "Politika" veliku čitulju, na pola strane, kojom se oprostio od kuma Vladimira Popovića:
"Poslednji pozdrav našem dragom kumu. Od kuma Željka Rutovića sa porodicom."
Inače, Rutoviću se sudi u odsustvu za napad na Peconija, a s njim je optužen i njegov telohranitelj Neđeljko Mumin. Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

- Pop je pre izvesnog vremena postao vlasnik "Kafeteke", kafića u kom je i ubijen, tako što je prvobitnom vlasniku pozajmio novac uz visoku zelenašku kamatu. U jednom trenutku taj čovek više nije mogao da plaća te kamate, pa je Popović od njega prosto preuzeo kafić. Međutim, "Kafeteka" nije jedini lokal do kog je Popović došao na taj način, pa će se ispitati da li ga je možda likvidirao neko kome je oteo veliku imovinu na ime zelenaškog duga - ističe naš sagovornik.

(VIDEO/FOTO) PUCNJAVA NA ZVEZDARI: Ubijen Vlada Pop, saradnik Luke Bojovića, POLICIJA PROGLASILA AKCIJU VIHOR!

U prilog toj činjenici govori i podatak da ubica i njegov saučesnik nisu bili maskirani fantomkama, kako to obično biva u profesionalnim likvidacijama, već su sakrili deo lica kapom i šalom.

- Kad je ubica ušetao u kafić, velika je mogućnost da ga je Popović, koji je sedeo za šankom, čak i prepoznao, pa nije odmah reagovao da se odbrani. Tek kad je napadač izvukao "hekler" iz kese i zapucao, Popović je, iako ranjen, bez razmišljanja skočio na njega, proleteli su kroz vrata i obojica su pali. Napadač je ustao i pobegao, a Popović je preminuo usled više rana od metaka. Ubica je ispalio najmanje 15 metaka, pri čemu je slučajno pogodio u nogu i jednog 23-godišnjeg mladića, koji nije životno ugrožen - objasnio je naš izvor.

UPUCAO JE VLADU POPA U KAFIĆU, A ON JE RANJEN USPEO DA STIGNE I OBORI NAPADAČA! Detalji likvidacije saradnika Luke Bojovića na Vračaru

Popović je, inače, dobro poznat policiji i hapšen je zbog nasilja i iznude. Sa prijateljem žandarmom Vojislavom Kostićem uhapšen je u januaru prošle godine zbog sumnje da je u svom kazinu "Havana" na Slaviji pokušao da iznudi 110.000 evra na ime izmišljenog duga od dvojice biznismena. Taj sudski proces još nije završen.

Popović je, podsetimo, blizak prijatelj i saradnik Luke Bojovića, koji služi kaznu od 18 godina zatvora u Španiji. S obzirom na to da su u poslednjih devet godina čak osmorica Lukinih najbližih saradnika ubijeni, moguće je da je Popović platio glavom i svoju bliskost i poslovnu saradnju sa Bojovićem. Pritom, Bojović je veoma blizak zloglasnom "škaljarskom klanu", čiji je visokorangirani pripadnik bio i Vlada Pop. 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nova Varos

pre 5 godina

Ne lazite ovaj narod. Poznajemo Vlada Popa od malih nogu. Vlade Pop nije davao pare na kamatu nikad! Hocete da opravdate Policiju koja je cinjenjem i necinjenjem kriva za 20 obistava od pocetka godine!

ziko pop

pre 5 godina

Nije narod dzaba rekao:"Nicija nije gorela do zore"."Nemoj pa se neboj"."Bog silu ne voli,sila Boga ne moli"."Zaigrace mecka i pred tvojim vratim". Da je se pokojnik pridrzavao bilo koje izreke-umotvorine danas bi bio ziv,ne bas toliko bogat ali ipak ziv.

Apsurdistan

pre 5 godina

А јуче у неким новинама читам како је "био диван поштен и милосрдан"??? А да," о покојнику све најлепше"? У ствари је он само један од "контраверзних" зар не_

Dokle

pre 5 godina

Dokle ds nas u svakom clanku "podsecate"? Najobičnija ste neškolovana i nepismena, piskarala, ako uopšte znate šta znači ta reč.

Izbeglica iz Srbije

pre 5 godina

Srbija reketaška država na štetu čestitog i poštenog naroda. Kako god neko im dere kožu sa leđa,država,želenaši,banke,kontraverzni biznismeni,izvršitelji,kojekakvi investitori i tako u krug. Obrni okreni običnom narodu d..e uvek pozadi. Jadni mi sa svima nima,previše i za razvijenije i bogatije države i ekonomije.

JA BRATE

pre 5 godina

Па зар неби јуче пошћтен човек, нема коме није помогао, ИНВЕСТИТОР...... Изгледа да ове ИВСТИТОРЕ решава само дуга деветка.

Ljube

pre 5 godina

Ma to se vama samo čini, ne bi on tako nešto uradio, bio je duša od čoveka pa su morali da ga napune olovom ... Verovatno su i pavijani u Južnoj Africi znali da diluje drogu i novac pere kroz "investicije", samo naše tužilaštvo i policija nemaju pojma.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija