• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Veljković

13.12.2018

10:50

MUČKI UBILI ČOVEKA IZ OSVETE! Više tužilaštvo u Požarevcu podiglo optužnicu protiv ubica iz Mišljenovca

Vesti

MUČKI UBILI ČOVEKA IZ OSVETE! Više tužilaštvo u Požarevcu podiglo optužnicu protiv ubica iz Mišljenovca

Podeli vest

Više tužilaštvo u Požarevcu, koju zastupa zamenik višeg tužioca Miroslav Vojinović, podiglo je optužicu protiv Dejana Stanojevića (47) i njegovog bratanca Danijela Stanojevića (33) iz Mišljenovca, opština Kučevo, zbog krivičnog dela teško ubistvo izvršeno iz bezobzirne osvete, a protiv Dejana Stojkovića (20), takođe iz Mišljenovca, zbog pomaganja u izvršenju teškog ubistva

Oni su optuženi  zbog sumnje da su 11. oktobra uveče drvenom motkom ubili Sašu Stokića (49) iz ovog sela. Ubistvo se desilo u pomoćnom objektu u dvorištu Sašine kuće. Dvojica Stanojevića, inače stric i sinovac, motkom su tukli i ubili Stokića, dok im je Stojković mobilnim telefonom osvetljavao unutrašnjost prostorije u kojoj nije bilo struje. Za ovo krivično delo predviđena je kazna od 10 do 30 ili 40 godina zatvora.

 Kako smo saznali iz izvora bliskog istrazi, Stokić je nedavno pretukao Danijelovog oca, pa su on i stric hteli da se osvete. Pozvali su i Stojkovića, jer je i on nedavno dobio batine od Stokića, koji ga je optuživao da mi je ukrao nekav motor.

Meštanin Radiša Stanisavljević kaže da je pokojni Saša bio dobar zidar, ali da je imao tešku narav.

- On mi je ozidao skoro dimnjak na kući, i to je odlično uradio. Međutim, i ja sam sa njima imao jednom svađu, jer on lako plane - kazao je Radiša i dodaje da pokojnik nije prezao, da "ispljeska" ljude iz čista mira ili ako neko samo popreko pogleda. Pokojni Stokić bio je iz Šapina, a u Mišljenovac je došao posle ženidbe, u kuću svoje supruge Dubravke Ranković (44).

Foto: M.V.

 

Prema priči meštana Saša je, posebno kada se napije, po kući tukao sve redom. Tako je više puta pretukao  tasta i taštu,kao i supruginu babu. Tukao je i sina i ćerku, a najviše suprugu. Ona je zbog toga napustila svoju kuću u otišla u Kučevo da živi. Decu su im oduzeli i do svog punolestva živeli su u hraniteljskim porodicama.

Supruga je otišla i udala se u Kučevu, a tast i tašta prešli su u drugu kuću u selu, gde sad žive sa punoletnim unucima. Sahranu su organizovali sin pokojnika, ali i njegova supruga, pristigla sa drugim mužem.

- Sašu je našao zet, muž njegove sestre od tetke. Video je kroz prozor da leži na krevetu, svuda je bila krv, a i crvi su mileli po njemu. Odmah je pozvao policiju -  rekla je Dubravka, biša suprga ubijenog. 

Saša je radio kao zidar i čistio je groblje, ali je imao epilepsiju i odao se alkoholu, pa je živeo u teškoj bedi i prljavštini.

-Od kada sam se udala stalno me je tukao i maltretirao. Bio je strašno ljubomoran. Posebno kada se napije tukao je sve ukućane. Čak je pretukao i moju babu. Sedam godina sam izdržala sa njim i onda sam pobegla u Kučevo, gde sam se pre 15 godina ponovo udala. Ipak, nije zaslužio da ovako okonča. On je otac dvoje moje dece i zbog toga sam došla sa svojim drugim suprugom da zajedno sa decom Sašu dostojno sahranimo. Vidite na trosedu su još mrlje od krvi i Sašina kosa koja mu je otpala sa glave, jer kada su pronašli telo već je bilo u stanju raspadanja - uzbuđenim glasom priča nam Sašina bivša supruga Dubravka, dok nam prstom pokazuje kosu i krevet i kosu gde je skončao njen bivši muž.

Foto: M.V.

 

 Inače, kad je nađeno njegovo telo, u prvi mah mislilo se da je preminuo prirodnom smrću, jer je imao epilepsiju, pa se sumnjalo da je pao i povredio se. Međutim, obdukcija je pokazala da je zadobio više povreda po glavi nanetih tvrdim predmetom. U blizini kuće policija je kasnije otkrila drvenu motku kojom je ubistvo izvršeno.    

Inače, pokojni Saša bio je i u zatvoru zbog nasilničkog ponašanja. Osumnjičeni stric i njegov sinovac, takođe, su policiji poznati po nasilničkom ponašanju. Stokićev sukob sa njima i članovima njihovih porodica trajao je duži period, tako da je Danijelov otac zbog nasilničkog ponašanja i tuče sa pokojnim Stokićem osuđen na zatvorsku kaznu koju trenutno izdržava.

Foto: M.V.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goran

pre 5 godina

Neverovatna stvar,ljudski ego. Ne vredi ,jedino je dobro pročitati ,u sekundi se naći na njihovom mestu i vratiti se . Malo te opameti to kad se zamisliš,zar ne?

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija