• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/D.K.

16.12.2018

08:15

(FOTO) UŽAS NA AUTOPUTU KOD LESKOVCA, NAJMANJE TROJE MRTVIH! Makedonski autobus na liniji Skoplje - Beograd sleteo sa kolovoza!

Vesti

(FOTO) UŽAS NA AUTOPUTU KOD LESKOVCA, NAJMANJE TROJE MRTVIH! Makedonski autobus na liniji Skoplje - Beograd sleteo sa kolovoza!

Podeli vest

Makedonski autobus, koji se kretao iz pravca Skoplja ka Beogradu, sleteo je noćas s kolovoza kod Brestovca, na ulazu u Leskovac

Na licu mesta zatečeno je troje mrtvih putnika, ali tačan broj stradalih znaće se tek kada bude vozilo, koje se prevrnulo na bok, bude podignuto. Zbog velikog broja povređenih, u pomoć leskovačkim kolegama priskočila je niška Hitna pomoć koja je na mesto tragedije uputila pet svojih ekipa.

Povređeno je 32 osobe, od kojih je 28 smešteno u bolnicu u Leskovcu, a četiri u Nišu.

Foto: D. K.

Kako Telegraf saznaje, u Urgentni centar u Nišu je oko 03.30 stiglo četvoro makedonskih državljana sa povredama i znacima izrazite hipotermije.

- Dve žene S.T. i I.J. zadobile su teže povrede: prva ima prelom preponskih kostiju, a druga težu multiplu povredu kičme sa ozbiljnom ozledom grudnog koša. Teže je povređen i muškarac R.D, kome je takođe ozleđen grudni koš. Lakše povrede ima T.T. kome je nagnječeno telo. Njima je  urađena dijagnostika i zbrinuti u reanimaciji Urgentnog centra, a nakon toga raspoređeni i upućeni u kliniku za anesteziju KC Niš - rekao je za Telegraf.rs šef dežurne ekipe prim. dr Hadži-Bojan Marjanović.

Mirsad Malagić, rukovodilac dežurne smene Hitne pomoći kaže da su obaveštenje o nesreći primili u 1.40 sati.

- S obzirom na to da smo dobili informaciju da ima dosta povređenih, a nakon kontakta sa kolegama iz Leskovca, odmah smo na mesto nesreće uputili dve ekipe. Obavestili smo saobraćajnu policiju, vatrogasce i Urgentni centar, kako bi bi se spremili za prihvat unesrećenih. Međutim, kako su stizale vesti da je potrebna dodatna pomoć, poslali smo još tri naša vozila - objašnjava Malagić.

Foto: D. K.

Doktorka Jelena Milenković sa svojom ekipom prva je stigla na mesto tragedije.

- Situacija je zaista bila dramatična, autobus je bio okrenut na bok, leskovačke kolege su obavljale trijažu pacijenata, a ja sam sa vatrogascima ušla u autobus. U vozilu je bilo četvoro zarobljenih putnika, a troje je bilo bez znakova života.... Vatrogasci su oslobodili povređene putnike koji su bili priklješteni u autobusu. Njih i dve žene koje su izvučene ispod autobusa, s obzirom da su bili najteže povređeni prevezli smo do Kliničkog centra u Nišu. Prvi pacijent kojeg smo zbrinuli pokazuje kliničku sliku preloma baze lobanje - kazala je Milenković.

Foto: D. K.

Sa svojim ljudima na mesto tragedije izašao je i direktor niške Hitne pomoći dr Slavoljub Živadinović.

- I ovog puta niška Hitna pomoć je pokazala da je dorasla svakom izazovu. U zaista rekordnom roku, uzimajući u obzir i vrlo nepovoljne vremenske prilike, pacijenti su zbrinuti i doveženi do Kliničkog centra. Večeras smo prvi put i upotrebili novo vozilo „mercedes" , sa najsavremenijom opremom kako bismo zbrinuli najteže povređenog pacijenta. Vozilo ima vuču na sva četiri točka, i bez problema smo se probili do mesta nesreće - saopštio je Živadinović.

Uzroci nesreće se utvrđuju, ali postoji sumnja da se vozač makedonskog autobusa koji je prema nezvaničnim informacijama saobraćao na relaciji Štip - Beč, uspavao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar

pre 5 godina

Ako se udes dogodio na još npriznatomauto puta de sje postavljen kružni tok koji nema nikakvu svrhu ni namenu zašto, ako odete od leskovca ka nišu desni krak vodi u njive poljoprivrednog bivšeg gazdinstva dubočice aako produžite ka nišu onda je auto put nastavlja, na kružnom toku je zabranjeno kružno kretanje jer onda nastavljate put Niš - Leskovac stime da nemožete skretatidesni deo putajer opet idete u livade ( MEĆUTIM sad je na 50 m. otvorene fabrika-- Tako da je to slepi put do fabrike ) kadd ne skrečete i produžite idete ka Leskovcu auto putem a kružni tok je skroz zabranjeno skretanje, to vam je na međunarodnom ato putem koji je još u funkciji a novi auto put koji radi do Grdelice nije primljen da funkcioniše tu su česta prevrtanje. Žalosno samo odgovaraju vozači a odgovorni peru ruke .

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija