• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.12.2018

11:35

BRUKA I SRAMOTA SRPSKOG PRAVOSUĐA! Lazarević oslobođen optužbe za odavanje informacija Šariću, oslobođen i Miša Banana!

Vesti

BRUKA I SRAMOTA SRPSKOG PRAVOSUĐA! Lazarević oslobođen optužbe za odavanje informacija Šariću, oslobođen i Miša Banana!

Podeli vest

Uprkos brojnim dokazima, Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića od optužbi za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića

Optužbi su oslobođeni i ostali optuženi u ovom postupku - advokat iz Novog Sada Radovan Štrbac, policajac Boris Gara, kao i Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, kojem je suđeno u odsustvu jer se nalazi u bekstvu.

Radulović je nedavno u procesu za šverc kokaina u Šarićevoj grupi osuđen na 11 godina zatvora.

Oni su oslobođeni optužbe za krivično delo odavanje službene tajne, jer sud smatra da tužilaštvo za organizovani kriminal nije dokazalo svoje tvrdnje iz optužnice.

(UŽIVO) DARKU ŠARIĆU 15 GODINA ZA ŠVERC 5,7 TONA KOKAINA IZ LATINSKE AMERIKE!

Sud je odlučio i da troškovi ovog postupka padaju na teret budžetskih sredstava. 

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Foto: Peđa Milosavljević

Svi optuženi su tokom suđenja negirali da su počinili krivično delo odavanje službene tajne za koje se terete. 

Oni se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šaricu pre pokretanja zvanicne istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosledivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću. 

To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije. 

Šarić je počekom decembra, nakon ponovljenog suđenja, osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je krijumcarila kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Sudi mu se za pranje para u drugom postupku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aca

pre 5 godina

hahahaaaaa G.Ministarka neka krene sa velikom metlom u Pravosudju .....cirkus ...

Rade

pre 5 godina

Ako tako i treba. Tako će i biti, do god su žuti u sudstvu i tužilaštvu ! ! ! !

Pravo i pravda

pre 5 godina

Jbg bato,čovek POLITIČAR-sve im dozvoljeno jer za njih zakoni ne važe.

deda Raša

pre 5 godina

Tu, u Pravosudju-Krivosudju naj vise smrdi i dok se ono ne dovede u red nece ni biti napretka u Srbiji. Hapse se doktori-hirurzi koje je neko castio sa 100E a ovi iz pravosudja dobijaju milione i niko ne zna da su primili MITO. Ocito je da neko ne radi svoj posao za koji je placen.

bubasvaba

pre 5 godina

KO je potpisao presudu i po kom zakonu je takva kakva je ???? sad je pitanje i koliko kosta potpis ovakve presude ???? JA kao grdjanin i poreski obveznik samo hocu da znam ko mene i ostale PORESKE OBVEZNIKE KRADE ?? TUZILASTVO ILI SUDIJE KO JE LOPOV JER SUMNJAM U NJIHOV DOGOVOR DA NAS KRADU ZAJEDNO SAMO DOKLE BRE ???.

Nenad

pre 5 godina

A sta je tu bruka?? Pa kod nas je to svakodnevnica

Milan

pre 5 godina

Vidimo smejuriju od suda oslobadaju sve a penzionerima i grugim otimaju , sramota to je sudstvo u Srbiji.Od 100 lica niko nema poverenje u sudstvo.

Sale

pre 5 godina

Sudovi su nezavisni izuzev.... U demokratskom svetu se za svoje štićenike, iliti poslovne partnere, umuva i pokoja ,,parica,,. Tako su za drogicu, organčiće i .... mnogi oslobodjeni. Neki od naših imaju jake zaštitnike i ništa na treba da nas čudi.

zozon

pre 5 godina

Šta bre bruka i sramota našeg pravosuđa kada je to očekivana odluka jer su pojedinci bliski vlasti uvek bili zaštićeni time što je slučaj zastarevao ili su oslovađani, bez obzira zašta su optuživani.

Zoran

pre 5 godina

Vrana vrani oči ne vadi. Lepo se slažu i jedni drugima čuvaju leđa. Sva je sreća da nikome do jutra nije gorela sveća.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Е то се зове КОРУПЦИЈА на највишем правосудном нивоу...!! Страх, или велики новац...? Питање је сад...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija