• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

10.01.2019

11:09

LEKARI PORODILI POVREĐENU TRUDNICU - dete živo, ona i dalje kritično!

Vesti

LEKARI PORODILI POVREĐENU TRUDNICU - dete živo, ona i dalje kritično!

Podeli vest

Lekari kruševačke bolnice i dalje se bore za život mlade žene koja je jutros teško povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu Kruševac-Kaonik, a u kojoj je poginula jedna osoba

Prema rečima dr Savka Markovića načelnika Službe anestezije, reanimacije i intenzivnog lečenja Opšte bolnice Kruševac, žena je primljena u devetom mesecu trudnoće u izuzetno teškom stanju i zbog unutrašnjeg krvarenja izvršen je carski rez posle čega je beba prebačena u KC Kragujevac.

Trudnica je primljena u jedinicu intenzivnog lečenja hirurškog sektora Opšte bolnice oko 8.15 časova u izuzetno teškom stanju. Odmah su preduzete mere reanimacije. Oformljen je tim lekara specijalista hirurgije i ginekologije. Odlučeno je da se hitno uradi kombinovana hirurška intervencija usmerena na istovremeno spašavanje majke i deteta - rekao je dr Marković.

On je dodao da je odmah po završenom carskom rezu beba reanimirana i da su uspotavljeni zadovoljavajući vitalni parametri. 

Kako je rekao, radi nastavka lečenja beba je prebačena u Klinički centar Kragujevac.

Istovremeno je, kaže, urađena hirurška procedura usmerena na zaustavaljanje unutrašnjeg krvarenja majke i ona se sada nalazi u jedinici intenzivnog lečenja hirurškog sektora.

- Stanje je i dalje izuzetno teško, vitalni paametri nisu zadovoljavajuće dobri i borba za njen život je u toku - rekao je Marković.

Nešto ranije, oko 7.30 časova, na isto odeljenje primljena je još jedna ženska osoba u relativno teškom opštem stanju sa znacima traumatskog stresa.

Njeno opšte stanje je stabilizovano i ona je van životne opasnosti, rekao je dr Marković i dodao da se njeno stanje i dalje prati.

 

(FOTO) STRAVIČNA NESREĆA KOD KRUŠEVCA! Jedna osoba poginula, TRUDNICA TEŠKO POVREĐENA, lekari joj se bore za život!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija