• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2019

12:41

HITNO! Posle smrti dečaka iz Niša, Ministarstvo zdravlja poslalo INSPEKCIJU u Tiršovu i privatnu bolnicu Atlas! Uviđaj sprovodi Uprava kriminalističke policije!

Vesti

HITNO! Posle smrti dečaka iz Niša, Ministarstvo zdravlja poslalo INSPEKCIJU u Tiršovu i privatnu bolnicu Atlas! Uviđaj sprovodi Uprava kriminalističke policije!

Podeli vest

Ministarstvo zdravlja uputilo je inspekciju u privatnu bolnicu Atlas, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u radu prilikom operacije dečaku S.A. (14) iz Niša, koji je kasnije preminuo u Unverzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj

U Tiršovoj je Tanjugu potvrđeno da je dete u tu zdravstvednu ustanovu primljeno juče, 12. januara, u veoma teškom stanju i da pored svih napora lekara dečaku nije bilo pomoći.

- Pokušano je sve u domenu struke, ali je stanje deteta bilo takvo da mu nije bilo pomoći. Dečak je pola sata po prijemu preminuo - kažu u Tiršovoj.



U Ministarstvu zdravlja rečeno je Tanjugu da su izdali nalog da se sprovedu sve mere provere rada privatne klinike, a po službenoj dužnosti i stručnog rada Univerzitetske klinike u Tiršovoj.

- Inspekcija će izaći na teren da sprovede unutrašnji i spoljni stručni nadzor u bolnici Atlas, kako bi se utvrdilo da li bilo propusta u radu - kažu u Ministarstvu zdravlja.

Dečak je u bolnicu Atlas primljen 6. januara, a operisan je dva dana kasnije.

Saopštenjem se oglasila i privatna bolnica Atlas u kome kažu da je u njihovu ustanovu primljen dečak (14) iz Niša koji je imao urođeni deformitet kičme, radi hirurške operacije, te da je zbog tog deformiteta došlo do poremećaja rada srca, pluća i organa digestivnog sistema.

- Pre tri godine dečaku je prestalo srce da radi, reanimiran je, ali sa oštećenjem moždane funkcije. Vremenom se krivina kičme pogoršala za 125 stepeni, što je dalje remetilo funkciju pluća i srca. Stanje deteta je procenjeno kao kritično, jer bi dalje krivljenje kičme neminovno dovelo do smrti - navodi se u saopštenju.

Dodaju da su pripreme za operaciju trajale dve godine i da su konsultovani spinalni hirurzi iz Španije, Švajcarske i Nemačke, da odlazak u inostranstvo nije bio moguć zbog finansijskih razloga već da je u Beograd pozvan profesor spinalne hirurgije iz Nemačke , usko specijalizovan za kompleksne dečje deformitete.

- Hirurški zahvat je urađen po svim savremenim tehničkim zahtevima. Operacija je trajala 12 sati i protekla je bez ikakvih problema, a postignuti su svi korektivni zahvati. Pogoršanje koje je nastupilo posledica je isključivo veoma oštećenog opšteg stanja - iscrpljene funkcije srca, pluća i bubrega i smanjene opšte otpornosti deteta koje je pre operacije imalo 26 kilograma - navode iz Atlasa.

TRAGEDIJA! Preminuo dečak (15) u Tiršovoj, posle operacije u privatnoj klinici!
 

Oni dodaju da su medicinske komplikacije, uključujući i smrtni ishod, na žalost neizbežni deo u lečenju drastičnih urođenih deformiteta kičme.

UŽAS U SELU KOD SURDULICE: Mrtav muškarac pronađen u snegu ispred svoje kuće!

 

Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu telo dečaka transportovano je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije. Uviđaj sprovodi Uprava kriminalitičke policije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Igor

pre 5 godina

Jel drzava salje inspekciju u državne bolnice gde svakodnevno umire na desetine gradjana greskom lekara.

deda Raša

pre 5 godina

Stalno ista prica. Sve ove inspekcije je trebalo uraditi pre tragičnog događaja. Otac kad salje dete na izvor, prvo prutićem, da nebi razbio krčag. Kad se razbije, ni prutić ne pomaže.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija